Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Február 11. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Hamarosan itt a nagy torkoskodás

Hamarosan itt a nagy torkoskodás

Napra pontosan egy hónappal az idei Torkos Csütörtök előtt már félezernél is több étterem csatlakozott a Magyar Turizmus Zrt. országos akciójához. Idén március 10-én lehet féláron enni a regisztrált vendéglátóipari egységekben.

Idén is meghirdette a Torkos Csütörtök akciót a Magyar Turizmus Zrt. A néphagyomány szerint ez a nap a Hamvazószerdát követő nap, így a féláras étkezést március 10-én tartják. Szinte alig indult el a jelentkezés, már több mint 500 étterem csatlakozott az akcióhoz, ami nagyon jó tendencia. Tavaly ezerháromszáz étterem vett részt a programban, amit ebben az évben is szeretnének elérni, esetleg túlszárnyalni. Bőven van még idő, hiszen napra pontosan egy hónap múlva lesz a Torkos Csütörtök. A csatlakozni kívánó éttermek március 7-én délelőtt 10 óráig regisztrálhatnak a www.menjunkenni.hu honlapon. Az első ezer vendéglátóipari egység, amelyek február 24-ig jelentkezik, 250 darab Torkos Csütörtök-szalvétát kap erre a napra - mondta Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

A vendégek már most válogathatnak a regisztrált éttermek között és asztalt is foglalhatnak a www.menjunkenni.hu honlapon. Horváth Gergely elmondta: ez azért is fontos, mert az előző évek tapasztalatai szerint sok helyen pillanatok alatt elfogynak az ülőhelyek. A vendégek figyelmét a jövő héten induló marketingkampánnyal külön is felhívják arra, hogy foglaljanak asztalt időben a Torkos Csütörtökre.

Az idei Torkos Csütörtök már a hatodik ilyen országos rendezvény. Az akcióhoz azok az éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak, amelyek vállalják, hogy március 10-én egész nap 'a la carte' kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra. Azok az éttermek nem jelentkezhetnek, amelyek ellen 2010-ben jogos panasz merült fel. Tavaly csaknem 230 ezer vendég torkoskodott ezen a napon országszerte. (da)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről