Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2018. Március 24. 09:20, szombat | PR

Energiahatékonyság hitelből

Energiahatékonyság hitelből

Az idei, azaz 2018 év január 8-tól egyszerűbben igényelhető a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram”, melyeknek még a feltételei is kedvezőbbek lettek.

A hitelt magánszemélyek, illetve társasházak és lakásszövetkezetek is igénybe vehetik, ha rendelkeznek a megkövetelt 10%-os önerővel. A hitel maximális ideje 20 év és a kamat végig 0%. Magánszemélyek esetében az igényelhető hitel maximális összege 10 millió forint, lakásszövetkezet és társasházak esetén ez lakásonként 7 millió forintot jelent. A futamidő és a kamat itt is változatlan.

A hitel felhasználási lehetőségei elég sokszínűek, többek között nyílászárók cseréje, fűtéskorszerűsítés, szigetelés, napelemek, napkollektorok felszerelése, illetve beépítése valósítható meg a segítségével. Ez a hitel nem újkeletű, 2017. április vége óta elérhető, de év elejével kedvezőbb feltételekkel lehet igényelni az MFB pontokon.

Közép-Magyarország területén VEKOP-5.2.1-17 “Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” néven igényelhető. Magyarország további területein pedig GINOP-8.4.1/A-17 “Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” -ként lehet megtalálni.

A felhasznált alapanyagokon kívül általában egyéb költségek is terhelik az igénylőt, ezek közül is van olyan, amiket el lehet számolni. Ide tartoznak például:

  • a munka előkészítési költségei (tervek, előzetes felmérések)
  • műszaki tervek, korszerűsítés esetén tűzvédelmi, villámvédelmi tervek, hatósági engedélyek, szakértői, hatósági vizsgálatok, igazgatási díjak, statikai felmérések, ehhez kapcsolódó szakvélemények költsége
  • környezettanulmány költsége
  • épületenergetikai melléklet költsége, melybe bele tartozik az épületenergetikai tanúsítvány a fejlesztés előtti és a tervezett állapotra vonatkozóan
  • projektmenedzsment díja
  • tervezési, szakértői eljárás, műszaki ellenőrzés díja

Ez egy olyan befektetés, aminek az energiamegtakarításból fakadó összege célszerű, ha fedezi a hitel törlesztésének összegét, ha pedig még meg is haladja azt, akkor igazán jó befektetést csináltunk. Éppen ezért, ha szeretnénk ezt elérni, akkor mindenképp az a legjobb döntés, ha bevonunk a projektbe egy nagy tapasztalattal rendelkező külső szakértőt. Ha így teszünk, nagy valószínűséggel a befektetett összeg a lehető legjobban fog megtérülni. Ilyen például az LG Energia Kft., mely több mint 15 éve van a piacon, emellett garantálják, hogy ha véget ér a közös munka, akkor sem hagyják magára az embert, mindenképp nyomon követik a további lépéseket, a befektetés megtérülését.

Címkék: LG Energia Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 18:58, csütörtök | PR

Fűnyírási kisokos - avagy így válasszunk fűnyírót a kertünkbe

A fűnyírás szezonja már elkezdődött, a nagyobb esőzések után megállíthatatlanul nő a gyep. Ennyi idő alatt kiderülhetett már, hogy szükségünk van-e egy új fűnyíróra, vagy elég szervizelni a régit.

2019. Június 06. 18:57, csütörtök | PR

Milyen notebookot vegyünk otthonra?

Mindegy, hogy laptopnak vagy notebooknak hívjuk, mindkettő ugyanúgy a hordozható számítógépet jelenti. A kérdés az, hogy tudjuk-e, hogy milyen típusúra van szükségünk otthoni használat esetén.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.