Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 02. 08:46, hétfő | Helyi

Gerincfájdalom ellen a gyógytorna lenne "a legjobb megoldás"?

Gerincfájdalom ellen a gyógytorna lenne

Bizonyára már mindenki tapasztalt életes során legalább egyszer gerincfájdalmat. Nem is csoda ez, hiszen a kialakulásában sok dolog közre játszhat.

Azok, akik munkájukból kifolyólag sokat ülnek, hajlamosak rossz testtartással végezni a feladataikat, aminek hosszútávon igen komoly gerincbántalmak is lehetnek a következményei. A stresszes életmód is kihatással lehet a tartásunkra, és a zaklatott mindennapok következménye képpen szintén egy előnytelen testtartást veszünk fel.

Ha mindezek nem is jelennek meg közvetlenül az életünkben, sokszor sajnos elég lehet egy hirtelen mozdulat, és már meg is tapasztalhatjuk a szőrnyű fájdalmat, mely akár hosszútávon is megnehezítheti az életünket. Amennyiben az ilyen jellegű fájdalom három hónapnál tovább is fenn áll, akkor már krónikus gerincfájdalomról is beszélhetünk. Ezt hallva sokan megijednek, és már csak azért sem keresnek fel orvost, mert félnek, hogy csak egy esetleges műtéttel segíthetnek majd az állapotukon. Létezik azonban megoldás arra, hogy egyszerűen, komolyabb beavatkozás nélkül is segíteni lehessen a gerincfájdalmon!

Sokak szerint a megfelelő gyógytorna gyakorlatokkal tudnak a legtöbbet segíteni hosszútávon. A kimondotta gerinc panaszokra kitalált eljárás neve a McKenzie féle terápia. Mit is takar pontosan ez a módszer? A McKenzie torna egy fizioterápiás eljárás, mely nem csak a gerinc, de a végtag ízületeket is érintő gondok kezelésére lett kifejlesztve. Ezzel a gyógyterápiával már akár 5 alkalom után is csökkenhet a fájdalom! Gerinc sérv esetén is hatásos lehet a torna, sőt az elsajátításával meg lehet előzni a sérv újbóli kialakulását.

A torna nagyszerűsége éppen abban rejlik, hogy az egyénre építik az összes mozdulatsor összeállítását, és az ő kitartásán, és partnerségén is múlik az, hogy mennyire lesz hatásos az eredmény a fájdalom csökkentése, és megszüntetése érdekében. Sajnálatos módon, még ha találunk is egy jó gyógytornászt, sokszor hetek, vagy akár hónapok is kellhetnek ahhoz, hogy fogadni tudjon bennünket. Ezt pedig folyamatos és erős fájdalmak mellett nagyon nehéz kivárni.

Mi most mutatunk egy olyan gyógyközpontot, ahol a komoly szakmai tudással rendelkező szakemberekhez gyorsan és egyszerűen be lehet jutni. Ehhez elég felkeresni a linkelt oldalt, és már láthatják is, milyen sok mozgásszervi problémára kínálnak megoldást a különböző gyógytornákkal. A bejelentkezés is pofon egyszerű, hiszen miután megtalálták a leginkább szimpatikus terapeutát, már online is be lehet hozzá jelentkezni. Minden esetben egy alapos állapotfelméréssel kezdik meg a kezelést annak érdekében, hogy megtudják, honnan is ered pontosan a fájdalom.

Így nem csak hatékonyan tudják majd enyhíteni a panaszokat, de magát az okot is megtudják szüntetni! Nem érdemes halogatni a szakember felkeresését, hiszen a saját életünkön tudunk könnyíteni, ha nem kísérik a mindennapjainkat a kellemetlen tünetek!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.