Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. November 18. 10:09, hétfő | Helyi

Fóliázási praktikák

Fóliázási praktikák

Megesik, hogy otthonunkban körbetekintve arra gondolunk, hogy jót tenne a lakásnak egy kis frissítés.

Ha nem akarunk átépítést, pusztán új színeket, más hangulatot szeretnénk, létezik olyan megoldás, ami költségkímélő és mi magunk is megcsinálhatjuk. Bútorfelújításhoz, lakásunk megszépítésre nyújt kiváló alternatívát az öntapadós fólia. Rengeteg színből és mintából választhatunk, a fóliázás menete pedig tényleg gyerekjáték.

Kérdések és válaszok

A különféle típusú öntapadós fóliák, a sokrétű felhasználási módok újabb és újabb kérdéseket vetnek fel. Az egyik visszatérő kérdés a fóliázás egyik alapkellékére, a simítóra vonatkozik, mellyel gyorsan és szépen dolgozhatunk. Ne pótoljuk bankkártyával vagy jégkaparóval: a fólia épségének megőrzése érdekében, használjuk a professzionális simítót!

Az elnevezések terén is elbizonytalanodhat a kezdő fóliázó, hiszen a tapéta, fólia, matrica mind előkerül, ha az öntapadós fóliáról hallunk. Az öntapadós fólia a legjobb elnevezés, hiszen más tulajdonságokkal rendelkezik, mint a tapéta, így meg is tudjuk őket különböztetni egymástól. Különbséget teszünk a statikus és ragacsos fóliák között is. Míg az előbbi ragasztó nélkül tapad, csak sima felületre lehet felrakni, addig az utóbbi, vízbázisú ragasztóval dolgozik és recés felületre is alkalmas.

Ablak és fahatású fólia

Az öntapadós fólia nagy népszerűségnek örvend, és egyre többen döntenek úgy, hogy a használatában mind jobban elmerülnek. Nem túlzás kijelenteni, hogy aki egyszer kipróbálja a fóliázást, az eredményt látva biztosan máskor is nekilát a munkának. Közkedveltek az ablakfóliák, melyek biztos megoldást kínálnak a belátás vagy éppen a hőség ellen. Tiszta ablakra, középről kifelé haladva a simítóval pár pillanat alatt felrakható. Ha párás marad az üveg, akkor sem kell megijedni, fél nap alatt elpárolog a felrakáshoz használt vízpermet.

Bútor felújításakor gyakran fahatású fóliát választunk. Ilyenkor érdemes figyelembe venni a bútor erezetének irányát, hogy a fólia ennek megfelelően kerüljön fel. Íves felületeknél a hajszárító lesz segítségünkre, de figyeljünk rá, hogy ne legyen túl forró a levegő, nehogy az eredeti felület megolvadjon.

A lehetőségek tárháza

300-féle öntapadós fólia található Fóliás Jucinál: a klasszikustól a modernig, a 3D csempematricától a plüssig, a tükörfóliától az öntapadós padlóig mindent megtalálunk. Mindezt kipróbálni szinte lehetetlen, de nem kell lemondanunk róla: a termékminta csomag megrendelésével, számos verzióval megismerkedhetünk, és ezek alapján már könnyebb lesz a döntés a választékból.

A fóliával, pár eszközzel, könnyen elsajátítható technikával gyorsan és saját kezűleg újíthatjuk meg otthonunkat. Ha pedig bármilyen kérdés merülne fel, akár a fóliákkal, akár a technikával kapcsolatban, keressük fel Fóliás Juci honlapját! Itt mindent megtalálunk, amit az öntapadós fóliáról tudni kell és érdemes!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:14, szombat | Helyi

Az életed egy hajó – Mit gondolsz, megfelelően kormányozod?

2024. Április 20. 08:13, szombat | Helyi

Nagyüzemben a traffipaxok

Lakott területen belül fülelték le a legtöbb gyorshajtót Győr-Moson-Sopron vármegyében.

2024. Április 20. 07:15, szombat | Helyi

Hány méter palacsintát bírsz megenni? – rekordra készülnek a nyúliak

Hány palacsintát bírsz megenni? Hármat, négyet, ötöt vagy akár többet? És ha méterben kérdezzük?

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.