Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Január 09. 00:46, szerda | PR

Hogy sportoljunk télen kinn? Tippek csajoknak

Hogy sportoljunk télen kinn? Tippek csajoknak

Életmentő a rendszeres sportolás a hideg hónapokban is, lehetőleg friss levegőn. Stresszoldó hatású, emellett a zsírbontó hatása sem mellékes. Kifejezetten nők számára összeszedtünk pár hasznos infót a témában.

Lepöccinti rólunk a depressziót

Sokan búcsút intenek a szabadtéri edzésnek - futásnak, kerékpározásnak stb. - télen. Ám akik egyszer kipróbálják, hogy végigsportolják a telet, és nemcsak a zsúfolt edzőtermekben, azok biztosan rajongók maradnak.
Egy város tél közepén nem mindig mutat szívderítő képet, de nincsen olyan, hogy csúnya erdő, még januárban sem. A kinti sport hangulat- és immunerősítő hatása pedig megér egy kis előkészületet.

Azért a mínusz az mínusz

A szakértők azt tanácsolják, a versenyfelkészülést hagyjuk későbbre, de bátran mozogjunk nulla fok alatt is. Amire szükségünk lesz, az egy profi vagy legalábbis félprofi, téli sportruházat. A futás és a többi intenzív mozgás mindenkinek a szervezetét másképp hevíti fel. Van, aki hosszú ujjú és póló kombinációban kocog hóban is, van, aki vízálló dzsekiben, esetleg polárban teszi ugyanezt. A pamutot télen felejtsük el, a nedvszívó műanyag sport darabok a leghasznosabbak.



Tehát nem fogunk megbetegedni, ha egy sima technikai felsőben trailezünk, futunk, amennyiben nincs szél és mínusz öt fok.

Sötétben még hidegebb van, napon sportoljunk

A nőknél a derékmelegítő jó ötlet lehet, mivel a vese megfázása nem kellemes. Ha nagyon harap a hideg, egy pehelymellényt érdemes felvenni. A technikai anyagú körsál kellemes komfortérzetet ad, különösen azoknak jó, akiknek fázós a nyaka, és jól jön akkor is, ha feltámad a szél.
Egy kötelező elem már az őszi hűvösben: a sapka. Szerencsére nagyon vidám, színes mintás darabokat találunk már, akármilyen téli sportra vetemedünk.
A kerékpározás más kategória, mivel ott a menetszéllel is számolni kell: ennél a sportnál már érdemes több réteget felvenni. A térd, a könyök, kézfej érzékeny pontja a téli bicikliseknek.
Természetesen a sí és snowboard is külön speciális öltözetet kíván. Mivel ezek a vízálló öltözékek nagyon vékonyak, válasszunk egy szép aláöltöző nadrágot és pólót!

Az edzés utáni kinti percek veszélyesek

Amikorra tartogatnunk kell plusz öltözéket, az az a pillanat, mikor megállunk. Azonnal áthűlünk, és akár egy tüdőgyulladással gazdagabban is hazatérhetünk, hacsak a szervezetünk nem nagyon edzett.
A téli kinti sportcipő legyen más, mint a nyári, jobban tapadó, és - mivel nagy hidegben a vastag zokni sok plusz pontot fog jelenteni komfort szempontból - akár nagyobb is.

Ne gondoljuk, hogy mert nem izzadunk a nyári melegben, nem kell inni. Övtáskán meleg teát is vihetünk magunkkal. Még pár trükköt érdemes bevetni csajoknak, például a bőséges C-vitamin bevitelt, és a száj, esetleg a szabadon maradt bőrfelületek bekrémezését.
Jó szabadtéri edzést!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt