Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Január 03. 14:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Egyszerűsített ügyintézés: kinyíltak a kormányablakok

Egyszerűsített ügyintézés: kinyíltak a kormányablakok

Hétfőn az ország 29 pontján megkezdték munkájukat a kormányablakok, azaz az integrált ügyfélszolgálati irodák, amelyek 12 órában, reggel 8-tól este 8-ig fogadják az ügyfeleket. Induláskor 29 ügykört lehet itt elintézni, egyebek mellet

Január 3-án összesen 29 helyen nyílnak kormányablakok – a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban. A cél az, hogy a közigazgatás minél közelebb kerüljön az emberekhez, ezért a tervek szerint 2013. január 1-jével ismét létrehoznák a járásokat és a járási székhelyen is lesznek integrált ügyfélszolgálati irodák. A tervek szerint 2013 végére minden, az állammal kapcsolatos hatósági ügyet el lehet majd intézni egy helyen, a kormányablakokban.

Januártól az integrált ügyfélszolgálati irodákban egyebek mellett lehet ügyfélkaput nyitni, az egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügyeket intézni, családi pótlékot és gyest igényelni, és teljes körű tájékoztatást kérni a hatósági ügyekkel kapcsolatban. A kormányhivatalokba integrált államigazgatási szervek továbbra is működtetik ügyfélszolgálataikat. A kormányablakokban lesz lehetőség például elektronikus tulajdoni lap másolat lekérdezésre, de ez továbbra is elintézhető a földhivatalok ügyfélszolgálati irodáiban is.

Közben a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala arról tájékoztatott: az általa működtetett Központi Okmányiroda ügyfélszolgálata hétfőtől meghosszabbított nyitva tartással, hétköznapokon 8-tól 20 óráig várja ügyfeleit. A kibővített nyitva tartás alatt minden okmányirodai szolgáltatás igénybe vehető. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.