Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Április 12. 16:19, csütörtök | PR

Hogyan válasszunk sportmelltartót?

Hogyan válasszunk sportmelltartót?

Ha komolyan edzünk - és nemcsak teszünk egy komolyabb sétát, vagy körmöt reszelünk az evezőpadon az edzőteremben - nagyon jól tesszük, ha beszerzünk egy szuper sportmelltartót is a többi sport felszerelésünk mellé.

Vissza a nyolcvanas évekbe

Hatalmas trend most a sportosság, komoly divat irányvonallá vált az athleisure. Igaz, már a nyolcvanas években dúlt egyszer egy edzőterem- és aerobic őrület, amikor az utcán is nyugodtan lehetett sétálgatni tréningruhában. A szezonban voltaképpen ez ismétlődik meg: ha egy élvonalbeli sztárt lefotóznak a paparazzik, nem lehet tudni, hogy éppen edzeni megy, vagy egy társasági eseményre.
Épp ezért könnyű abba a hibába esni, hogy ‘látványsportolókká’ váljunk, azaz menő edző holmikat szerzünk be - szivárványszínű futócipőt, mintás jóganadrágot, edző pólót jó nagy logóval -, de elfeledkezünk a funkcionalitásról. Vannak olyan alapdarabok a sportolás esetén, amelyek kevésbé látványosak, viszont rengeteget hozzátesznek az eredményhez: ilyen a sportmelltartó.

Jógához nem feltétlenül kell, futáshoz elengedhetetlen

A sportoláshoz kifejlesztett verzió jól tart, segít megvédeni a keblek szöveteit, amelyek intenzív rázkódásnak vannak kitéve komolyabb edzés esetén. Különösen futáshoz ajánlott még a kis méretekkel rendelkezőknek is a sportmelltartó viselése.
Vannak, akik lemondanak a futásról, mert nagy fájdalmat okoz nekik a keblek lendületes mozgása - ezen lehet maradéktalanul segíteni egy megfelelő darab kiválasztásával. Ez a fajta melltartó úgy tart, hogy közben a szabad mozgást lehetővé teszi, no és nem szorít.

A verejték elvezetése is fontos feladata az edző holmiknak, és ez a ruhadarab sem kivétel. Ha kimondottan sportoláshoz készített, technikai anyagú melltartót használunk, akkor megvédjük a ‘túlhasználattól’ a további melltartóinkat. Az extra lélegző anyag is hozzájárul a komfortérzetünkhöz.

Hogy egymásra találjunk az ideális sportmelltartóval, a kulcs a méretválasztás. Sokan a ‘való életben’ a nekik szükségesnél nagyobb kosaras melltartót választanak, ezt edzés esetén kerülni kell.
Ha a kosár méretünket ismerjük, és megfelelőt választunk webshopban vagy az üzletben, a váll- és hátpántok már állíthatóak. Nagyon lényeges, hogy ne vágjon be a pánt, de ne is hagyja lazán a kosár részt. A jó sportmelltartónak széles a pántja, így jobban eloszlik a vállon a terhelés, és a pánt nem vágja, dörzsöli a bőrt.

A top formájúból se válasszunk szűket

Ha nagyobb a kebelméretünk, futáshoz a mell körül speciális bevarrt merevítéssel rendelkező darabot válasszunk. Emellett kellemesebb viseletet biztosítanak a varrás nélküli változatok.

Főleg a levágott aljú top formájú - ennél fogva hátul nem csatos - melltartóknál, amelyek a kis méreteknél jellemzőek, fontos szempont még, hogy könnyű-e fel- levenni.
Mivel a sportmelltartók feszesek és szorosak, lehetőleg olyan fazont válasszunk, amelyből tényleg ki tudunk bújni, és nem ‘akadunk el’ öltözködés közben. Ez főleg akkor fordulhat elő, ha kötöttek az ízületeink, nem vagyunk ruganyosságban mérhetőek egy jógatanárhoz - még.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt