Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. December 14. 11:53, csütörtök | PR

Ezek a fitness kiegészítők teszik szerethetővé az edzőtermet

Ezek a fitness kiegészítők teszik szerethetővé az edzőtermet

A fitness termek száma az elmúlt évtizedben a sokszorosára emelkedett. A növekvő verseny természetes módon ösztönzi a kínálati oldalt a folyamatos fejlődésre.

De vajon mi az, ami alapján termet választanak a vendégek? Mi fontos számukra az edzés során és mitől maradnak hűségesek egy-egy fitness létesítményhez?
Ez a témakör több nézőpontból is megközelíthető, hiszen az edzőterem elhelyezkedése, az árak és a szolgáltatás színvonala mind-mind fontos tényezők lehetnek a választás során. Az elhelyezkedés a már működő létesítmények esetében adott, az árak pedig egy-egy célcsoportot megcélzó kategórián belül hasonlóak, így üzemeltetői szemszögből érdemes a harmadik tényezőre koncentrálni. A vendégek sokkal szívesebben járnak egy olyan terembe, ami jól felszerelt, ahol a kiegészítők között megtalálják az edzéstervükhöz szükséges eszközöket. Egy terem megítélésben kiemelkedő jelentőséggel bír az eszközök minősége, hiszen a vendégek sokkal szívesebben térnek vissza edzeni oda, ahol jó élmények érték őket. A kiegészítők értéke gyorsan megtérül, ráadásul nem kifejezetten nagy befektetés a megvásárlásuk, így minden fitness teremnek az első lépés lehet a vendégek szívéhez.

A kiegészítő eszközök kiválasztásakor alapvetően két tényezőt érdemes mérlegelni. Azt, hogy milyen felhasználói réteg használja az adott kiegészítőt, valamint azt, hogy milyen edzéstípusok menetébe illeszthetők be. A legalapvetőbb kellék a matrac, amely magas kihasználtsága egyértelműen tükrözi a vendégek igényét. Legyen szó bármilyen csoportos óráról vagy személyi edzésről, a talajon végezhető gyakorlatok kivitelezéséhez elengedhetetlen a használata. A minőségi súlyzók sok éven keresztül állhatnak egy fitness terem szolgálatában. A kézisúlyzó az alakformáló és a különböző kardio típusú órák nagy kedvence. Népszerű mind az oktatók, mind a felhasználók körében, hisz gyakorlatok széles skálájához használható. A bokasúlyok a nehezített edzések közkedvelt eszközei, melyeket akár a futópadon való kocogás közben, akár zsírégető mozgásokhoz választanak.

A kettlebell egy fogantyúval ellátott gömbsúly, melyet az orosz testépítők hoztak hazánkba. Mára saját edzéstípussal büszkélkedhet, melyet széles réteg szeret, hiszen az alapok gyorsan elsajátíthatók, és már rövid idő alatt látványos eredményeket lehet elérni. A funkcionális edzések igazán sokoldalú eszköze a PowerBag. Ez egy homokkal töltött henger alakú zsák, mely alaposabb izomfejlesztést tesz lehetővé a hagyományos társaival szemben, hiszen a homok a zsák egyik végéből a másikba lökődik edzés közben, így nagyobb erőkifejtést követel a felhasználójától. Tökéletes lehet az erősítésre irányuló edzéseken. A gumiszalag azért praktikus, mert minimális helyet foglal és úgy a kezdő, mint a profi felhasználók is tudják használni. Zsírégetéshez az ugrókötél az egyik legideálisabb eszköz, rehabilitációs és rekreációs célokra pedig előszeretettel használják a fittlabdát.

A felhasználói igények sokszínűek lehetnek, de ezek az alapdarabok az edzésformák széles skálájához segítséget nyújtanak hatékony és változatos mozgást biztosítva. A minőségi fitness kiegészítők széles palettáját kínálja a Mánia Fitness, melyek közül mindenki kiválaszthatja a vendégek igényeihez legjobban passzolókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.