Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 17. 11:00, csütörtök | Helyi

INGYEN FOGADJÁK A CÉGEK SZELEKTÍV HULLADÉKÁT SASHEGYEN

INGYEN FOGADJÁK A CÉGEK SZELEKTÍV HULLADÉKÁT SASHEGYEN

Ingyenesen szállíthatják be a szelektíven gyűjtött hulladékot a vállalkozások és intézmények 2019. október 21-től, hétfőtől a győr-sashegyi hulladékkezelő központba.

A GYHG Nonprofit Kft-vel szerződéses jogviszonyban álló cégek és intézmények így térítésmenetesen szabadulhatnak meg a papír, fém, műanyag és üveg hulladéktól. A kezdeményezés egyik célja, hogy azok a társaságok, akik eddig a lakosság számára fenntartott szelektív gyűjtőket vették igénybe, egyszerűen és ingyen szabadulhassanak meg a hulladékuktól. Remélhetőleg ezzel is csökken a szigetek terheltsége, tisztább lesz azok környezete.

Amint arról a Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás és a GYHG Nonprofit Kft. korábbi közös sajtótájékoztatóján beszámolt, a közszolgáltató október 21-től biztosítja annak lehetőségét, hogy a társasággal hulladékgazdálkodási közszolgáltatási jogviszonyban álló vállalkozások, intézmények és önkormányzatok a jövőben hétfőtől péntekig 7 és 16:30 óra között térítésmentesen beszállíthassák a szelektív hulladékokat Győr-Sashegyre, a hulladékkezelő központba. Erről az elmúlt hetekben valamennyi érintett írásbeli, részletes tájékoztatást kapott.

A kezdeményezésnek köszönhetően a vállalkozásoknak, intézményeknek és önkormányzatoknak is lehetősége van a szelektíven összegyűjtött hulladék beszállítására és ingyenes elhelyezésére.

Az akció során műanyag, papír, üveg és fémhulladékot fogad a közszolgáltató. A szolgáltatás igénybevételéhez a hulladékkezelő központban azonosítják a beszállítani kívánó céget. Az azonosításhoz a sashegyi központ ügyfélszolgálati irodájában csak a vállalkozás nevét, székhelyét, telephelyét és adószámát kell megadni. A beszállítani kívánt hulladékot minősítik. Amennyiben a hulladék szennyezett, tehát nem az előírásoknak megfelelő hulladékot is tartalmaz (pl.: kommunális hulladék, bio hulladék, veszélyes hulladék), azt a szolgáltató nem fogadja be. A beszállítani kívánt szelektív hulladék a hulladékkezelő központon belül, a szolgáltató munkatársa tájékoztatásának megfelelően helyezhető el.

A Győr-Sashegyi Hulladékkezelő Központ címe: 9028, Győr, Külső Fehérvári út 1. (A Székesfehérvárra tartó 81-es számú főúton a Győr vége táblát elhagyva mintegy egy kilométert kell haladni, majd balra fordulva a százméteres egyenes bekötőút a telep portájához visz.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.