Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 28. 13:04, kedd | Helyi

Ingatlanárobbanás: mekkora az árkülönbség Győr és a főváros között?

Ingatlanárobbanás: mekkora az árkülönbség  Győr és a főváros között?

2013-ban érte el a mélypontját a hazai ingatlanpiac, azóta folyamatosan emelkednek az ingatlanárak. Még az idei évben is közel harmadával emelkedtek például a budapesti panelárak.

Míg korábban a kínálati oldal nem talált vevőket. Most fordított a helyzet.

Manapság eléggé költséges olyan eladó ingatlant vagy albérletet találni bárhol is, amely megfelel az elvárásainknak. Az utóbbi időben az árak eléggé magasra ugrottak, akármilyen térségről is beszélünk. Legyen szó akár egy kisebb, akár egy nagyvárosról. Mind a két esetben rendesen a zsebébe kell nyúljon az ember. A nagyvárosoknál, különösen a fővárosoknál nehéz viszonylag alacsony árért lakást, vagy albérletet találni. Azt is mondhatjuk, hogy szinte lehetetlen.A következőkben a főváros ingatlanpiacát hasonlítjuk össze Győrével.

Először is kiemelnénk egy-két fontos tényezőt, amely nagymértékben befolyásolhatja az ingatlanárakat.

A város turizmusa

Minden városban változó az odalátogató turisták száma. Ez pedig hatással van az ottani ingatlanpiacra is. Magyarországon a leglátogatottabb város fővárosunk, Budapest. Értelemszerűen ezért is ott a legdrágább albérletet találni. Gyönyörű város, ezért általában a turisták nem csak egy napot szeretnének ott tölteni. Ez nem keveset ér meg nekik, ezt pedig tudják az ingatlankereskedők is. Napi szinten rengeteg albérlet kerül így eladásra irreálisan magas áron.

Elhelyezkedése

Egy ingatlan elhelyezkedése meglepően sokat csökkenthet, illetve növelhet árán. Budapesten egy 50 m²-es egyszobás ingatlan, amely a belvárosban található akár 75 millió forintba is kerülhet, míg egy ugyanilyen külvárosban található ingatlan már ,, csak “ 54 millió forint.

Kora és kondíciója

Egy ingatlan árát nagymértékben befolyásolja kora. A legújabb lakásoknak brutálisan magas ára is lehet, míg egy régebbi, de még jó állapotban lévő ingatlan már jelentősen olcsóbb. A legújabb lakások, különösen Budapesten eget rengetően drágák lehetnek, és nagyon mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk értünk.

Győr és Budapest: ekkora a különbség?

A Flatfy-tól egy kimutatást kaptunk, amelyben pontosan láthatók a májusban jellemző ingatlanárak Győrben és Budapesten. A cég egy ingatlankereső motort fejlesztett ki annak érdekében, hogy megkönnyítse az ingatlankeresők életét azáltal, hogy minden lakást egy helyen gyűjt össze. Adatbázisukból sokféle kimutatást tudnak készíteni, nekünk most a májusi átlagárak kimutatásával segítettek.

Amint a lenti táblázatban is láthatjuk, a Budapesten található ingatlanok ára az egeket veri. Míg fővárosunkban egy egyszobás lakás ára átlagosan meghaladja a 35,5 millió forintot, Győrben kevesebb, mint 23,2 millió forint, ami számottevően kevesebb. Budapest után a legdrágább ingatlanok Debrecenben vannak, ahol már majdnem 10 millió forinttal alacsonyabb az átlagár, utána szorosan Szeged halad 25,7 millióval, valamint Kecskemét 25,2 millió forinttal. Habár Győr nem számít túlárazottnak Budapesthez képest, érdemes kiemelnünk, hogy a közvetlenül utána következő városban, Pécsett, már csak kicsivel haladja meg egy egyszobás ingatlan ára a 18 millió forintot. Nyíregyházán 16,4 , Miskolcon 15,9 millió forintba kerül egy egyszobás lakás. Az árak Budapesten rémisztően magasak a többi városhoz képest.

Reméljük, hogy cikkünkkel egy átlátható betekintést nyújthattunk nektek az ingatlanpiaci árakba. Ha költözésen gondolkodtok, jobb átgondolni először a várost, ahova költözni szeretnétek. Ez a legbiztosabb módja annak, hogy olyan jó állapotú ingatlant találhassatok, melyet biztosan megengedhettek magatoknak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.