Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2019. November 19. 09:57, kedd | Helyi

Ezek a legnépszerűbb táborok

Ezek a legnépszerűbb táborok

Elkészült egy felmérés az elmúlt táborozási szezonról, amelyet a Táborfigyelő.hu tett közzé. Az idei nyáron a gyerekek kedvencei a sporttáborok lettek – és egyre több az offline tábor is Magyarországon.

Hol táboroztak idén a legtöbben? Melyek a legtrendibb tábortémák? Az ottalvós vagy a napközis tábort választották többen? Olvass tovább, és kiderül!

Offline vs. online tábor

Bár a legtöbb tábor tematikus, a fakultatív témáktól függetlenül opcionális az offline vagy online lehetőség. Egyre több az offline tábor: ezekben az okoseszközök, a telefonok, a tabletek használata nem megengedett. A táborszervezők célja ezzel az, hogy a gyerekek kizárólag a táborra és az ott szerezhető élményekre koncentráljanak, és kiszakadjanak a digitális térből. 2019-ben már a táborok fele offline módban működött. A táborkínálat másik felében viszont megengedett volt az internetes eszközök és okostelefonok használata, igaz, többnyire a gyerekek érdekében körültekintően átgondolt, megtervezett szabályozással.

Mikor és hol táboroztak a legtöbbet a gyerekek?

A legnépszerűbb időszak a táborozásra a július volt, a táborozók 46%-a ekkor vonult el kikapcsolódni. Júniusban a gyerekek 28%-a, augusztusban pedig 26%-uk nyaralt táborban. Nagy népszerűségnek örvendtek az ottalvós táborok, ám még mindig a gyerekek több mint 52%-át vitték napközis táborba – derült ki a felmérésből. Idén Veszprém megyében táboroztak legtöbben. Balatonfüred és Zánka megyéje után Pest és Fejér megye következnek a rangsorban. A napközis táborok legnagyobb koncentrációja Budapesten figyelhető meg, míg a 100 000 főnél több lelket számláló városokban és megyeszékhelyeken a napközis táborok, a kisebb településeken jellemzően az ottalvós táborok mellett tették le a voksukat a vakációzó gyerekek és a szüleik.

Íme a nyertes tábortípus

2019-ben a legnépszerűbb tábortéma a sporttábor lett, de ezt szorosan követi az idegen nyelvi (főleg az angol nyelvi tábor) és az informatikai vagy programozói tábor. Az előző évekhez képest visszaszorultak a kézműves- és készségfejlesztő táborok, ám a tizenévesek még mindig szívesen választják ezeket is nyári programnak. Figyelemre méltó újdonság, hogy az extrém táborok (katonai és kalandtáborok) egyre több érdeklődőt vonzanak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét