Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. November 15. 15:48, péntek | Helyi

Gyakori hibák grillezéskor

Gyakori hibák grillezéskor

Nagyon sok gyakorlással juthatunk el arra a szintre, amikor azt mondhatjuk végre magunkról, hogy profi grillmesterekké fejlődtünk.

Amíg viszont nem kísérleteztünk és gyakoroltunk eleget, nagyon könnyen előfordulhat, hogy hibákat követünk el, ami persze nem baj, hiszen az ember a hibáiból tanul a legtöbbet. Ahhoz, hogy minél kevesebbet hibázz, összeszedtünk néhány gyakori baklövést, amit kezdő és középhaladó grillezők is gyakran elkövetnek.

A gondatlan grilltisztítás

A tessék-lássék megtisztított grill nem csak esztétikailag kifogásolható, hanem egyéb problémákat is felvet. Az egyik ilyen, hogy a visszamaradt ételmaradékok erősen befolyásolják a készülő étel ízét, valószínűleg nem előnyére fog változni az étel aromája.

A másik ilyen, hogy a szennyeződések bakteriális bélfertőzéshez vezethetnek, ami rendkívül kellemetlen hasmenéssel jár. Ezért különösen fontos, hogy mindig megfelelően tisztítsuk meg a grillrácsot, és szánjuk rá gázgrillnél a 10-15 perc, faszenes grillsütőnél a 25 perc előmelegítési időt, hiszen így sterilizálhatjuk a sütőt, és nem kell a grillen ragadt baktériumoktól tartani.

Kevés tüzelőanyag

Faszenes grillsütő esetén viszonylag egyszerű dolgunk van, hiszen szemmel látható a faszén mennyisége, így eldönthetjük, hogy a parti előtt van-e szükség faszén vásárlására vagy nincs. Kicentizni persze nem érdemes, jobb, ha több van otthon, mint amennyit várhatóan elhasználunk.

Gázgrill esetén ajánlott mindig tartani plusz egy teli gázpalackot is, mert bár a palack megemelésével nagyjából meg lehet saccolni, hogy mennyi gáz van benne, jobb nem kísérletezni vele, és a sütés kellős közepén ráeszmélni, hogy bizony kevesebb volt a gáz a palackban, mint gondoltuk.

Gyenge, rossz minőségű eszközök

Az élet számos területén a jó minőségű eszközök elengedhetetlen részei a munkának, ezért érthetetlen néha, hogy miért gondolják úgy sokan, hogy pont a grillezéshez nincs szükség minőségi felszerelésre. Itt nem csupán arról van szó, hogy maga a grillsütő legyen jó minőségű, hanem a grillezéshez használt egyéb eszközök is, mint például a grill lapátok, a vágókések vagy a grill fogócsipeszek. Lehet, hogy elsőre vonzónak tűnik egy olcsó és egyben gyengébb színvonalú eszközt vásárolni, de saját magunkkal szúrunk ki: egyrészt ezek hamar tönkremennek, így hiába volt olcsó, ha rövid időn belül be kell szerezni egy újabbat, másrészt nem strapabíróak, így csak kínlódás lesz velük a grillezés.

Amennyiben meghoztuk a kedved egy jó kis grillpartihoz, és szeretnél magas minőségű felszerelést vásárolni a sütögetéshez, ajánljuk, hogy keresd fel a Grillplaza.hu weboldalát, ahol számos kiemelkedő, prémium minőségű eszköz közül tudsz válogatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.