Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 25. 10:10, hétfő | PR

Így lehet okos az otthonunk

Így lehet okos az otthonunk

Ma már, ha azt mondjuk okos eszközök, akkor nem szabad csak a mobiltelefonokra, okosórákra vagy épp tabletekre gondolni.

Manapság már számos olyan kommunikációs eszköz létezik, melyet arra találtak ki, hogy beillesszük őket otthonainkba és ezzel megkönnyítsék hétköznapjainkat.

Mikortól nevezünk egy otthont okos otthonnak?

Azokat a lakásokat/házakat nevezhetjük okos otthonnak, melyek olyan technológiai megoldásokkal vannak felszerelve, amelyben az épület egyes funkciói komplex hálózatot alkotnak, ezáltal központosítva kezelhetőek és felügyelhetőek. Az ilyen jellegű megoldás alkalmazásával távolról is vezérelhetünk egyes rendszereket, mindösszesen csak egy okos készülékre lesz szükségünk. Irányíthatjuk távolról például a különböző mozgásérzékelő rendszereket, elektromos árnyékolókat, hőmérőket vagy épp a kapunyitó rendszert is. Egy okos készülék (mobiltelefon, tablet) segítségével a felsorolt rendszerek vezérlését akár még össze is hangolhatjuk.

Számos olyan praktikummal és kényelmi funkcionalitással szerelhetjük fel otthonainkat, melyek hosszútávon igencsak kifizetődőnek bizonyulhatnak. Távolról mindössze a mobiltelefonunk segítségével lekapcsolhatjuk a villanyt, a kívánt hőmérsékletre állíthatjuk a termosztátot, hogy mire hazaérünk, komfortos legyen a hőmérséklet. Mozgásérzékelők elhelyezésével, nem csak a betörőket állíthatjuk meg, de a rendszer azt is érzékeli, ha senki sem tartózkodik egy adott helyiségben ahová erősen betűz a nap és felismeri azt is, ha túlmelegedne a szoba és leengedi az árnyékolókat.

Hogyan válasszuk ki számunkra a legmegfelelőbb megoldást?

Ebben a segítségünkre lehet az Intuitive Home, ami olyan rendszereket kínál melyek által otthonunkból igazi smart home-ot alakíthatunk méghozzá könnyedén. Valamint kifejlesztettek eszközeik mellé egy mobilalkalmazást is, amit ingyenesen letölthetünk és ennek segítségével távolról vezérelhetjük a hőmérsékletet, az ajtókat és redőnyöket, de akár még a villanyórát is leolvashatjuk, mindezt egyetlen eszközt használva pl.: a mobilunkat. Egy okos otthon kialakítása mellett szól még az is, hogy amellett, hogy nem csak megkönnyítik a mindennapi életünket, de rendkívül alacsony az energiafogyasztásuk is. Ha szeretné tudni, hogy miként tehetné okosabbá otthonát, akkor keresse fel a MOBSEC 17 Kft. által fejlesztett Intuitive Home weboldalát: www.intuitivehome.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt

2024. Március 26. 08:09, kedd | PR

Vékonyabb és hatékonyabb a grafitos hőszigetelés

A grafitos hőszigeteléssel plusz egy mosdó vagy gardrób nyerhető, alacsonyabb rezsi mellett