Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Március 26. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csökken az egészséges táplálkozás iránti érdeklődés

Csökken az egészséges táplálkozás iránti érdeklődés

A kétezres évek közepe óta folyamatosan csökken az interneten az egészséges táplálkozás iránti érdeklődés - derült ki a Foodies.hu Gourmet Webshop legújabb kutatásából. Ez azt jelenti, hogy fele annyian keresnek napjainkban egészséges táplálkozással kapcsolatos információkat az internet segítségével, mint néhány évvel ezelőtt.

Megfigyelhető, hogy nyáron, valamint az év utolsó néhány hetében jóval kevesebb figyelmet szentelünk az egészséges táplálkozásra, online kereséseink során ugyanis ezekben az időszakokban drasztikusan - az átlaghoz képest akár 30 százalékkal is - lecsökkennek a táplálkozással kapcsolatos keresések száma.

Kivételt jelentenek ez alól a receptek. Receptek után éppen a karácsony előtti és alatti időszakban keresünk legintenzívebben, ilyenkor akár kétszer annyian is kutatunk utánuk az interneten, mint egyébként az év más időszakában.

Sokan azt gondolnák, hogy valami bonyolult étel, vagy sütemény receptje után kutatunk leggyakrabban, pedig ez nem így van. A palacsinta a legkeresettebb recept a magyar interneten. Ez az egyik internetes sláger, hazánkban ugyanis 2 millió körüli rákeresés történik különböző receptekre havonta.

A leggyakoribb keresőkifejezések a táplálkozás témakörén belül a vitaminok. Ezt azonban már a koleszterin, valamint betegségekkel kapcsolatos kifejezések követik, mint például a vérkép vagy a cukorbetegség.

Legtöbben a csongrádiak, valamint nem sokkal lemaradva a borsodiak kutatnak egészséges táplálkozással kapcsolatos információk után az interneten, de országos átlaghoz képest nagyon jól állnak a Bács-Kiskun, valamint a Győr-Moson-Sopron megyeiek is.

Biztató tendencia viszont, hogy a bioboltok iránt folyamatosan nő az érdeklődés, leginkább a budapestiek, a debreceniek és a szegediek részéről. Jelenleg havonta körülbelül 20 ezer rákeresést indítanak magyar internetezők abból a célból, hogy bio termékeket kínáló boltot találjanak a közelükben, kétezren pedig kifejezetten bio termékeket forgalmazó webshopok, webáruházak után keresgélnek az interneten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 07:18, szombat | Életmód

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton

2024. Július 20. 07:13, szombat | Életmód

Megnyílt a 33. Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye a magyar fesztiválszezon rangidős és abszolút élvonalbeli tagja - jelentette ki a közigazgatási és területfejlesztési miniszter pénteken Kapolcson, a 33. alkalommal megtartott összművészeti rendezvény megnyitóján.

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára

2024. Július 18. 07:46, csütörtök | Életmód

Már mintegy 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

Már csaknem 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.