Városlista
2020. szeptember 22, kedd - Móric

Hírek

2020. Augusztus 10. 11:17, hétfő | PR

Ezért használjunk ragasztószalagot festéshez

Ezért használjunk ragasztószalagot festéshez

Profi szobafestőt találni, aki szépen dolgozik, nagyon nehéz és igen költséges dolog. A jó hír azonban, hogy a festést saját kezűleg is meg tudjuk csinálni, ha ellessük a profik egy-két apró trükkjét.

Egy gyors kutatás azt mutatja, hogy Budapesten a belvárosi kerületekben egy aprócska, 35 m2-es lakás festéséért 150.000 forint és 920.000 forint közötti összeget is kérnek a szobafestők – ha egyáltalán sikerül egyet találni. Sokan próbálják behozni a korábbi néhány hónapos leállást és bepótolni az elmaradt festetéseket, ezért nagyon nehéz szobafestőt találni, akinek van még bármi szabadkapacitása a nyárra. Ha nem szeretnénk még jövő nyárig nézni a régi plafont, akkor vegyük a kezünkbe a dolgokat és a festőhengert!

A szobafestést akkor érdemes profira bízni, ha gondok vannak a fallal. Ha előkészítést, vagy akár vakolatjavítást igényel, esetleg hálót kell felrakni rá, mert annyira pereg. Egy normálisan karban tartott lakás esetében, ahol inkább tisztasági festésről van szó, gond nélkül elboldogulunk egy-két barát segítségével és még bulit is lehet belőle csinálni. Mutatunk néhány apró trükköt, amit érdemes bevetni.

Ragasztószalag, a titkos fegyver

Mindig szerettél volna csíkos falat? Vagy mozgalmas íveket festenél, de ecsettel nem adja ki azt a hatást? A titok a ragasztószalag! Ha használsz ragasztószalagot a festéshez, késpenge élességű csíkokat és íveket tudsz elérni. Nincs elmosódás, elfolyt festék, csak tökéletes, tiszta vonalak, akár a profiknál.

Azt is csak a profik tudják, hogy többféle ragasztószalag létezik a festéshez, mert nem mindegy, hogy milyen a felület, amire ragasztod. Ha sérülékeny a vakolat, akkor használd a szuperérzékeny változatot, ha pedig íveket szeretnél kitakarni, akkor van olyan is, amit flexibilisen lehet a minta köré igazítani. Felragasztod a kívánt mintára, csíkra a szalagot, felhordod a festéket, megvárod a száradást és kész. A végeredmény pedig tökéletes.

Spórold meg a takarítást!

A festést sokan azért utálják, mert sokat kell utána takarítani. Eláruljuk, hogy takarítani a profi festők is utálnak, ezért bevetnek egy apró trükköt: takarást használnak.

Barkácsáruházakban is találsz mindenféle méretű és kiszerelésű takarófóliát, amivel nem csak a bútort, hanem a padlót is tökéletesen be lehet burkolni. A végén egyszerűen csak óvatosan felcsavarod a fóliát és nem kell kaparászni, sikálni semmit.

Három további tipp: itt is bevethető a ragasztószalag, aminek a segítségével a padlóhoz és a bútorokhoz tudod rögzíteni a fóliát, hogy ne mozduljon el. A fóliát még az előtt csavard fel, mielőtt a festék megszárad, mert különben pereg és akkor seperni kell. A harmadik tipp a lépésálló fólia. Ezt kifejezetten padlóra találták ki, sokkal vastagabb, mint a lehelet vékony takarófóliák, és bírja a létra mozgatását is.

Minőség a titka mindennek

A kevesebb több, és sokszor a drágább az olcsóbb a végén. Egy jó minőségű festék akár kétszer-háromszor annyiba is kerülhet, mint egy olcsó festék, mégis megéri megvenni. Előfordulhat, hogy a minőségi, sűrű, akár gél állagú festékből már egy réteg is elég, hogy tökéletesen fedjen, míg az olcsó festékek sokszor három-négy rétegben hozzák ezt az eredményt. Ez azt jelenti, hogy háromszor-négyszer annyit dolgozol vele, és éppen ilyen arányban kell több festéket felhasználnod. Ha így nézed, akkor már bőven megéri a drágább, minőségi festék. A végén kevesebbre jön ki és töredék annyit dolgozol vele. A profik is így csinálják.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.