Városlista
2020. október 1, csütörtök - Malvin

Hírek

2019. December 10. 20:06, kedd | Belföld

Három év után elhagyhatja a kórházat Lerch István zenész

Három év után elhagyhatja a kórházat Lerch István zenész

Januárban lesz három éve, hogy Lerch Istvánnak agyvérzése volt. A zenészt azóta kórházban ápolják, de most úgy tűnik, néhány hét múlva hazatérhet.

Lassan három éve, hogy Lerch István agyvérzést kapott. A billentyűs zeneszerzőt, a V'Moto-Rock egyik alapítóját azóta különböző kórházakban kezelik, sokáig az is kétséges volt, hogy egyáltalán életben marad-e. Ehhez képest a Blikk legutóbbi információi szerencsére arról szólnak, hogy a zenész néhány hete megtette az első önálló lépéseit is, és azóta emberfeletti akarattal küzd minden egyes lépésért.

Felesége, Enikő a lapnak azt mondta, „István két életmentő és egy koponyakorrekciós műtéten esett át. Hónapokig az is kétséges volt, hogy életben marad-e, és sokáig csak bénultan feküdt, szondával etették.
A Budakeszi Rehabilitációs Intézetben kitűnő szakemberek stabil szintre hozták, de felkészítettek arra, hogy talán sohasem lesz képes önálló életet élni.”

Felesége ezek után talált rá egy gyógytornászra, aki Londonon kívül Mátészalkán dolgozik, így adta magát, hogy elvigye Istvánt a mátészalkai kórházba. „Fél évig egy panzióban laktam, és minden napot vele töltöttem. István nővére, bár külföldön él, de gyakran hazajött, s rengeteget segített.
Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor Pista a béna jobb lábát először felemelte.
Könnyeztünk az örömtől. (...) Nyolc kilót hízott izomra, majd néhány hete megtette az első lépést is. Még kell neki egy bot és némi segítség, főleg a biztonságérzete miatt kísérjük, mert sokszor a végkimerülésig jár. Az első lépéstől vasakarattal és koncentrációval küzd. A folyosó végén álló hibiszkusz volt a cél, öt kórterem előtt elhaladva jutottunk el a virágig.”
István felesége azt is elmondta, hogy úgy néz ki, ez lesz az utolsó karácsonyuk, amit kórteremben kell tölteniük.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Kollányi Péter

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 18:56, szerda | Belföld

Fémdarabkák miatt kivontak a forgalomból egy süteményt

A Müller Drogéria Magyarország Bt. országosan kivonta a forgalomból és visszahívta a fogyasztóktól a Finom csillagok, kakaós elnevezésű 250 grammos süteményt, mert apró fémdarabkákkal szennyeződhetett

2020. Szeptember 30. 17:07, szerda | Belföld

Október elsején indul az ország megtisztítása

Két hónap tesztidőszakot követően október elsején elindul a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű program részeként az illegális hulladélkerakók felszámolása az országban

2020. Szeptember 30. 14:03, szerda | Belföld

Az autósok az utolsó negyedévben havi matricákkal már jobban járnak

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) az idén is leállítja október elsejével az év hátralevő részére az országos éves matricák értékesítését a viszonteladók körében,

2020. Szeptember 30. 13:02, szerda | Belföld

Teljesítette küldetését a budapesti műszaki egyetem zsebműholdja

Véget ért a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold Föld körüli pályán végzett missziója: a SMOG-P a sűrűbb légkörbe érkezve szeptember 28-án megsemmisült - közölte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).