Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Február 05. 14:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ellenőrizték a szórakozóhelyeket

Ellenőrizték a szórakozóhelyeket

A budapesti West Balkán nevű szórakozóhelyen történt, három halálos áldozatot követelő tragédiát követően 2011. január 21. és 29. között a rendőrség a társszervekkel közösen országos akció keretében ellenőrizte a fiatalok álta

A nagyszabású akcióban több száz rendőr vett részt - írja közleményében az ORFK.

Az ellenőrzések során a rendőrség 8646 főt vont intézkedés alá, melyek közül 1173 fő fiatalkorú (18 év alatti), míg 21 fő gyermekkorú (14 év alatti) volt. A rendőrök 44 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, 5 esetben visszaélés kábítószerrel, 3 esetben ittas járművezetés, egy esetben pedig szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az akcióban résztvevő társszervek (katasztrófavédelem, önkormányzatok munkatársai, ÁNTSZ, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Munkavédelmi Főfelügyelőség) számos szabálytalanságra derítettek fényt.

A Tűzoltóság több helyen kifogásolta, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően jelezték, valamint több alkalommal találtak lejárt tűzoltókészülékeket is a szórakozóhelyeken. Volt olyan szórakozóhely, amely egyáltalán nem rendelkezett tűzoltókészülékkel. Szintén a Tűzoltóság javaslatára 90 napra visszavonták két fővárosi szórakozóhely működési engedélye is.

Az ÁNTSZ munkatársait néhány helyszínen koszos, elhanyagolt konyha és előkészítő helyiség fogadta. A hiányosságok pótlására rendelkező határozatokat adtak ki, sok esetben bírság kiszabása is indokolttá vált.

A szórakozóhelyek ellenőrzését a rendőrség továbbra is kiemelt feladatként kezeli, ezért a jövőben több alkalommal lehet majd számítani hasonló, nagyszabású, a társszervekkel közösen végrehajtott ellenőrzésekre - mondta be az Inforádió.

Orientpress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.