Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 05. 15:58, hétfő | PR

Cipőtárolási szabályok, amiket jó, ha tudunk

Cipőtárolási szabályok, amiket jó, ha tudunk

Nagy öröm az új cipő - ebben valószínűleg minden nő egyetért. Ám ha hazaviszünk egy új szerzeményt, gyakran felmerül a kérdés, hova fér el, hogy tudjuk ‘szabályosan’ tárolni, hogy az a lábbelinek is jó legyen.

A legjobb megoldás a cipőtároló szekrény

A cipőket ugyanis nem tudjuk olyan helytakarékosan elpakolni, mint a ruhaneműk legnagyobb részét. A papucsok és vászon tornacipők kivételével nem köszönik meg, ha összezsúfolva, egymásra pakolva vannak eltéve. Sőt, a legjobb újságpapírral vagy sámfával kitömni a lábbeliket, mikor nincsenek használatban, hogy tartsák a formájukat.

Kimondottan erre a célra lett kialakítva egy szekrény típus, amely a legoptimálisabb, ha az előszobában van, hogy jövet-menet fel- és lehúzhassuk a lábbeliket.
A cipőtárolóknak nyitott és zárt változata is elérhető. Az előbbiben az épp legaktuálisabb darabokat érdemes tartani, amelyeket tényleg reggel és este fel- illetve leveszünk. Egy család esetében például mindenkinek csak egy-egy pár lábbelije helyezhető itt el.
Egy igazán praktikus tároló tetejére rá is tudunk ülni, hiszen valahol fel kell rántani a csizmánkat, még a legkisebb előszoba esetén is.
Remek megoldás a zárt cipősszekrény, ahol kicsit döntve a tárolórekeszekben több tucat pár elfér egymás mellett, anélkül, hogy a lábbelik egymáshoz nyomódnának, sérülnének.
Nyitott tárolókat is felállíthatunk a lakásban, de lehetőleg a hálóban vagy a gardróbban. Egy biztos, az nem túl esztétikus, ha például a vendégeknek az épp nem használatos cipőinkkel kell szemezniük.


Tegyük inkább látótávolságon kívülre a felakasztható cipőtartót is. Klasszikus megoldás ennek a szekrény belső ajtajára történő lógatása.

Cipőkészlet az ágy aljában

Sokaknak nem kevés lábbelije halmozódik fel, amitől nem szeretne megválni. Ha sok terünk van, érdemes az eredeti dobozban tartva elpakolni ezeket a darabokat. Ám ez sokszor csak álom: ha például külföldön szereztünk be egy párat, már a bőröndbe is valószínűleg cipősdoboz nélkül férnek be az új kedvencek.
Becipzározható, átlátszó nejlon fedelű műanyagdobozban az ágy alatt vagy az ágyneműtartóban is elfér több pár cipő.
Kaphatóak színes, átlátszó műanyag dobozok egy-egy cipő számára, de ha nem szeretjük a műanyagot halmozni, inkább természetesebb anyagot keressünk.

Külön feladvány a hosszú szárú csizmák elhelyezése. Hiszen ezeknek sokszor gyűrődik a szára, kényesek, karcolódásra hajlamos bőrből vannak. Szellemes megoldás, ha kimondottan csizmákra szabott állványon fejjel lefelé tároljuk ezeket a darabokat. A combcsizmákra viszont ezek értelemszerűen nem nyújtanak megoldást.

A lábbelik paradicsoma

Ha viszont sok helyünk van, akkor akár kiállítást is rendezhetünk a cipőinkből. Számos sztár külön gardróbszobát tart fenn a cipőinek, ahol szín és típus szerint rendezve tárolja őket.
Ha valamilyen cipőt gyűjtünk, akkor annak külön szekciót alakíthatunk ki. Sokan rajonganak például a sneakerekért, az edzőcipőkért; ezeket is tárolhatjuk külön, a gardróbunk egy részében, vagy külön cipőtároló szobában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.