Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 15. 09:35, vasárnap | PR

Honnan tudhatjuk az ideális testsúlyunkat?

Honnan tudhatjuk az ideális testsúlyunkat?

Az emberek többsége szeretne egészségesen és sokáig élni.

Ennek elengedhetetlen feltétele a táplálkozás és a rendszeres mozgás, na meg az ideális testsúly. Igen ám, de honnan tudhatod, hogy mennyi is ez a testsúly?

Kalkulátorok világa

Ha igazán könnyen szeretnél az eredményhez jutni, nincs más dolgod, mint keresni egy megbízható kalkulátort, ami a segítségedre lesz az eredmény megismerésében. A kiszamolo.com oldalon található kalkulátor tökéletesen megfelel a célnak. Elég csak beírni a magasságod és a nemed, mire a kalkulátor már ki is adja az ideális súlyt.

A fenti kalkulátor alapvetően külön képlettel dolgozik a férfiak és a nők esetében is. Ez a nőknél: a megadott magasságból levonásra kerül 100, majd a maradékot meg kell szorozni 0,85-tel és megkapod az pptimális súlyt.

Férfiaknál ugyanez a kiszámítási mód működik, azaz a magasságból le kell vonni 100-at, majd a fennmaradó számot be kell szorozni 0,9-cel. Ez az a súly, amit el kell érni, bár férfiak esetében különösen nehéz kivitelezni, hiszen már akkor is több lesz, ha az ideális testsúlya mellett sportol vagy éppen gyúr egy kicsit.

Fontos, hogy hozzá tegyük azt is, hogy ez csak egy megközelítő érték. Ha tovább szeretnél böngészni, a fent említett oldalon számos kalkulátort találhatsz még az egészség és a testsúly témakörében. Merjük őket használni, ha másért nem, a móka kedvéért.

Hogyan érd el az ideális súlyt?

A hőn áhított, ideális testsúly elérése sosem egyszerű és főleg nem tv előtt ülős, chips-ezős életmódot követel. Ez ma már annyira az élet része, hogy nehéz levetkőzni a rosszul rögzült szokásokat. Két dolog nagyban hozzájárulhat a megfelelő testsúly eléréséhez, ez pedig a mozgás és a megfelelő étkezés.

Egy kis mozgást minden napra be kellene iktatni, ami nem csak a fogyás záloga, de a közérzetnek és az állóképességnek is jót tesz. Nem kell sietni sehova, elég, ha szépen, fokozatosan építed fel a sport pillérét, eleinte gyorsabb sétával, majd kardio és később erősítő gyakorlatokkal, vagy akár ezeket kombinálva.

Az étkezés a másik, legtöbb nehézséget okozó pontja a történetnek, hiszen mindig megvan a magyarázat, hogy éppen miért került elő a pizzarendelés vagy miért ugrottál be a mekibe. Mint minden, ez is fejben dől el, azaz, ha elhatározod magad, akkor tarts ki mellette tűzön-vízen keresztül, hiszen a cél érdekében mindig dolgozni kell, a sikert nem adják ingyen.

Ha csak szórakozásból is, de érdemes kipróbálni a kalkulátorokat azért, hogy lásd azt, mennyire is vagy az ideális testsúlytól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt