Városlista
2021. szeptember 25, szombat - Eufrozina

Hírek

2012. Július 21. 09:17, szombat | Belföld
Forrás: MNO

Jól beszélt németül, ezért bízták meg?

Jól beszélt németül, ezért bízták meg?

Csatáry László állítása szerint nem vett részt a kassai zsidóság deportálásában – erről a 97 éves, háborús bűncselekményekkel gyanúsított férfi a Magyar Hírlapnak adott interjújában beszélt.

Csatáry László azt mondta: a kassai gettónál kétszer járt, a foglyok sorsáról pedig nem a rendőrség, hanem a németek döntöttek. Az egykori csendőr hozzátette: rendőrségi fogalmazóként dolgozott 1942-től 1944-ig, és mivel jól beszélt németül, ezért bízták meg azzal, hogy a német katonák összekötője legyen. Csatáry László az interjúban közölte: nem tudja, hogy miért ítélték halálra az egykori Csehszlovákiában, mivel később a kanadai hatóságok nem találtak olyan dokumentumokat, amelyek alapján bűnösnek mondták volna ki.

A Külügyminisztérium csütörtökön közölte, azért nem szólalt és szólal meg a nyilvánosság előtt Csatáry László ügyében, mert büntetőügyről van szó, így az eljárás lefolytatása nem tartozik a hatáskörébe; egyúttal visszautasítja a jobbikos Gyöngyösi Márton rájuk tett megjegyzéseit. Az ellenzéki frakcióvezető-helyettes szerdán arról beszélt, hogy felháborító Magyarország külföldi segédlettel folyó lejáratása „a vélt és mesterségesen gerjesztett antiszemitizmus elleni küzdelem jegyében”.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség tavaly szeptemberben rendelt el nyomozást Csatáry ellen háborús bűntett elkövetésének gyanúja miatt, Efraim Zuroffnak, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi vezetőjének feljelentése alapján. – Efraim Zuroff, a Simon Wiesenthal Központ vezetője veszélyeztette a Csatáry-ügyben folyó nyomozás eredményességét – jelentette be korábban Ibolya Tibor. A megbízott fővárosi főügyész ezt annak kapcsán mondta, hogy háborús bűntettel gyanúsították meg és őrizetbe vették Csatáry Lászlót. Csatáryt szerdán helyezte házi őrizetbe a Budai Központi Kerületi Bíróság.

mno.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 07:00, szombat | Belföld

Rengeteg intézkedés történt vezetés közbeni mobilozás miatt

Egy hét alatt több mint hatszáz esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

2021. Szeptember 25. 05:00, szombat | Belföld

Öten meghaltak balesetben Abonynál

Öten meghaltak egy balesetben, amely Abony térségében történt péntek délután - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. Szeptember 24. 17:11, péntek | Belföld

5+1 viselkedési torzítás, amiért többet vásárolunk - BrandFestival: trendek, amik a jövőt formálják

A BrandFestival trendLAB a hazai reklámiparág több mint 20 szaktekintélyeinek bevonásával vizsgálta a jövő marketing-kommunikációs trendjeit.

2021. Szeptember 24. 17:03, péntek | Belföld

Újra lesz gyerekemelés szombaton

Újra lesz gyerekemelés szombaton országszerte - közölte a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pénteken az MTI-vel.