Városlista
2019. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2018. November 25. 07:15, vasárnap | Helyi
Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu

Győrben vannak az ország legjobb ügyeletesei

Győrben vannak az ország legjobb ügyeletesei

Először rendezett országos versenyt a katasztrófavédelem az ügyeletek munkatársainak november 21-22-én.

Tizenkilenc megye és a főváros ügyeletvezetői és műveletirányítói mérték össze tudásukat egy éles helyzetet szimulálva a gyakorlatban. Somogy megye adott otthont a kétnapos megméretésnek, amelyet Wéber Antal tűzoltó dandártábornok nyitott meg.

Három ügyeleti helyiségben, szinte azonos időben szólalt meg a telefon, és megkapták az első jelzést a csapatok. A feltételezett szituáció szerint megyéjük székhelyén tűz ütött ki, egy középmagas társasház harmadik emeleti lakásában. Az ingatlant annak idős lakói nem tudták elhagyni. Az épületben élők többségének ugyan sikerült kimenekülni, de az ügyeleteseknek gondoskodniuk kellett nekik melegedőhelyről, a lakók elszállításáról, a mentők és a rendőrök, valamint a közműszolgáltatók értesítéséről. A helyzetet bonyolította, hogy a kárhelyparancsnok – aki a versenyre berendezett ügyeleti helységből rádiózott – arról adott tájékoztatást, hogy az épület átvizsgálása során egy holttestet találtak, így az ügyeleteseknek tűzvizsgálat elrendeléséről is intézkedniük kellett. A verseny forgatókönyvének írói még azzal is bonyolították a helyzetet, hogy a káreset felszámolása során két tűzoltó is rosszul lett, ezt a helyzetet is kezelniük kellett a műveletirányítóknak, akik a munkájukat segítő rendszerek ismeretéből is levizsgáztak egy feladatlap kitöltésével.

Mindeközben befutott egy másik jelzés is, ami egy balesetről adott hírt. A bejelentés szerint felborult egy veszélyes anyagot szállító gépkocsi egy forgalmas útszakaszon. Amikor az ügyeletesek a járművön feltüntetett jelzésre rákérdezve pontos információt kaptak a tartály tartalmáról. A riasztott tűzoltóegységek és a mobil labor a felderítést követően rádión azt jelentette, hogy a folyékony ammónia az élővízbe jutott, így a műveletirányítás a környezetvédelmi hatóság munkatársait is a helyszínre kérte.
A versenyen résztvevő ügyeleteseknek a második napon egy ötven kérdésből álló elméleti teszt során is bizonyítaniuk kellett tudásukat. Az elméleti és gyakorlati tudás mellett rendkívül fontos volt a gyorsaság is, hiszen az összetett gyakorlati feladatok megoldását mérték, így minden másodperc számított.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon helyi és megyei versenyt is rendezünk immár ötödik éve az ügyeleti területen dolgozó tűzoltó kollégáknak, hiszen rendkívül fontos, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkezzenek azon munkatársaink is, akik a káresemények felszámolásának háttértámogatói. A folyamatos tanulásnak, gyakorlatoknak és versenyeknek a mostani országos versenyen is látható az eredménye, hiszen minden kategóriát megnyertek kollégáink, sőt a műveletirányítóknál az első és a második helyen is a győriek végeztek.

Eredmények:

Csapatversenyben első a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata, melynek tagjai: Szüts Tamás tűzoltó őrnagy, Béri Róbert tűzoltó törzszászlós és Böröczki Péter tűzoltó zászlós, osztályvezető: Pákai László tűzoltó alezredes.

A második helyezett csapatversenyben Borsod-Abaúj-Zemplén MKI, harmadik Somogy MKI lett.

Egyéni versenyben, ügyeletvezető kategóriában első helyezett: Szüts Tamás tűzoltó őrnagy (Győr-Moson-Sopron MKI)
Egyéni versenyben műveletirányító kategóriában első helyezett Béri Róbert tűzoltó törzszászlós (Győr-Moson-Sopron MKI), második helyezett Böröczki Péter tűzoltó zászlós (Győr-Moson-Sopron MKI)

Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 21. 07:31, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp július 22-től

2019. Július 21. 07:29, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Július 20. 07:13, szombat | Helyi

FORGALOMKORLÁTOZÁSOK AZ EDDA KONCERT IDEJÉN

A Győri Rendőrkapitányság ideiglenes forgalomkorlátozást rendelt el a koncert idejére.

2019. Július 20. 07:08, szombat | Helyi

Élő tv-sportközvetítések - szombat, vasárnap

A szombati és vasárnapi élő sportközvetítések a hazai televíziókban: