Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Október 03. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így csökkentse a toxinoknak való kitettséget

Így csökkentse a toxinoknak való kitettséget

Gombaölőszer a narancslében, arzén az almalében, a rizsben és a gabonafélékben, higany a tonhalas konzervben - ilyen és ehhez hasonló hírek látnak napvilágot manapság. Ráadásul az arzén és a higany nemcsak az élelmiszerekben van jelen, hanem a vízben, a talajban és a levegőben is. A Fox News most összegyűjtött néhány tippet, amely segítségével csökkentheti a toxinoknak való kitettséget.

A higany elkerülése érdekében mérsékelt mértékkel fogyasszon tengeri ételeket, mert különböző szintű méreganyagokat tartalmazhatnak. A higany megtalálható továbbá az izzókban, hőmérőkben, akkumulátorokban, festékekben.

Az arzént ugyanakkor szinte lehetetlen elkerülni, hiszen az élet szinte minden területén jelen van. Csökkentse a barna rizs-szirup, a rizstej és egyéb rizs alapú ételek fogyasztását. Ehelyett kevésbé toxikus ételeket fogyasszon, mint a szerves köles, ami tele van fehérjével.

A szőlő- és almalé is sok arzént tartalmazhat, ezek fogyasztását is csökkentse minimálisra. Csapvíz helyett igyon palackozott ásványvizet. Gyermekének készítsen friss bio gyümölcsöket és zöldségeket.

Mindig nézze meg, hogy a vásárolt élelmiszer honnan származik, mert például a bio eredetű rizs sem jelenti azt, hogy arzén mentes, mert a hagyományos gazdálkodási szokások nyomai évtizedekig nyomot hagyhatnak a talajban. Azonban még mindig jobb választás a bio élelmiszer, mint a hagyományos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.