Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 21. 12:52, hétfő | Helyi

Dr. Kálmán Csilla: \"A hobbim a munkám!\"

Dr. Kálmán Csilla: \

Interjú Dr. Kálmán Csilla kétszeres sportmodell világbajnokkal, aki a sporteredményei mellett három diplomát is szerzett.

  • Ha egy mondatban kellene jellemezned magad, mit mondanál?

Egy nagyon pozitív, mindig mosolygós, céltudatos, határozott, maximalista és törtető nő, kétszeres sportmodell világbajnok versenyző, személyi- és funkcionális edző, életmódtanácsadó, nemzetközi fitneszbíró, angoltanár és jogász vagyok, aki imád utazni, világot látni, és a szeretteivel lenni.

  • Hogyan lehet jelentkezni hozzád és a programjaidra, milyen platformon lehet veled konzultálni?

A weboldalamon minden információ áttekinthetően, rendszerezve megtalálható az aktuális programjaimmal, személyre szabott étrendjeimmel és edzésterveimmel kapcsolatban.

A szakmámban kiemelkedő szerepet tölt be a megfelelő referencia és hitelesség, ami számomra is alapvető fontosságú, éppen ezért rengeteg, a vendégeimtől kapott előtte-utána fotóval rendelkezem, amelyek nagy része a weboldalamon megtekinthető: www.kalmancsilla.hu

Ezen kívül Instagram oldalamon (kalmancsilla_fintessworldchamp) és Facebook oldalamon (Dr. Kálmán Csilla sportmodell világbajnok életmódtanácsadó) is készségesen válaszolok minden kérdésre, sőt, gyakran tartok élő bejelentkezéseket is.

  • Mióta élsz Győrben, és mit jelent számodra ez a város?

Eredetileg felvidéki vagyok, majd az egyetemi éveimet Budapesten töltöttem. 2013-ban költöztem Győrbe. Eleinte nagyon nehezen szoktam hozzá Győrhöz és az itteni mentalitáshoz, életvitelhez. Kellett néhány év ahhoz, hogy kijelenthessem, hogy igenis szeretek itt élni. Ma már úgy érzem, hogy el sem tudnám képzelni az életemet más városban. Elmondhatatlanul a szívemhez nőtt Győr.

  • Ha valami miatt holnaptól nem foglalkozhatnál sporttal, mihez kezdenél?

Mindig is szívem vágya volt egy angol nyelvű óvoda vagy nyelviskola alapítása. Biztos vagyok abban, hogy ebben az esetben a pedagógusi vénámhoz nyúlnék, és angoloktatással foglalkoznék, hiszen abban a szakmában is, akárcsak az életmódtanácsadásban, a kreativitásunk szab határt a munkánknak.

  • Mi a legnagyobb álmod, ami még nem valósult meg?

Imádom Amerikát. Nagyon szeretném bejárni az egész USA-t és Dél-Amerikát.

Az USA-hoz fűződő szerelmem egészen kicsi korom óta tart, ennek eredménye pedig az lett, hogy amerikanisztika szakon diplomáztam az ELTE-n. Kétszer jártam a nyugati parton körúton, illetve háromszor voltam már a keleti parton, de óriási vágyam végigkocsikázni a híres 66-os úton (egy részét már bejártam Arizonában), megnézni a legismertebb nemzeti parkokat (pl. Yellowstone), majd végül Miamiból hajóútra indulni a Bahamákra.

Dél-Amerikában még nem jártam, de nagyon szeretnék elutazni Brazíliába, a Machu Picchuhoz és a Tűzföldre.

  • Mire vagy a legbüszkébb az eddigi pályafutásod során?

Maximalista személy lévén arra vagyok a legbüszkébb, hogy huszonéves koromban sikerült három diplomát szereznem (köztük egy pedagógusi, egy nyelvészi diplomát és egy doktori diplomát is), és ezzel párhuzamosan a sportban is elértem a csúcsot, hiszen 2016-ban kétszeres világbajnoki címet szereztem (Thaiföldön és Németországban), és váltam a WBPF szövetség első, és Magyarország eddigi egyetlen sportmodell világbajnokává.

Sokakban ott van az előítélet, hogy egy sportoló nem intelligens és izomagy: azt gondolom, ezt alaposan megcáfoltam. Büszke vagyok arra, hogy nap mint nap rengetegen keresnek meg, és igénylik a segítségemet. Büszke vagyok arra, hogy az emberek bíznak bennem, a tudásomban, és rám bízzák az egészségüket. Büszke vagyok arra, hogy sikerült elérnem, hogy felnézzenek a munkásságomra, amit mint életmódtanácsadó és edző értem el. Büszke vagyok arra, hogy mindezeknek köszönhetően 2019-ben bekerültem Magyarország legsikeresebb személyiségei c. Britishpedia enciklopédiába.

  • Mi az az Álomalak, és miért különleges? Mit próbálsz a program során átadni?

Az Álomalak egy 2018 januárjában általam megálmodott 6 hetes online, komplex átalakító program hölgyeknek, aminek keretein belül személyre szabott étkezési tervet készítek (maximálisan az egyén igényeire szabva, figyelembe véve az intoleranciákat, hormonális problémákat), konditeremben vagy otthon elvégezhető edzéstervet készítek részletes videós anyaggal, mindemellett egy nagyon értékes tartalommal teli, általam írt E-bookot és receptkönyvet, online workshopot.

Folyamatos támogatást, kontrollt, motivációt is kapnak a lányok.
A program során nem egy fogyókúrát készítek: egy olyan komplex tudást adok át, amit egész életükben tudnak majd alkalmazni, hiszen a hat hét során megtanítom nekik, mi az, ami konkrétan az Ő testüknek jó. A programomban rengeteg étkezési lehetőség van felsorolva, aminek keretein belül a palacsintától kezdve, a bolognai spagettin és a rizskochon át a popcornig szinte minden megtalálható. A referenciáim pedig magukért beszélnek.

  • Hogy fér össze az, hogy tanár-jogász-edző-versenyző is vagy? Miért pontaz edzősködés/életmódtanácsadás az, amivel a mindennapokban foglalkozol? Hiszen van három diplomád….

Mint már említettem, a legtöbben meglepődnek, amikor megtudják, hogy van három diplomám. Angol-nyelv-oktatással 18 éves korom óta foglalkoztam egészen 26-27 éves koromig: több nyelviskolában is tanítottam, illetve a győri Révai Miklós Gimnázium angoltanára voltam két tanéven keresztül. Nagyon szerettem, viszont a fizetés….

Jogászként sosem dolgoztam, és egyelőre nem is tervezem. Maximum sportdiplomáciában tudnám magam elképzelni, ahol azért már keveredik a sport, a jog és a nyelvtudás is.

  • Miért az edzősködés és életmódtanácsadás?

Egyszerű a válasz: a hobbim a munkám. Imádom, hogy
a saját magam főnöke vagyok, és folyamatosan új dolgokkal, új programokkal lephetem meg a külvilágot rengeteg embernek megváltoztatva az életét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.