Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Június 18. 13:45, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Fegyveresek támadtak rá egy ukrán ellenzéki politikus üzemére, sebesültek

Fegyveresek támadtak rá egy ukrán ellenzéki politikus üzemére, sebesültek

Legalább nyolcvan, pisztolyokkal és automata sörétes puskákkal felfegyverzett, borotvált fejű támadó megpróbált behatolni kedden egy ellenzéki ukrán politikus mezőgazdasági üzemébe a dél-ukrajnai Mikolajiv városában. Tüzet nyitottak a cég alkalmazottaira, akik közül ötöt lőtt sebekkel kórházba kellett szállítani.

Az esetről az ellenzéki politikus, Arkadij Kornackij számolt be a sajtónak. Elmondta, hogy többször is telefonált a rendőrségnek és a mentőknek, de azok komoly késlekedéssel, csak másfél óra múlva értek ki. Sajtójelentések szerint a hatóságok hat támadót őrizetbe vettek, a többiek elmenekültek a helyszínről.
Kornackij a Haza párt jelöltjeként indult tavaly októberben a parlamenti választásokon. Annak az öt vitatott körzetnek az egyikében indult egyéni jelöltként, ahol a központi választási bizottság nem tudott eredményt hirdetni, hanem úgy határozott, hogy meg kell ismételni a voksolást. Először ugyanis az összes szavazat összeszámlálása után a választási bizottság honlapján Kornackijt hirdették ki győztesnek, majd egy nappal később megváltozott az eredmény a kormányzó Régiók Pártjának jelöltje javára.
Az ellenzéki politikust már a tavalyi választási kampány alatt is több támadás érte, ezért családjával együtt az Egyesült Államokba menekült még a választások előtt. Május elején tért vissza Ukrajnába.
Az öt vitatott körzetben a mai napig nem írták ki a megismételt választásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).