Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Március 14. 15:05, kedd | PR

Győrben ezek a legnépszerűbb állások

Győrben ezek a legnépszerűbb állások

A 2017-es esztendőben számtalan betöltetlen állás Győr városában is található. Nézzük meg melyek a legnépszerűbb állások ebben az évben. Ám mielőtt ezt áttekintenénk egy kis statisztika a győri munkaerőpiaci helyzetről.

Az állás Győr városában, leginkább az idősebb korosztály számára lenne fontos
2016-os esztendőben az 56 évnél idősebb korosztályból összesen 472 fő regisztrált álláskereső volt. A 46 és 55 év közötti korosztály már csak 59 fő. Látható, hogy a fiatalabbak sokkal könnyebben találnak álláslehetőséget, mint az idősebb generáció. Győrben a legnépszerűbb állások közé tartoznak az ingatlanközvetítő állások, hiszen számtalan ingatlanközvetítő keresi az új alkalmazottakat.

A fejlődő ingatlanpiac és a tavasz beköszönte új távlatokat nyit meg a fiatalok előtt. Az állás Győr környékén is számtalan lehetőséget tartogat. Az autógyártó cégeknél is folyamatos a munkaerőfelvétel és szép számmal jelentkeznek a fiatalok. A gyártástechnológia és a minőségbiztosítás területén is számtalan állásajánlat közül lehet válogatni.

2017 évben leginkább mérnökből van hiány, ezért ezek az állások a legnépszerűbbek a fiatalok és az idősebbek körében is.

Nagyon sokan nem a külföldi álláslehetőségek közül szemezgetnek, hanem az autógyáraknál helyezkednek el mérnökként. Az idősebb korosztályra jellemző, hogy nem szívesen költöznek másik országba, ezért közülük sokan pályázzák meg a mérnöki állásokat.

Hol érdemes állást keresni?
Ma már számtalan állásközvetítő oldal létezik és a nagyobb gyárak, cégek az újságokban is hirdetik az álláslehetőségeket. Az állás Győr városában tehát mindenki számára könnyen elérhető, hiszen a neten percek alatt több száz vagy akár ezer találat is érkezik, ha a megfelelő keresőszót ütik be.

Az állásközvetítők is szép számmal kínálják a győri állásokat, így érdemes először az interneten keresztül elkezdeni az álláskeresést. Nagyon sok olyan álláskereső oldal van, ahol részletes keresést is végre lehet hajtani, így még közelebb jutunk a hőn áhított álláshoz. Az oldalak többségén arra is lehetőség nyílik, hogy közvetlenül elküldjük az önéletrajzunkat, azaz feltölthessük a cég adatbázisába. Ez talán a leggyorsabb módja annak, hogy lecsapjunk egy-egy jó lehetőségre.

Mi vonzza a fiatalokat?
A fiatalok többsége a vendéglátóipar területén is megpróbál elhelyezkedni. Győr határközeli város, így turizmusa kiváló. A hotelekbe folyamatosan keresik a reggeliztetőket, a pincéreket és a takarítókat is. A főiskolás fiatalok közül sokan döntenek egy-egy ilyen állás mellett, hiszen számukra fontos, hogy a főiskolai, egyetemi tanulmányaikat hitel felvétele nélkül fedezni tudják, segítve ezzel a szülőket, akikre így is nagy teher hárul.

Győrben emellett számtalan raktár is megtalálható, így ide is folyamatosak a munkaerőfelvételek. Leggyakrabbak az asszisztensi pozíciók, de gyakran láthatjuk, hogy logisztikust illetve raktári csomagolókat is keresnek. Raktári csomagolási munka sokszor már diákmunkaként is elérhető. Érdemes mindig nyitott szemmel járni és folyamatosan figyelni a frissen felbukkanó álláshirdetéseket, nehogy lemaradjunk egy jól fizető beosztásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.