Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány konzorciumi partnereivel együtt valósítja meg ezt a projektet, melynek célja a vállalkozás indítását tervező, alkalmas szemlélettel rendelkező álláskeresők és fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk
indítására.

A projekt európai uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg,
összesen 632,79 millió forintvissza nem térítendő támogatásból.

A GINOP-5.1.9-17 felhívás keretében egy komplex fejlesztési program elvégzése után a vállalkozás indítását tervező 30 év alatti fiatalok és 30 év feletti álláskeresők 4.573.800 Ft vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek a Magyar Államkincstártól.

A Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projekt folyatódik, és az első képzések már elkezdődtek az egész régióban.

Az első képzés június 30-án indult el Győrben. A megyében minden héten két újabb képzés indul különböző helyszíneken. A képzés többek között elengedhetetlen ismereteket ad a résztvevők számára a vállalkozási elképzelésük kidolgozásához és üzleti tervük elkészítéséhez.

A projekt valamennyi rendezvényére a www.3000000.hu weboldalunkon keresztül lehet jelentkezni, a szabad helyek függvényében. A honlapon a 30 év felettiek részére a regisztrációs lehetőség nem elérhető, mert a regisztráltak száma nagymértékben meghaladta a támogatásban részesíthetők számát ebben a korcsoportban. A program továbbra is várja a 30 év alatti vállalkozni vágyók
jelentkezését.

A projektről bővebb információ a www.3000000.hu oldalon olvasható.

További információ kérhető:

Bányai Péter – szakmai projektvezető
+36-96/512-531

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 18. 18:02, hétfő | Külföld

Újabb szigorításokra készül a német kormány

Tovább szigoríthatják a járványügyi korlátozásokat Németországban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) tartósan gyors terjedése miatt - jelezte a szövetségi kormány egészségügyi minisztere hétfőn.

2021. Január 18. 17:01, hétfő | Külföld

Csökken az újonnan azonosított fertőzöttek száma Horvátországban és Szlovéniában

Az utóbbi 24 órában feleannyi új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Szlovéniában és Horvátországban, mint egy nappal korábban, ami az illetékesek szerint derűlátásra ad okot a járvány lefolyását illetően.

2021. Január 18. 15:50, hétfő | Belföld

Újabb, több mint 35 ezer ember beoltására elég vakcina érkezik

Újabb, 35 685 ember beoltására elegendő vakcina érkezik kedden a Pfizertől - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.

2021. Január 18. 15:06, hétfő | Külföld

Újra javul a járványhelyzet Csehországban

Mérsékelten újra javul a koronavírus-járványhelyzet Csehországban.