Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2010. Január 22. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győr és a megye vezetői is támogatják az egyetemi főváros cím odaítélését

Győr és a megye vezetői is támogatják az egyetemi főváros cím odaítélését

Borkai Zsolt polgármester és dr. Szakács Imre országgyűlési képviselő is támogatja a győri egyetemisták kezdeményezését, amely szerint az országgyűlés alapítsa meg a

Lényege, hogy az országgyűlés alapítson egy vándordíjat, amelyet az a város nyerhet el, ahol a legtöbbet tesznek a hazai felsőoktatásért. A javaslat és indoklás szerint a címet először Győr kapná. A hallgatók küldöttsége, Rákos Petra, Fehér Gábor és Németh Szilárd a javaslatot átadták Borkai Zsolt polgármesternek és dr. Szakács Imre országgyűlési képviselőnek. Rákos Petra elmondta, mindannyian nagyon büszkék egyetemükre és a városra, úgy érzik, jól döntöttek, amikor Győrt választották. Azt szeretnék elérni, hogy az országgyűlés alapítsa meg a Magyarország Egyetemi Fővárosa címet, és azt elsőként a Széchenyi Egyetem kapja. A polgármester gratulált a kreatív kezdeményezéshez, és elmondta, a város is büszke egyetemistáira, az intézményben tanuló diákokra. Hozzátette, természetesen maximálisan támogatja a kezdeményezést. gy tesz dr. Szakács Imre is, aki kifejtette, az idő rövidsége miatt lehetséges, hogy a téma ebben a ciklusban már nem kerül a Parlament napirendjére, de a következőben biztosan. Hozzátette, természetesen ő is a nagyszerű kezdeményezés mellett áll majd.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 05. 17:40, csütörtök | Helyi

Győri tanárkéselés: Pszichológus segít a győri diákoknak feldolgozni a tragikus eseményt

Egy 17 éves diák hátulról megkéselte a tanárát a győri Jedlik Ányos középiskolában. A diák azért támadhatott, mert rossz jegyet kapott. A tanárnőt a hátán szúrta meg a fiú, de az alkarján is megsérült, meg kellett műteni.

2019. December 05. 13:26, csütörtök | Helyi

Cikkünket frissítettük! Megkéseltek egy tanárt egy győri középiskolában

A rendőrségre érkezett bejelentés szerint 2019. december 5-én 12 óra körül az egyik győri intézményben késelés történt. A rendőrök a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét elfogták, és megkezdték a helyszíni szemlét.

2019. December 05. 12:37, csütörtök | Helyi

Kétmilliárd forintos ingatlanüzletre készül a győri nagyvállalat

Várhatóan több mint kétmilliárd forintért értékesíti egyik győri ingatlanát a Rába Járműipari Holding Nyrt., miután előzetes tárgyalásokat követően vételi ajánlatot kapott Európa egyik vezető multinacionális kereskedelmi vállalat

2019. December 04. 15:08, szerda | Helyi

Bezárhatják a Győr melletti szélerőműveket

A szélenergia egyre nagyobb szerepet kap a globális villamosenergia-ellátásban, világszerte egymás után épülnek a tengeri és szárazföldi szélfarmok.