Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. December 05. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Emlékfal őrzi az iszapkárosultak kálváriáját

Emlékfal őrzi az iszapkárosultak kálváriáját

Devecseri, kolontári és pécsi fiatalok állítottak emlékfalat szombaton a vörösiszap- katasztórfának Devecserben. A 11 méter hosszú és 2,5 méter magas "Összefogás falon" az iszapömlést és annak következményeit örökítették

Két devecseri, két kolontári és 8 pécsi fiatal készítette a falfestményt, amely a vörösiszap-katasztrófának állít emléket úgy, ahogyan azt a fiatalok látták.

A képen egy törött homokóra látható, mely az iszaptározót jelképezi, az önkénteseket pedig egy körben állva festették meg a fiatalok, egy fiatal pár pedig a fény felé fordulva a túlélésért mond köszönetet.

Az emlékfalat az "Arc az egészségért alapítvány" kezdeményezte, Erdei Zsolt ökölvívó, a mozgalom arca az újjászületés jelképeként fát is ültetett az iszap sújtotta Devecserben.

A fal mellett egy emlékhelyet is kialakítottak, ahová az összefogás jelképeként bárki lakatot helyezhet el, a helyiek azt szeretnék, ha a kastélyparkban álló fal zarándokhellyé válna.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt