Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2019. December 10. 20:06, kedd | Belföld

Három év után elhagyhatja a kórházat Lerch István zenész

Három év után elhagyhatja a kórházat Lerch István zenész

Januárban lesz három éve, hogy Lerch Istvánnak agyvérzése volt. A zenészt azóta kórházban ápolják, de most úgy tűnik, néhány hét múlva hazatérhet.

Lassan három éve, hogy Lerch István agyvérzést kapott. A billentyűs zeneszerzőt, a V'Moto-Rock egyik alapítóját azóta különböző kórházakban kezelik, sokáig az is kétséges volt, hogy egyáltalán életben marad-e. Ehhez képest a Blikk legutóbbi információi szerencsére arról szólnak, hogy a zenész néhány hete megtette az első önálló lépéseit is, és azóta emberfeletti akarattal küzd minden egyes lépésért.

Felesége, Enikő a lapnak azt mondta, „István két életmentő és egy koponyakorrekciós műtéten esett át. Hónapokig az is kétséges volt, hogy életben marad-e, és sokáig csak bénultan feküdt, szondával etették.
A Budakeszi Rehabilitációs Intézetben kitűnő szakemberek stabil szintre hozták, de felkészítettek arra, hogy talán sohasem lesz képes önálló életet élni.”

Felesége ezek után talált rá egy gyógytornászra, aki Londonon kívül Mátészalkán dolgozik, így adta magát, hogy elvigye Istvánt a mátészalkai kórházba. „Fél évig egy panzióban laktam, és minden napot vele töltöttem. István nővére, bár külföldön él, de gyakran hazajött, s rengeteget segített.
Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor Pista a béna jobb lábát először felemelte.
Könnyeztünk az örömtől. (...) Nyolc kilót hízott izomra, majd néhány hete megtette az első lépést is. Még kell neki egy bot és némi segítség, főleg a biztonságérzete miatt kísérjük, mert sokszor a végkimerülésig jár. Az első lépéstől vasakarattal és koncentrációval küzd. A folyosó végén álló hibiszkusz volt a cél, öt kórterem előtt elhaladva jutottunk el a virágig.”
István felesége azt is elmondta, hogy úgy néz ki, ez lesz az utolsó karácsonyuk, amit kórteremben kell tölteniük.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI/Kollányi Péter

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 26. 11:57, vasárnap | Belföld

Hetvenmillió forintos befektetést kaphatnak magyar startupok

Hardver startupok számára indít közös akcelerációs programot a Tungsram és a Startup Campus, a legjobb projektek 70 millió forintos tőkebefektetést is kaphatnak.

2020. Január 26. 08:34, vasárnap | Belföld

Jelentősen megnőtt a termelői piacok száma

A kormány támogatásainak köszönhetően a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett - mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön.

2020. Január 26. 08:12, vasárnap | Belföld

Összesen 460 körözött embert fogtak el tavaly

Az elmúlt évben 460 körözött embert fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársainak felderítő munkája révén

2020. Január 26. 06:23, vasárnap | Belföld

Továbbra sincs magyar érintettje a koronavírusnak

Továbbra sincs magyar érintettje a Kínából kiinduló koronavírusnak, Magyarországon két gyanús esetet vizsgáltak ki, de egyiknél sem igazolódott be a fertőzés