Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2019. Június 17. 17:00, hétfő | PR

Hol tart most a győri ingatlanpiac?

Hol tart most a győri ingatlanpiac?

Az ingatlanárak napjainkban rendszerint a megyeszékhelyeken és a fővárosban a legmagasabbak. Az okok egyértelműek, hiszen a kedvező elhelyezkedési és oktatási lehetőségek -

- valamint az egyre szélesebb körben elérhető kikapcsolódási formák mind az ilyen helyszínek mellett szólnak. A tapasztalatok szerint egyre többen igyekeznek ingatlanvásárlásaikat a nagyvárosokban ütemezni, és a beruházási céllal történő vásárlás is gyakorinak számít.

Mindezekhez az előnyökhöz hozzáadhat az is, ha turisztikailag frekventált területen fekszik a város, vagy éppen a szomszédos ország kínál remek munkavállalási lehetőségeket. Tipikusan ilyen Győr, ahol oktatás, karrierlehetőség és szórakozás egyaránt jelen vannak. Győr-Moson-Sopron megyében egyébként is magasabbak az ingatlanárak, mint az ország más területén, viszont a startlak.hu információi szerint még így is sokan érdeklődnek az ott kínált lakások, házak iránt.

Panellakások 20 millió környékén

Az 50 négyzetméter feletti győri lakás árak nagyjából 20 millió környékén mozognak. Akár 17-19 millióért is hozzá lehet jutni 49 négyzetméteres panelekhez, melyek befektetési céllal is jó választásnak bizonyulhatnak. Felújítva, vagy használható állapotukban meghagyva kiadhatóak albérletbe, és így havonta legalább 80-110 ezer forint bevételhez lehet jutni.

Kétszintes belvárosi lakások 40 millióért

A belvárosi elhelyezkedés kétségkívül vonzó, és ez az ingatlanárakon is megmutatkozik. Győr történelmi belvárosában például 40 milliót is kifizethetünk azért, ha egy kétszintes ingatlant szeretnénk magunkénak tudni. Befektetési lehetőségként is remek választás lehet az ilyen ház, hiszen akár 200 ezer forintért is kiadható havonta. Ha azonban azt gondolnánk, hogy a győri lakás árak megállnak 40 milliónál, akkor bizony igencsak tévedünk. A város egyik legnívósabb környékén, Győr-Szigetben 160 millióért is árulnak családi házat.

A 240 négyzetméteres ingatlan luxus villaként van jelen Győr ingatlankínálatában. A hasonló ingatlanok esetében nem csak a kényelmes mindennapokról szól a vásárlás, hanem azt a luxust is megkaphatjuk, hogy tulajdonképpen az otthont elhagyni sem szükséges ahhoz, hogy minden tekintetben tökéletes kikapcsolódásban lehessen részünk. A luxus ingatlanokban a medence, a szauna alapnak számítanak, de elhelyezkedés függvényében akár vállalkozás céljából is megfelelő helyiségek szintén tartozhatnak hozzá.

Remek lehetőségek, magas árak

Ugyan a győri lakás árak igencsak magasnak mondhatóak, mégis tény, hogy napjainkban kétségkívül menő Győrben ingatlant vásárolni. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy a térség minden szempontból rohamosan fejlődik, ráadásul területén koncentráltan van jelen mindaz a vonzerő, amelyért a megyeszékhelyek rendszerint népszerűek szoktak lenni a befektetők és az ingatlanvásárlók körében.

A páratlan természeti környezet, a kirándulóhelyek és a turisztikai látnivalók legalább olyan nyomós érvnek számítanak, mint a munkavállalási és oktatási lehetőségek, melyek Győrben szép számmal jelen vannak. Mindegy, hogy pályakezdőként szeretnénk karriert építeni, vagy az átlagosnál magasabb jövedelmekért választanánk a térséget, a győri ingatlannal biztosan nem lőhetünk mellé. Tény egyébként az is, hogy befektetési lehetőségként sem utolsó a vásárlás, figyelembe véve azt, hogy hány ezer diák tölti mindennapjait a városban. A térség egyébként még mindig a legdrágább megyének számít ingatlanvásárlás szempontjából, ugyanis a négyzetméter-átlagárak 305 ezer forint környékén mozognak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 19:06, szerda | PR

Milyen gyors a gyorstalpaló alapfokú angol?

Az alapfokú angol nyelvtudás megszerzése könnyű és gyors. Még fizetni sem kell érte, mert számtalan ingyenes forrás kínál segítséget. Összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat!

2020. Január 24. 14:50, péntek | PR

Egy igazán egyedi élmény: városnézés repülőről

Szeretnéd valami igazán egyedi élménnyel meglepni kedvesedet vagy szeretteidet? Akkor próbáld ki a sétarepüléssel egybekötött városnézést.

2020. Január 22. 17:47, szerda | PR

Tartósság, megbízhatóság, hosszú élettartam: a Volvo

A Volvo hazai és nemzetközi eladásai saját csúcsaikat döntögetik, nem véletlenül. Nézzük, hogy miért is olyan kedvelt választás a Volvo mind újonnan, mind használtan.