Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Május 22. 00:42, szerda | PR

Hogy öltöztessük a babát nyáron?

Hogy öltöztessük a babát nyáron?

Akár nyáron születik a legkisebb családtag, akár akkor éri el a fél-egy éves kort, a legkisebbeknél még nagy kérdés, mit adjunk rájuk, ha nagy a meleg.

Van pár alapvető jótanács, amit mindenkinek érdemes tudnia ezzel kapcsolatban.

Fejfedőt már tavasszal is

Ma már nemhogy a babákat, de a gyerekeket sem szabad ‘napoztatni’, D-vitamin kúrára fogni melegebb időben. A mostani forró nyarakon bőven éri őket erős napsütés. Még akkor is elővigyázatosnak kell lenni, ha a kicsik pancsolnak, vízzel játszanak, miközben a napon vannak, hiszen attól még felmelegednek. Ami nyáron tehát alapvető, az az árnyékolás, és a kellően napvédő öltözék.
A babákon, ha kivisszük őket, legyen könnyű sapka, ami a nyakukat is védi. Ha sapka nélküli kisgyereket látunk a tűző napon, nyugodtan említsük meg a vele lévő felnőttnek, hogy ez nem igazán jó megoldás.
A kicsik egyébként okosak ezen a téren, és cseppet sem szeretik, ha a szemükbe süt a nap. A legjobb olyan kalapot használni, ami a babák szemét is árnyékolja.

Plusz egy réteg?

Az újszülöttek öltöztetésének alapszabálya, hogy egy réteggel többet igényelnek, mint a felnőttek. Nem árt tudni ezzel kapcsolatban, hogy egyrészt a vékony takaró is rétegnek számít a babakocsiban és az ágyban, másrészt viszont kánikulában ezt a tippet nyugodtan sutba dobhatjuk.
A dédmamák szabályai helyett öltöztessük a valóságnak megfelelően a gyerkőcöket, és akkor nem lesz túlhevülés a vége. A túl vastag ruha rétegek következménye a megizzadás, ami egy hűvösebb helyre kerülve megfázáshoz is vezethet.

Ha nekünk melegünk lenne, neki is

Ha látjuk, hogy a pici izzad - és már nem tudunk róla egy réteget levenni -, adjunk neki inni. A babák, tipegők sokkal könnyebben kiszáradnak nyáron, mint a felnőttek.
A nagyobbacska, már futkározó gyerekeket öltöztessük úgy, mint ahogy mi vagyunk öltözve. Sem kardigán, sem zárt cipő-zokni kombó nem kell nyárra - sokan, főleg az idősebbek következetesen túlöltöztetik a játszóterező apróságokat.

A kislányoknak a pamut rövidnadrág szuper megoldás a homokozáshoz is. A kisfiúknak is tökéletes a melegben egy sort-póló kombináció. Szerencsére a picik plusz nyári ruhái könnyedén hozhatók-vihetők a táskánkban arra az esetre, ha hűvösre fordulna az idő.
És egy utolsó tanács: ha hordozókendőben van a babánk nyáron, akkor még kevesebb ruhát érdemes ráadni, mivel mi is melegítjük.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 18:58, csütörtök | PR

Fűnyírási kisokos - avagy így válasszunk fűnyírót a kertünkbe

A fűnyírás szezonja már elkezdődött, a nagyobb esőzések után megállíthatatlanul nő a gyep. Ennyi idő alatt kiderülhetett már, hogy szükségünk van-e egy új fűnyíróra, vagy elég szervizelni a régit.

2019. Június 06. 18:57, csütörtök | PR

Milyen notebookot vegyünk otthonra?

Mindegy, hogy laptopnak vagy notebooknak hívjuk, mindkettő ugyanúgy a hordozható számítógépet jelenti. A kérdés az, hogy tudjuk-e, hogy milyen típusúra van szükségünk otthoni használat esetén.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.