Városlista
2019. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2019. Május 22. 00:32, szerda | PR

Dohányzóasztalt a nem dohányzóknak is!

Dohányzóasztalt a nem dohányzóknak is!

Van néhány olyan bútor, amelyek jól átgondolt megválasztásával egészen más kinézetet kölcsönözhetünk otthonunknak.

A nappali egyik meghatározó része a kanapé, de a megfelelő dohányzóasztal is sokat javíthat vagy épp ronthat az összképen.

A dohányzóasztal ezer arca

A dohányzóasztal (nevével ellentétben) nem pusztán azokban a háztartásokban tesz jó szolgálatot, ahol szívesen füstölögnek a háziak. Ideális esetben minden nappaliban akad annyi hely, hogy kényelmesen elférjen egy ilyen asztal, ezzel is megkönnyítve a pihenést.

A dohányzóasztal ugyanis a kanapétól karnyújtásnyira elhelyezett bútordarab, így funkcióját tekintve sokféleképpen használható. Tárolhatunk rajta távirányítót, aktuálisan olvasott könyvet, magazinokat, de akár a hangulatot is kiegészíthetjük néhány gyertyával vagy évszaknak megfelelő virággal.
A dekoráció és a praktikum egyaránt lehet tehát cél egy kisasztal választásakor, ennek megfelelően érdemes válogatni a kínálatból.

Anyagok, színek, formák - nem is olyan könnyű választás

Az online webáruházak elterjedésével az elképzelt bútordarabok beszerzése jelentősen könnyebb, mint néhány évtizede. Nem pusztán a beszerzés vált könnyebbé általa, de az elérhető választék is igen szélessé vált.
Dohányzó asztal vásárláskor legtöbben a tömörfa vagy laminált, fa hatású anyagok közül válogatnak, de manapság már a különféle műanyag és üveg megoldások is gyönyörködtetnek. Az ideális forma megtalálása azonban már nem egyszerű feladat, a kerektől a szögletesen át az egészen érdekes alakzatokig minden megtalálható a piacon.


Sem anyagában, sem formájában nem érdemes azonban túlzottan a többi berendezési tárgytól elrugaszkodni, hiszen minden nappalinál fontos az egységes összkép. A dohányzóasztal színének megválasztásakor már lehetünk valamivel bátrabbak, hiszen a díszpárnák mellett ezzel kedvező áron dobhatjuk fel életterünket. Ha olcsóbb darabot választunk, akár évente le is cserélhetjük azt, mellyel meglepő hatást érhetünk el.

Hihetetlen magasságok és mélységek

Van itt azonban még egy szempont, amit figyelembe kell venni. Dohányzóasztalra gondolva jellemzően alacsony bútorok jutnak eszünkbe. Nem véletlenül nehéz ellenállni annak, hogy akár a lábtartót is ezzel a bútordarabbal helyettesítsük. :)

Ma már vannak ugyanakkor nagyon mutatós magasabb darabok is, amik szintén kiváló díszként szolgálhatnak otthonunkban anélkül, hogy funkciójukat vesztenék. A magasított dohányzóasztal alja akár tárolásra is alkalmas lehet, így adva egy újabb életet egy megszokott bútornak. Magas dohányzóasztal választása esetében azonban célszerűbb inkább a kanapé mellett, amolyan éjjeliszekrény szerűen elhelyezni bútorunkat, hogy ne zavarjon a kényelmes pihenésben.

Plusz egy jó tanács: ha pici gyermekünk van vagy állatot tartunk, érdemes inkább a magasabb dohányzóasztalok között válogatni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 08. 18:09, hétfő | PR

A szépségszalonok eszköztára

Női mivoltunkhoz elengedhetetlen a szép bőr, mely nyáron még fontosabb. Otthoni praktikák mellett a szépségszalonok kezeléseit vetjük be a sikerért. De milyen eszközök segítik a kozmetikusokat?

2019. Július 08. 18:07, hétfő | PR

Érkezőkre várva a repülőtéren

Végre hazajön a külföldön tanuló csemete? Befutnak a régen látott rokonok? Magától értetődő, hogy a terminálban fogadjuk őket! Mutatjuk, miként tudjuk optimalizálni a reptéri várakozást.

2019. Június 17. 17:00, hétfő | PR

Hol tart most a győri ingatlanpiac?

Az ingatlanárak napjainkban rendszerint a megyeszékhelyeken és a fővárosban a legmagasabbak. Az okok egyértelműek, hiszen a kedvező elhelyezkedési és oktatási lehetőségek -

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye