Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Január 06. 14:41, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Ezt fogadtuk meg szilveszterkor

Ezt fogadtuk meg szilveszterkor

Pozitívak a fogyasztói várakozások a 2011-es évre nézve az Ipsos nemzetközi felmérése szerint. A 18 ezer válaszadó több mint kétharmada szerint az idei év jobb lesz, mint 2010. A legnépszerűbb újévi fogadalmak között szerepel a több p

A 24 ország megkérdezettjeinek csaknem fele, 48 százalék mondta azt, hogy 2010 rossz év volt neki és családjának. Ennél kicsivel többen, 50 százaléknyian vélik úgy, hogy a 2011-es év jobb lesz.

Az újévi fogadalmak többsége pénzügyi jellegű. Az indonézek, a dél-afrikaiak és a kínaiak a leginkább nyitottak a fogadalmakra, míg a magyar, a japán és a német válaszadók kevésbé aktívak ez ügyben. A legnépszerűbb szándék több pénzt keresni (21 százalék), többet megtakarítani (16 százalék), illetve hatékonyabban irányítani a személyes vagy családi költségvetést (16 százalék). Ezeket az egészséges életmód követi.

A fogadalomtevők többsége egyébként magasabb jövedelmű, egyetemi végzettségű, 35 évnél fiatalabb, nőtlen foglalkoztatott.

Legkevesebben a válást, az alkoholfogyasztás csökkentését vagy abbahagyását, a jelentősebb konfliktusok felszámolását, az iskolapadba való visszaülést, a gyermekvállalást vagy a házasságot fogadták meg. A fogadalmak kevesebb mint 30 százaléka szólt arról, hogy több időt szeretnének a családdal, barátokkal tölteni. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni