Városlista
2020. március 29, vasárnap - Auguszta, Bertold

Hírek

2020. Január 24. 14:50, péntek | PR

Egy igazán egyedi élmény: városnézés repülőről

Egy igazán egyedi élmény: városnézés repülőről

Szeretnéd valami igazán egyedi élménnyel meglepni kedvesedet vagy szeretteidet? Akkor próbáld ki a sétarepüléssel egybekötött városnézést.

Segítünk eldönteni, hogy számodra melyik lehetőség a legoptimálisabb, hiszen számos olyan dolgot is tartogat egy sétarepülés, amire nem is gondolnál.

Miért kínál egyedi élményt a repülővel való városnézés?

Nyaralás alkalmával lehet, hogy már ültél repülőgépen, de az mégsem hasonlítható össze egy városnéző sétarepüléssel. Egy utasszállító gépből jobb esetben a repteret és a felhőket csodálhatod meg. Egy kisgépből vagy helikopterből a kilátás is egészen más perspektívákat kínál. Egy városnézés során specifikusan az adott település látványosságaival találkozhatsz. Az élmény már nem csak busszal, sétahajóval, hanem repülőgéppel vagy helikopterrel is átélhető. Felejthetetlen élményben lesz részed akkor is, ha már jól ismered, vagy ha most ismerkedsz vele, hiszen új nézőpontból láthatod a várost.

Milyen előnyei vannak a repüléses városnézésnek?

Madártávlatból csodálhatod meg a főváros vagy a környező települések nevezetességeit. Egy rövidebb sétarepülés költsége egy buszos városnézés vagy sétahajózás áráért igénybe vehető. Nem kell tehát mélyen a zsebedbe nyúlnod az életre szóló tapasztalatért. Az élmény úgy az igazi, ha megosztod másokkal, így ideális programlehetőség vagy akár ajándék is válhat a sétarepülésből. Lehetőséged van az egyedi látványt megörökítésre fotók és videófelvételek formájában is.

Milyen lehetőségek érhetőek el Magyarországon?

Országszerte számos kisebb-nagyobb repülőtér létezik, ahonnan szervezetten indítanak sétarepüléseket. Természetesen Budapestet is megcsodálhatod a levegőből a budaörsi vagy a Farkashegyi reptérről induló sétarepülőkkel, vagy helikopteres túrák segítségével.

A budapesti sétarepülés során a főváros főbb nevezetességei csodálhatóak meg égi magasságból. Elrepülhetsz Budapest egyedi természeti látványosságai felett, megnézheted madártávlatból a Margit-szigetet és a Gellért-hegyet. Az építészeti remekek is egészen másképp festenek a magasból. A Parlament, a Budai Vár és a Dunát átszelő hidak igazán impozáns látványt ígérnek. Hosszabb sétarepülések alkalmával megcsodálható a Pilis-hegység természeti szépsége, és a páratlan látványt nyújtó Duna-kanyar. Esztergom városa is tartogat számos látnivalót építészeti nevezetességeivel, mint amilyen a bazilika és a vár.

A fővárosból a Balaton is elérhető hosszabb időtartamú légi kirándulás alkalmával. A program során nem csak közép-Európa legnagyobb tava csodálható meg, hanem a Tihanyi-félsziget, a Tihanyi Bencés Apátság, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Badacsony-hegy is.

A sétarepülés mellé számos kiegészítő programot is kínálnak a különböző szervező cégek. Lehetőség van összekötni wellness programokkal, kastélyszállóban eltöltött pihenéssel, egy fergeteges siófoki bulizással vagy akár egy velencei lánykéréssel is.
A repülés élménye fokozható repülőgép vezetéssel, a páratlan naplemente látványával vagy éjszakai sétarepüléssel kiegészítve.

Mennyi idő egy sétarepülés?

A sétarepülés időtartama természetesen attól függ, hogy milyen nagyságú területet járunk be a levegőből. Egy Budapest-Szentendre repülőtúra időtartama körülbelül 20 perc hosszúságú. A Dunakanyart és Esztergomot célzó légiprogramok esetén háromnegyed órás időtartammal számolhatsz. A Balaton feletti sétarepülések pedig másfél vagy két órás élményt jelenthetnek. Természetesen a program nem csak a levegőben töltött időből áll, számos kiegészítő lehetőséget kínálnak a szervezők, vagy te magad is megszervezheted a repülőtérig vezető a kirándulást.

Kiknek ajánlott?

A repülés megtapasztalása kicsiknek és nagyoknak egyaránt egy életre szóló élményt jelent. A legtöbb sétarepülés három és négy fő számára elérhető. Nem csak pároddal élhetsz át egyedi élményt, hanem barátokkal, gyermekeiddel is, de meglepheted vele szeretteidet ajándék formájában. A sétarepüléstől azoknak sem kell félnie, akik tériszonnyal küzdenek. A sétarepülés ideális családi program, hiszen gyerekek számára is kalandos élményt biztosít. Manapság pedig egyre nagyobb divat élménnyel megajándékozni egymást. Utalványok formájában te is meglepheted szüleidet, barátaidat, szeretteidet a sétarepülés feledhetetlen érzésével.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Március 19. 13:12, csütörtök | PR

Fogbarát étkek? Ezt edd, ha egészséges fogakat akarsz!

„Moss rendesen fogat!”, „Vigyázz a fogaid épségére!”, „Azt ne edd meg, mert kilyukad tőle a fogad!” – ugye te is hallottad ezeket a mondatokat gyerekként?

2020. Március 19. 13:08, csütörtök | PR

Afrodiziákummal a tavaszi levertség ellen?

A tavasz az emberek többségét pozitív energiával és jókedvvel tölti fel, viszont az éremnek mindig két oldala van. De mégis mikor okozott problémát a napsütés és az újjáéledő természet?

2020. Március 05. 15:44, csütörtök | PR

Minden az adósságcsökkentő kölcsönökről 3 pontban

Nagyon hasznos lehet ez a hitel típus, ha meg akarjuk szelidíteni már felvett kölcsöneinket. Lássuk dióhéjban, mit érdemes tudnunk róla!

2020. Március 05. 15:39, csütörtök | PR

Nem mindegy, milyen mosogatógépet vásárolunk

Főzni trendi. Az előkészületek és még inkább az utómunkák azonban már sok nyűggel járhatnak. A piszkos edények végtelen sikálása helyett kiváló megoldás lehet egy mosogatógép beszerzése.