Városlista
2021. szeptember 25, szombat - Eufrozina

Hírek

2012. Július 21. 11:37, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Forgószél Fesztivál - Négy nap népzene Tamásiban

Forgószél Fesztivál - Négy nap népzene Tamásiban

Négynapos népzenei fesztivált rendez augusztus 1-től a Tamási Városi Művelődési Központ a helyi parkerdőben, ahol összesen 21 magyar, délszláv, görög és ír népzenei együttes lép fel.

Az első Forgószél Fesztiválon délelőttönként gyerekeket várják népzenei programokkal, kora estétől hajnalig pedig koncerteket és táncházakat rendeznek.
A négy nap alatt az autentikus folklórt képviselő népszerű együttesek lépnek színpadra: a magyar népzenét mások mellett az Arató, a Szöktető, a Szeret, a Gajdos és a Dobroda zenekar, a Hangabanda és Cimbaliband képviseli, a Tatros, a Juhos és a Zurgó moldvai dallamokat játszik majd. A délszláv népek zenéjét a sokac Sokadija, a Vujisics és a Kolo együttes szólaltatja meg. Emellett lesz ír, skót népzene a Bran együttes, valamint az első magyar skótdudásként ismertté vált Kéri György tolmácsolásában.
A fesztiválon, amelynek részletes programját a www.tamasiturizmus.hu honlap közli, esténként magyar, délszláv és görög táncházakat rendeznek.
"Magyarországon nincs kimondottan népzenei fesztivál, most bizonyítást nyerhet, hogy a magyar népzene is tud olyan 'átütő' lenni, mint más zenei műfaj, például a rockzene" - mondta az MTI-nek Csapó György, a művelődési ház igazgatója.
A rendezvénysorozaton elsősorban arra a közönségre számítanak, amelyik ismeri és szereti az autentikus magyar népzenét, de várják azokat is, akik az élő népzenével eddig ritkán találkoztak - tette hozzá.

Címkék: Kultúra-népzene

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 07:00, szombat | Belföld

Rengeteg intézkedés történt vezetés közbeni mobilozás miatt

Egy hét alatt több mint hatszáz esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

2021. Szeptember 25. 05:00, szombat | Belföld

Öten meghaltak balesetben Abonynál

Öten meghaltak egy balesetben, amely Abony térségében történt péntek délután - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. Szeptember 24. 17:11, péntek | Belföld

5+1 viselkedési torzítás, amiért többet vásárolunk - BrandFestival: trendek, amik a jövőt formálják

A BrandFestival trendLAB a hazai reklámiparág több mint 20 szaktekintélyeinek bevonásával vizsgálta a jövő marketing-kommunikációs trendjeit.

2021. Szeptember 24. 17:03, péntek | Belföld

Újra lesz gyerekemelés szombaton

Újra lesz gyerekemelés szombaton országszerte - közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pénteken az MTI-vel.