Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 14. 14:57, hétfő | Helyi

Így használd fel az ősz színeit az otthonodban

Így használd fel az ősz színeit az otthonodban

Az ősz verhetetlen, ha a színekről van szó. A lehulló falevelek és az avar narancsos, vöröses, lilás, zöldes és barnás árnyalata szemet gyönyörködtető.

Ezért sétálgatunk oly szívesen a közeli erdőkben és parkokban még a hideg idő ellenére is. Arról nem beszélve, hogy az őszi tájban van valami megnyugtató és romantikus.

Ám sajnos nem mindig van lehetőségünk kirándulni annyit, amennyit valójában szeretnénk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne gyönyörködni az ősz jellegzetes színeiben.

Hiszen az őszi árnyalatok és dekorációk már kis dózisban is elvarázsolják az otthonodat. Úgy csempészik be a nyugalmat a lakásba, hogy szinte észre sem veszed. Ezért azt ajánljuk: kezdd el már ma a ház kidekorálását! Megmutatjuk, melyek az idei ősz legkedveltebb színei a lakberendezésben.

Az ínyencségek kedvelőinek: karamell, csokoládé és égett narancs

A melegebb árnyalatú fás tónusok tökéletes párost alkotnak a valamivel visszafogottabb karamellával. Ennél otthonosabb árnyalatot keresve sem találnál!

A csokoládé pedig az a szín, amivel nem lehet mellényúlni: markáns, mégis elegáns, kellemes a szemnek és nem hivalkodó. Fehér színnel kiválóan kombinálható.

Ha szereted a retro hangulatot, válaszd az égetett narancs színt. Ez a meleg árnyalat egy nappaliban vagy egy konyhában mutat igazán jól, de akár néhány kiegészítő erejéig a hálószobába is beviheted.

Lángoló szenvedély: vörös, vörös áfonya, rubinvörös

A vörös kiválóan alkalmas arra, hogy pezsgővé varázsoljon bármilyen helyiséget: néhány dekoráció pillanatok alatt feldobja a szobát. Kombináld fehérrel és barnával, így hozva varázslatos őszi hangulatot például a konyhába vagy a hálószobába.

A vörös áfonya sötétebb tónusai gyönyörűen passzolnak a barna árnyalatokkal. Valamivel visszafogottabb, mint a harsány vörös, mégis csábító és szenvedélyes. Hasonlóan izgalmas és klasszikus a rubinvörös, amit mi egy olvasósarokban tudunk elképzelni.

Az ellentétek vonzása: mustársárga, bézs, olivazöld, smaragdzöld

Szerintünk az ősz egyik legszebb színe a mustársárga. Jól illik a mintás kiegészítőkhöz, nem túl harsány, mégis erős. Bármelyik helyiségbe is visszük be, készítsünk hozzá asztali vagy fali díszt valódi levelekből és tobozokból.

Ha nem vagy az erőteljes és hivalkodó színek híve, akkor a bézs neked való. Még mindig őszies, ám valamivel csendesebb és letisztultabb, mint a vörös vagy a barna. Mivel ez egy semleges szín, jól illik az olivazöldhöz, ami a semleges és a színes helyiségben is megtalálja a maga helyét.

Végül ott a smaragdzöld, amelyben van valami mély és megnyugtató. Lágy, mégis kifinomult, ezért passzol olyan jól a fehérhez és a fás tónusokhoz.

Szívesen olvasnál még lakberendezés témában? Akkor olvasd az Otthonok & Megoldások magazint, ahol számos ötletet, tippet és praktikát találsz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.