Városlista
2019. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2010. Január 22. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győr és a megye vezetői is támogatják az egyetemi főváros cím odaítélését

Győr és a megye vezetői is támogatják az egyetemi főváros cím odaítélését

Borkai Zsolt polgármester és dr. Szakács Imre országgyűlési képviselő is támogatja a győri egyetemisták kezdeményezését, amely szerint az országgyűlés alapítsa meg a

Lényege, hogy az országgyűlés alapítson egy vándordíjat, amelyet az a város nyerhet el, ahol a legtöbbet tesznek a hazai felsőoktatásért. A javaslat és indoklás szerint a címet először Győr kapná. A hallgatók küldöttsége, Rákos Petra, Fehér Gábor és Németh Szilárd a javaslatot átadták Borkai Zsolt polgármesternek és dr. Szakács Imre országgyűlési képviselőnek. Rákos Petra elmondta, mindannyian nagyon büszkék egyetemükre és a városra, úgy érzik, jól döntöttek, amikor Győrt választották. Azt szeretnék elérni, hogy az országgyűlés alapítsa meg a Magyarország Egyetemi Fővárosa címet, és azt elsőként a Széchenyi Egyetem kapja. A polgármester gratulált a kreatív kezdeményezéshez, és elmondta, a város is büszke egyetemistáira, az intézményben tanuló diákokra. Hozzátette, természetesen maximálisan támogatja a kezdeményezést. gy tesz dr. Szakács Imre is, aki kifejtette, az idő rövidsége miatt lehetséges, hogy a téma ebben a ciklusban már nem kerül a Parlament napirendjére, de a következőben biztosan. Hozzátette, természetesen ő is a nagyszerű kezdeményezés mellett áll majd.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 18. 07:11, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp augusztus 19-től

2019. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Augusztus 17. 07:15, szombat | Helyi

TÁJÉKOZTATÓ SZOLGÁLTATÁSOKRÓL ÉS NYITVA TARTÁSOKRÓL – AUGUSZTUS 20.

Hiba-és kárbejelentés, szolgáltatási hibabejelentő

2019. Augusztus 17. 07:10, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban: