Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Augusztus 15. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csekkadó: hiába közös, a bank osztja a lapokat

Csekkadó: hiába közös, a bank osztja a lapokat

Tartani lehet attól, hogy a tranzakciós illeték a hasznos ügyleteket is visszaveti majd – ezt mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára a Világgazdaságnak. Jó hír viszont, hogy az árfolyamgát-program júliusban elkezdett felpörögni és a támogatott forinthitelt is egyre több helyen kínálják.

Kovács Levente azt mondta, minden bank a saját üzleti döntése alapján osztja meg a tranzakciós illetéket, de a gazdaság alaptörvénye, hogy minden egyes adót végül a fogyasztó fizet meg. A tranzakciós illetéket szükséges rossznak minősítette a Bankszövetség főtitkára, jelezve, hogy Magyarországon háromféle banki különadó bevezetéséről döntöttek. Egyrészt a bankok fizetnek az államilag támogatott lakáshitelek kamatbevétele után. A másik különadót a bankok 2009. évi mérlegfőösszege alapján vetették ki, amelynek mértéke többszöröse az Európában ismert átlagnak, a harmadik pedig a tranzakciós illeték, amelytől a költségvetés 130 milliárd forintot vár.

Mint Kovács Levente hozzátette, az egymás mellett futó adósmentő programok közül az Eszközkezelő egyelőre valóban a várakozások alatt teljesít. Ennek egyik oka, hogy néhány hónap alatt kellett egy állami céget felállítani és közben kialakítani azokat a feltételeket, amelyek a kormányzati lehetőségeket és a lakossági igényeket egy mederbe hozták. Bíznak abban, hogy a szabályozás átgondolásával elindul az a folyamat, amelynek eredményeként havonta 1000-1500 ingatlan is bekerülhet majd a programba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni