Városlista
2019. december 8, vasárnap - Mária

Hírek

2019. November 25. 10:10, hétfő | PR

Így lehet okos az otthonunk

Így lehet okos az otthonunk

Ma már, ha azt mondjuk okos eszközök, akkor nem szabad csak a mobiltelefonokra, okosórákra vagy épp tabletekre gondolni.

Manapság már számos olyan kommunikációs eszköz létezik, melyet arra találtak ki, hogy beillesszük őket otthonainkba és ezzel megkönnyítsék hétköznapjainkat.

Mikortól nevezünk egy otthont okos otthonnak?

Azokat a lakásokat/házakat nevezhetjük okos otthonnak, melyek olyan technológiai megoldásokkal vannak felszerelve, amelyben az épület egyes funkciói komplex hálózatot alkotnak, ezáltal központosítva kezelhetőek és felügyelhetőek. Az ilyen jellegű megoldás alkalmazásával távolról is vezérelhetünk egyes rendszereket, mindösszesen csak egy okos készülékre lesz szükségünk. Irányíthatjuk távolról például a különböző mozgásérzékelő rendszereket, elektromos árnyékolókat, hőmérőket vagy épp a kapunyitó rendszert is. Egy okos készülék (mobiltelefon, tablet) segítségével a felsorolt rendszerek vezérlését akár még össze is hangolhatjuk.

Számos olyan praktikummal és kényelmi funkcionalitással szerelhetjük fel otthonainkat, melyek hosszútávon igencsak kifizetődőnek bizonyulhatnak. Távolról mindössze a mobiltelefonunk segítségével lekapcsolhatjuk a villanyt, a kívánt hőmérsékletre állíthatjuk a termosztátot, hogy mire hazaérünk, komfortos legyen a hőmérséklet. Mozgásérzékelők elhelyezésével, nem csak a betörőket állíthatjuk meg, de a rendszer azt is érzékeli, ha senki sem tartózkodik egy adott helyiségben ahová erősen betűz a nap és felismeri azt is, ha túlmelegedne a szoba és leengedi az árnyékolókat.

Hogyan válasszuk ki számunkra a legmegfelelőbb megoldást?

Ebben a segítségünkre lehet az Intuitive Home, ami olyan rendszereket kínál melyek által otthonunkból igazi smart home-ot alakíthatunk méghozzá könnyedén. Valamint kifejlesztettek eszközeik mellé egy mobilalkalmazást is, amit ingyenesen letölthetünk és ennek segítségével távolról vezérelhetjük a hőmérsékletet, az ajtókat és redőnyöket, de akár még a villanyórát is leolvashatjuk, mindezt egyetlen eszközt használva pl.: a mobilunkat. Egy okos otthon kialakítása mellett szól még az is, hogy amellett, hogy nem csak megkönnyítik a mindennapi életünket, de rendkívül alacsony az energiafogyasztásuk is. Ha szeretné tudni, hogy miként tehetné okosabbá otthonát, akkor keresse fel a MOBSEC 17 Kft. által fejlesztett Intuitive Home weboldalát: www.intuitivehome.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 06. 13:24, péntek | PR

Fázós vagy? Így vértezd fel magad a téli hónapokra!

Vannak, akik már 20 fokban is vacognak, és vannak, akik egy vékony pulóver – vékony kabát kombinációban is képesek áttelelni.

2019. November 18. 15:09, hétfő | PR

Shaggy szőnyeg, mint a lakás dekorációs eleme

A shaggy szőnyeg nem csak látványra, de tapintásra is nagyon kellemes, hiszen meleg, puha és bolyhos rostjai kellemesen simogatják a bőrünket.

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:26, péntek | PR

Üzemeltess webshopot okosan

Számos oka lehet annak, hogy valaki online árusításba kezd. Webshopot üzemeltetni ma már megszokott dolog, mely számtalan előnnyel jár. Nem véletlen, hogy egyre több online áruház jelenik meg a kínálatban.