Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Május 22. 00:42, szerda | PR

Hogy öltöztessük a babát nyáron?

Hogy öltöztessük a babát nyáron?

Akár nyáron születik a legkisebb családtag, akár akkor éri el a fél-egy éves kort, a legkisebbeknél még nagy kérdés, mit adjunk rájuk, ha nagy a meleg.

Van pár alapvető jótanács, amit mindenkinek érdemes tudnia ezzel kapcsolatban.

Fejfedőt már tavasszal is

Ma már nemhogy a babákat, de a gyerekeket sem szabad ‘napoztatni’, D-vitamin kúrára fogni melegebb időben. A mostani forró nyarakon bőven éri őket erős napsütés. Még akkor is elővigyázatosnak kell lenni, ha a kicsik pancsolnak, vízzel játszanak, miközben a napon vannak, hiszen attól még felmelegednek. Ami nyáron tehát alapvető, az az árnyékolás, és a kellően napvédő öltözék.
A babákon, ha kivisszük őket, legyen könnyű sapka, ami a nyakukat is védi. Ha sapka nélküli kisgyereket látunk a tűző napon, nyugodtan említsük meg a vele lévő felnőttnek, hogy ez nem igazán jó megoldás.
A kicsik egyébként okosak ezen a téren, és cseppet sem szeretik, ha a szemükbe süt a nap. A legjobb olyan kalapot használni, ami a babák szemét is árnyékolja.

Plusz egy réteg?

Az újszülöttek öltöztetésének alapszabálya, hogy egy réteggel többet igényelnek, mint a felnőttek. Nem árt tudni ezzel kapcsolatban, hogy egyrészt a vékony takaró is rétegnek számít a babakocsiban és az ágyban, másrészt viszont kánikulában ezt a tippet nyugodtan sutba dobhatjuk.
A dédmamák szabályai helyett öltöztessük a valóságnak megfelelően a gyerkőcöket, és akkor nem lesz túlhevülés a vége. A túl vastag ruha rétegek következménye a megizzadás, ami egy hűvösebb helyre kerülve megfázáshoz is vezethet.

Ha nekünk melegünk lenne, neki is

Ha látjuk, hogy a pici izzad - és már nem tudunk róla egy réteget levenni -, adjunk neki inni. A babák, tipegők sokkal könnyebben kiszáradnak nyáron, mint a felnőttek.
A nagyobbacska, már futkározó gyerekeket öltöztessük úgy, mint ahogy mi vagyunk öltözve. Sem kardigán, sem zárt cipő-zokni kombó nem kell nyárra - sokan, főleg az idősebbek következetesen túlöltöztetik a játszóterező apróságokat.

A kislányoknak a pamut rövidnadrág szuper megoldás a homokozáshoz is. A kisfiúknak is tökéletes a melegben egy sort-póló kombináció. Szerencsére a picik plusz nyári ruhái könnyedén hozhatók-vihetők a táskánkban arra az esetre, ha hűvösre fordulna az idő.
És egy utolsó tanács: ha hordozókendőben van a babánk nyáron, akkor még kevesebb ruhát érdemes ráadni, mivel mi is melegítjük.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 09. 12:53, péntek | PR

Fasírt a kedvenc zöldségedből

A cukkini egy igen univerzális zöldség, hiszen számos ízletes ételhez felhasználható alapanyag. A háziasszonyok nagy kedvence, mert lédús, mégis roppanós, kalóriaszegény és pénztárcabarát zöldség.

2019. Augusztus 09. 12:51, péntek | PR

TV-t vagy monitort vásároljunk? Így alakulnak át tévézési szokásaink

A tévé kérdéskör megkerülhetetlen. Ám nem is az a kérdés, hogy aki nézi, miért nézi, hanem, hogy mit és min keresztül fogyasztja a szórakoztató tartalmakat. Ez viszont már tovább árnyalja az ügyet.

2019. Augusztus 05. 15:58, hétfő | PR

Cipőtárolási szabályok, amiket jó, ha tudunk

Nagy öröm az új cipő - ebben valószínűleg minden nő egyetért. Ám ha hazaviszünk egy új szerzeményt, gyakran felmerül a kérdés, hova fér el, hogy tudjuk ‘szabályosan’ tárolni, hogy az a lábbelinek is jó legyen.