Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 19. 11:01, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Csődöt jelentett az Alpine, Ausztria második legnagyobb építőipari vállalata

Csődöt jelentett az Alpine, Ausztria második legnagyobb építőipari vállalata

Csődöt jelentett az Alpine, Ausztria második legnagyobb építőipari vállalata - számolt be róla az ORF osztrák rádió.

A salzburgi székhelyű, spanyol tulajdonban lévő konszern csődeljáráson kívüli szanálására tett kísérletek kudarcot vallottak, a vállalat kedden este közölte, hogy haladéktalanul kezdeményezni fogja a csődeljárás megindítását.
"A finanszírozó bankok jelentős támogatása és a tulajdonos erőfeszítései ellenére a várakozásokkal ellentétben nem sikerült az Alpine Csoportot csődeljáráson kívül szanálni" - írták a vállalat közleményében.
Az Alpine mintegy harminc országban van jelen. Ausztrián kívül képviselettel rendelkezik többek között Németországban, számos közép-és kelet-európai országban - köztük Magyarországon -, valamint az Egyesült Államokban és a Távol-Keleten is.
Osztrák sajtóértesülések szerint az Alpine-nak 400 millió euróra lett volna szüksége, de spanyol tulajdonosának, az FCC konszernnek nem állt rendelkezésére a szükséges összeg, így a cég mintegy ötven banki hitelezője sem finanszírozza tovább az Alpine-t. Az év elején még úgy tűnt, hogy sikerül átsegíteni a céget a nehézségeken. Akkor az FCC 250 millió euróval támogatta meg a céget, a bankok további 150 millió euró adósságleírással járultak hozzá az Alpine megerősítéséhez.
A vállalatcsoportnak mintegy 15 ezer alkalmazottja van, ebből mintegy hétezer Ausztriában. Egyelőre nem tudni, hogy hány munkahely szűnhet meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).