Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Május 22. 00:32, szerda | PR

Dohányzóasztalt a nem dohányzóknak is!

Dohányzóasztalt a nem dohányzóknak is!

Van néhány olyan bútor, amelyek jól átgondolt megválasztásával egészen más kinézetet kölcsönözhetünk otthonunknak.

A nappali egyik meghatározó része a kanapé, de a megfelelő dohányzóasztal is sokat javíthat vagy épp ronthat az összképen.

A dohányzóasztal ezer arca

A dohányzóasztal (nevével ellentétben) nem pusztán azokban a háztartásokban tesz jó szolgálatot, ahol szívesen füstölögnek a háziak. Ideális esetben minden nappaliban akad annyi hely, hogy kényelmesen elférjen egy ilyen asztal, ezzel is megkönnyítve a pihenést.

A dohányzóasztal ugyanis a kanapétól karnyújtásnyira elhelyezett bútordarab, így funkcióját tekintve sokféleképpen használható. Tárolhatunk rajta távirányítót, aktuálisan olvasott könyvet, magazinokat, de akár a hangulatot is kiegészíthetjük néhány gyertyával vagy évszaknak megfelelő virággal.
A dekoráció és a praktikum egyaránt lehet tehát cél egy kisasztal választásakor, ennek megfelelően érdemes válogatni a kínálatból.

Anyagok, színek, formák - nem is olyan könnyű választás

Az online webáruházak elterjedésével az elképzelt bútordarabok beszerzése jelentősen könnyebb, mint néhány évtizede. Nem pusztán a beszerzés vált könnyebbé általa, de az elérhető választék is igen szélessé vált.
Dohányzó asztal vásárláskor legtöbben a tömörfa vagy laminált, fa hatású anyagok közül válogatnak, de manapság már a különféle műanyag és üveg megoldások is gyönyörködtetnek. Az ideális forma megtalálása azonban már nem egyszerű feladat, a kerektől a szögletesen át az egészen érdekes alakzatokig minden megtalálható a piacon.


Sem anyagában, sem formájában nem érdemes azonban túlzottan a többi berendezési tárgytól elrugaszkodni, hiszen minden nappalinál fontos az egységes összkép. A dohányzóasztal színének megválasztásakor már lehetünk valamivel bátrabbak, hiszen a díszpárnák mellett ezzel kedvező áron dobhatjuk fel életterünket. Ha olcsóbb darabot választunk, akár évente le is cserélhetjük azt, mellyel meglepő hatást érhetünk el.

Hihetetlen magasságok és mélységek

Van itt azonban még egy szempont, amit figyelembe kell venni. Dohányzóasztalra gondolva jellemzően alacsony bútorok jutnak eszünkbe. Nem véletlenül nehéz ellenállni annak, hogy akár a lábtartót is ezzel a bútordarabbal helyettesítsük. :)

Ma már vannak ugyanakkor nagyon mutatós magasabb darabok is, amik szintén kiváló díszként szolgálhatnak otthonunkban anélkül, hogy funkciójukat vesztenék. A magasított dohányzóasztal alja akár tárolásra is alkalmas lehet, így adva egy újabb életet egy megszokott bútornak. Magas dohányzóasztal választása esetében azonban célszerűbb inkább a kanapé mellett, amolyan éjjeliszekrény szerűen elhelyezni bútorunkat, hogy ne zavarjon a kényelmes pihenésben.

Plusz egy jó tanács: ha pici gyermekünk van vagy állatot tartunk, érdemes inkább a magasabb dohányzóasztalok között válogatni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 18:58, csütörtök | PR

Fűnyírási kisokos - avagy így válasszunk fűnyírót a kertünkbe

A fűnyírás szezonja már elkezdődött, a nagyobb esőzések után megállíthatatlanul nő a gyep. Ennyi idő alatt kiderülhetett már, hogy szükségünk van-e egy új fűnyíróra, vagy elég szervizelni a régit.

2019. Június 06. 18:57, csütörtök | PR

Milyen notebookot vegyünk otthonra?

Mindegy, hogy laptopnak vagy notebooknak hívjuk, mindkettő ugyanúgy a hordozható számítógépet jelenti. A kérdés az, hogy tudjuk-e, hogy milyen típusúra van szükségünk otthoni használat esetén.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.