Városlista
2019. október 13, vasárnap - Kálmán

Hírek

2019. Május 28. 13:04, kedd | Helyi

Ingatlanárobbanás: mekkora az árkülönbség Győr és a főváros között?

Ingatlanárobbanás: mekkora az árkülönbség  Győr és a főváros között?

2013-ban érte el a mélypontját a hazai ingatlanpiac, azóta folyamatosan emelkednek az ingatlanárak. Még az idei évben is közel harmadával emelkedtek például a budapesti panelárak.

Míg korábban a kínálati oldal nem talált vevőket. Most fordított a helyzet.

Manapság eléggé költséges olyan eladó ingatlant vagy albérletet találni bárhol is, amely megfelel az elvárásainknak. Az utóbbi időben az árak eléggé magasra ugrottak, akármilyen térségről is beszélünk. Legyen szó akár egy kisebb, akár egy nagyvárosról. Mind a két esetben rendesen a zsebébe kell nyúljon az ember. A nagyvárosoknál, különösen a fővárosoknál nehéz viszonylag alacsony árért lakást, vagy albérletet találni. Azt is mondhatjuk, hogy szinte lehetetlen.A következőkben a főváros ingatlanpiacát hasonlítjuk össze Győrével.

Először is kiemelnénk egy-két fontos tényezőt, amely nagymértékben befolyásolhatja az ingatlanárakat.

A város turizmusa

Minden városban változó az odalátogató turisták száma. Ez pedig hatással van az ottani ingatlanpiacra is. Magyarországon a leglátogatottabb város fővárosunk, Budapest. Értelemszerűen ezért is ott a legdrágább albérletet találni. Gyönyörű város, ezért általában a turisták nem csak egy napot szeretnének ott tölteni. Ez nem keveset ér meg nekik, ezt pedig tudják az ingatlankereskedők is. Napi szinten rengeteg albérlet kerül így eladásra irreálisan magas áron.

Elhelyezkedése

Egy ingatlan elhelyezkedése meglepően sokat csökkenthet, illetve növelhet árán. Budapesten egy 50 m²-es egyszobás ingatlan, amely a belvárosban található akár 75 millió forintba is kerülhet, míg egy ugyanilyen külvárosban található ingatlan már ,, csak “ 54 millió forint.

Kora és kondíciója

Egy ingatlan árát nagymértékben befolyásolja kora. A legújabb lakásoknak brutálisan magas ára is lehet, míg egy régebbi, de még jó állapotban lévő ingatlan már jelentősen olcsóbb. A legújabb lakások, különösen Budapesten eget rengetően drágák lehetnek, és nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk értünk.

Győr és Budapest: ekkora a különbség?

A Flatfy-tól egy kimutatást kaptunk, amelyben pontosan láthatók a májusban jellemző ingatlanárak Győrben és Budapesten. A cég egy ingatlankereső motort fejlesztett ki annak érdekében, hogy megkönnyítse az ingatlankeresők életét azáltal, hogy minden lakást egy helyen gyűjt össze. Adatbázisukból sokféle kimutatást tudnak készíteni, nekünk most a májusi átlagárak kimutatásával segítettek.

Amint a lenti táblázatban is láthatjuk, a Budapesten található ingatlanok ára az egeket veri. Míg fővárosunkban egy egyszobás lakás ára átlagosan meghaladja a 35,5 millió forintot, Győrben kevesebb, mint 23,2 millió forint, ami számottevően kevesebb. Budapest után a legdrágább ingatlanok Debrecenben vannak, ahol már majdnem 10 millió forinttal alacsonyabb az átlagár, utána szorosan Szeged halad 25,7 millióval, valamint Kecskemét 25,2 millió forinttal. Habár Győr nem számít túlárazottnak Budapesthez képest, érdemes kiemelnünk, hogy a közvetlenül utána következő városban, Pécsett, már csak kicsivel haladja meg egy egyszobás ingatlan ára a 18 millió forintot. Nyíregyházán 16,4 , Miskolcon 15,9 millió forintba kerül egy egyszobás lakás. Az árak Budapesten rémisztően magasak a többi városhoz képest.

Reméljük, hogy cikkünkkel egy átlátható betekintést nyújthattunk nektek az ingatlanpiaci árakba. Ha költözésen gondolkodtok, jobb átgondolni először a várost, ahova költözni szeretnétek. Ez a legbiztosabb módja annak, hogy olyan jó állapotú ingatlant találhassatok, melyet biztosan megengedhettek magatoknak!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 13. 06:37, vasárnap | Helyi

Heti horoszkóp október 14-től

2019. Október 13. 06:29, vasárnap | Helyi

Nyílt nap lesz a győri tűzoltó laktanyában

Október 18-án pénteken 9 órától 14 óráig várják az érdeklődőket – elsősorban iskolai, óvodai csoportokat - a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói.

2019. Október 13. 06:28, vasárnap | Helyi

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 41. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2019. Október 12. 07:24, szombat | Helyi

FORGALMI VÁLTOZÁS