Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2019. Augusztus 19. 08:08, hétfő | Helyi

FORGALMI VÁLTOZÁSOK A NYÁRZÁRÓ KONCERT IDEJÉN

FORGALMI VÁLTOZÁSOK A NYÁRZÁRÓ KONCERT IDEJÉN

A Nyárzáró koncert biztonságos lebonyolítása érdekében útlezárásra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is. Az önkormányzat a koncert utáni hazajutást ingyenes éjszakai járatokkal segíti:

Forgalomkorlátozás

A Győri Rendőrkapitányság ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el 2019. augusztus 22-én (csütörtök) 16.00 órától, 2019. augusztus 24-én (szombat) 18:30 óráig (esőnap esetén: 2019. augusztus 22-én (csütörtök) 16:00 órától, 2019. augusztus 25-én (vasárnap)18:30 óráig) Győrött, a Szent István úton, a Munkácsy út és a Baross-híd között, a Városháza tér Révai út és a Szent István út között, a Jókai úton a Szent István út és az Árpád út között, az út teljes szélességében.


2019. augusztus 24-én (szombat) 18.30 óra - 2019. augusztus 24-én (szombat) 24.00 óra közötti időben (esőnap esetén: 2019. augusztus 25-én (vasárnap) 18:30 órától, 2019. augusztus 25-én (vasárnap) 24.00 óráig) Győrött, a Szent István úton a Munkácsy út és a Gárdonyi út között, Teleki L. úton a Szent István út és az Árpád út között, az Árpád úton az Aradi vrt. út és a Czuczor G. út között, a 82. sz. főúton a Wesselényi út és a Szent István út között (Baross G. híd), a Hunyadi úton a Bartók Béla út és a Baross híd között, az Árpád úton a Czuzor G. út és az Aradi vértanúk útja között, és a Bajcsy-Zs. úton a Czuczor G. út és az Aradi vértanúk útja között az út teljes szélességében. A Bisinger József sétány teljes szakaszán, beleértve a Révai utca Baross Gábor híd melletti parkoló részét, a Városháza hátsó parkolója bejáratától. Ezen kívül behajtani tilos lesz a Teleki L. úton a Bajcsy-Zs. úti a körforgalomból a Bajcsy-Zs. út, valamint a Teleki L. út felé. Szükség szerint a koncert végén a nézők elvonulásának ideje alatt a Szent István út és a Mészáros L. út között (Nádor aluljáró) az út teljes szélességében a kereszteződésekkel együtt.


2019. augusztus 25-én (vasárnap) 00.00 órától, 2019. augusztus 25-én (vasárnap) 07:00 óráig (esőnap esetén: 2019. augusztus 26-án (hétfő) 00:00 órától, 2019. augusztus 26-án (hétfő) 06:00 óráig) Győrött, a Szent István úton, a Munkácsy út és a Baross G. híd között, a Városháza tér Révai út és a Szent István út között, a Jókai úton a Szent István út és az Árpád út között, az út teljes szélességében.

A lezárt útszakaszokra a megkülönböztető jelzéssel ellátott, a rendezvény szervezői gépkocsik, valamint az alábbi kivétellel mindennemű jármű behajtása tilos! A Szent István út lezárt szakaszára az ott lakók (lakcímkártya bemutatása esetén) a Jókai út felől behajthatnak 2019.08.24-én (esőnap esetén 25-én) 19:00 óráig, valamint az ÉNYKK ZRt. menetrend szerint közlekedő autóbuszai a rendezvény megkezdéséig (2019.08.22-én 16.00 órától 2019.08.24-én 18:30 óráig, esőnap esetén 2019.08.25-én 18.30 óráig).

A buszközlekedés változása

„4 Évszak Fesztivál” nyárzáró koncertje miatt a következő forgalmi változások várhatók Győr helyi és helyközi autóbusz-közlekedésében:

I. ütem:

2019. augusztus 22-én, csütörtökön 16.00 órától augusztus 24-én, szombaton 18.30 óráig (esőnap esetén augusztus 25-én, vasárnap 18.30 óráig),
valamint 2019. augusztus 25-én, vasárnap 0.00 órától reggel 7.00 óráig (esőnap esetén 2019. augusztus 26-án, hétfőn 0.00 órától reggel 6.00 óráig)
a Szent István út Baross Gábor híd és Aradi vértanúk útja közötti szakasza lezárásra kerül.

A nyugat felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es úti felüljárón közlekednek, ezért nem érintik a „Győr, Eötvös park” megállóhelyet.

A Révai Miklós utca megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 5, 5B, 5R, 6, 7, 12, 12A, 15, 15A, 21, 21B, 22, 22A, 22B, 22Y, 30, 30A, 30B, 30Y, 31, 31A, 37, 38, 38A jelzésű járatok a Városháza megállóhely helyett az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyen állnak meg.

Az 1, 1A, 7, 9A, 19A jelzésű járatok a Virágpiac és Újváros irányába a Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeket nem érintik, de megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán.

A 11, 14, 14B jelzésű járatok Bácsa, Újváros és Sziget irányába a Révai Miklós utca – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, nem érintik a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet, de megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán. A 14, 14B jelzésű járatok a Gárdonyi Géza utca megállóhelyen is megállnak.


Az 1, 1A, 8, 8B, 9A, 11, 14, 14B, 17, 17B, 19A, 29, CITY jelzésű járatok a Zechmeister utca felől a városközpont irányába a Jókai utca – Szent István út – Honvéd liget – Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca útvonalon közlekednek. Ezek az autóbuszjáratok ebben az irányban az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyen nem állnak meg, illetve a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet nem érintik. A CITY járatok a Munkácsy Mihály utca és az Eötvös park megállóhelyeket sem érintik.

II. ütem: 2019. augusztus 24-én, szombaton 18.30 órától 24.00 óráig (esőnap esetén augusztus 25-én, vasárnap 18.30 órától 24.00 óráig) a Szent István út Nádor aluljáró és Jókai utca közötti szakasza lezárásra kerül.

A nyugat felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es úti felüljárón közlekednek, ezért nem érintik a „Győr, Eötvös park” megállóhelyet.

A kelet és észak felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok (beleértve a 10-es jelzéssel helyi utazásra is igénybe vehető, Győr – Kisbajcs közötti járatokat is) a Baross Gábor híd helyett Nádor aluljárón közlekednek, ezért Győr, autóbusz-állomás felé nem érintik a „Győr, Szent István út, Iparkamara” megállóhelyet.

A helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek. A Révai Miklós utcai végállomáson csak a 8, 11, 14 jelzésű autóbuszok haladnak keresztül, valamint az éjszakai autóbuszjáratok indulnak innen. A többi vonal járatai nem érintik a Révai Miklós utcát, valamint a Gárdonyi Géza utca és a Városháza megállóhelyeket sem.

Az 1-es és 1A vonalon az autóbuszjáratok Nádorváros felől a 821 sz. út – Zechmeister utca, Újváros felől a Zechmeister utca – 821 sz. út terelőútvonalon közlekednek. A járatok a Hold utca megállóhelyet még érintik, ezután már csak a Zechmeister utca, Bécsi kapu tér (visszafelé Rába-part) megállóhelyen állnak meg.

A 2-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva, a Baross Gábor híd nádorvárosi hídfőjét keresztezve érik el a Hunyadi utca, autóbusz-állomás megállóhelyet. A járatok visszafelé a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyig közlekednek.

Az 5-ös vonal járatai Kismegyer felől a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek. A Kismegyer felé induló járatokra az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyen lehet felszállni, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a járatok a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat.

A 6-os vonal járatai Sárás felől a Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Sárás irányába a Bartók Béla út, Kristály étterem – Eszperantó út – Nádor aluljáró – Szent István út útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Baross Gábor híd, belvárosi hídfő megállóhelyet.

A 7-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek.

A 8-as vonal járatai Pinnyéd felé a Révai Miklós utca – Újlak utca – Benczúr utca – Zechmeister utca terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Városháza és az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyeket. Pinnyéd felől a Zechmeister utca – Benczúr utca – Újlak utca – Révai Miklós utca – Kamara utca terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Honvéd liget megállóhelyet, de megállnak a Révai Miklós utcában, az Eötvös park mögött (a Golden Ball Clubnál) létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen.

A 9A vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Buda utca megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek.

A 11-es vonal járatai Marcalváros felől a Tihanyi Árpád út – Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Újlak utca – Benczúr utca – Zechmeister utca terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Szent István út, Iparkamara és az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyeket, de megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán. Bácsa felől a Zechmeister utca – 821 sz. út – Kálvária utca – Eszperantó út – Tihanyi Árpád út terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Honvéd liget és a Szent István út, Iparkamara megállóhelyeket, de megállnak az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyen.

A 12-es vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Budai út, Árkád üzletház – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

A 14-es vonal járatai Marcalváros felől a Szent István út – Gárdonyi Géza utca – Révai Miklós utca – Újlak utca – Benczúr utca – Zechmeister utca terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Szent István út, Iparkamara és az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyeket, viszont megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán. A Liget utca felől a Zechmeister utca – Benczúr utca – Újlak utca – Révai Miklós utca – Kamara utca terelőútvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Honvéd liget megállóhelyet, de megállnak a Révai Miklós utcában, az Eötvös park mögött (a Golden Ball Clubnál) létesítésre kerülő ideiglenes megállóhelyen.

A 17B vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Gyárváros irányából a Budai út, Árkád üzletház – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

A 19A vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyig közlekednek.

A 22, 22A és 22B vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva, a Hunyadi utca – Baross Gábor út útvonalon közlekednek. A városközpont felé a Baross Gábor út – Wesselényi utca – Bartók Béla út, Kristály étterem (végállomás) útvonalon közlekednek.

A 30, 30A és 31 vonalak járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd az Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon érik el a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet. Visszafelé a Budai út, Árkád üzletház – Szent István út – Nádor aluljáró – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon közlekednek, és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyre érkeznek.

A 38-as vonal járatai az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyről indulnak, majd a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyen is megállva érik el a Roosevelt utca (Bartók-emlékmű) megállóhelynél eredeti útvonalukat. Visszafelé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyig közlekednek.


A terelés által nem érintett megállóhelyeken a járatok lehetőség szerint az érvényes menetrendnek megfelelően közlekednek.

Éjszakai járatok:

A résztvevők hazaszállítása céljából díjmentesen igénybe vehető éjszakai járatok indulnak a tűzijáték után:


Révai Miklós utca megállóhelyről 23.30 órakor:

901 jelzéssel az 1-es vonalán Újvárosba, majd Sziget és Pinnyéd útvonalon,
907 jelzéssel az Újlak utca – Kálvária utca – Eszperantó út – Tihanyi Árpád út – Mester utca útvonalon, majd a 7-es vonalán Szabadhegyre, onnan a Templom utca után a 6-os autóbusz útvonalán Kismegyerre,
911 jelzéssel a 11-es vonalán Bácsára, majd Sárásra, visszafelé a 6-os útvonalán (a Hédervári úton) az Árkád üzletházig,
917 jelzéssel az Újlak utca – Kálvária utca – Eszperantó út – Bartók Béla út útvonalon, majd a 17-es vonalán Adyvároson keresztül a Zöld utcába és az Erfurti útra,
921 jelzéssel az Újlak utca – Kálvária utca – Kert utca – Pápai út – Illyés Gyula utca – Marcalváros útvonalon Ménfőcsanakra, majd Gyirmótra,
922 jelzéssel az Újlak utca – Kálvária utca – Eszperantó út – Zrínyi utca – Wesselényi utca – Baross Gábor út – Nagy Imre út – Lajta út útvonalon Marcalvárosba,
931 jelzéssel az Újlak utca – Kálvária utca – Eszperantó út – Nádor aluljáró útvonalon, Gyárváros és Likócs (Szentvid utca és Kövecses utca megállóhelyek) érintésével Győrszentiván, Kálmán Imre útra (homoksori betéréssel).

Az éjszakai járatok részletes menetrendje a www.enykk.hu oldalról letölthető. A program esetleges csúszása esetén az autóbuszok is később indulnak, megvárva a tűzijáték végét!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 08:18, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp február 17-től

2020. Február 16. 08:12, vasárnap | Helyi

Lopott bankkártyával akartak fizetni, keresik a két férfit

A mosonmagyaróvári rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

2020. Február 16. 08:08, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 7. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2020. Február 15. 07:44, szombat | Helyi

VÁLTOZIK A VÁSÁRCSARNOK NYITVA TARTÁSA

Három hónapja nyitott ki a felújított vásárcsarnok, az azóta eltelt időszakban a létesítményt üzemeltető Győr-Szol Zrt. számos, az üzemeltetést érintő intézkedést hozott az eladók és a vásárlók jelzései alapján.