Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2019. November 17. 09:19, vasárnap | Helyi

Kagylóval a szabad mozgásért

Kagylóval a szabad mozgásért

Elég nagy ellentmondásnak tűnik, hogy egy alig mozgó - inkább csak a tengerfenéken sodródó - élőlény segítségével érhetjük el a szabad, fájdalommentes mozgás élményét.

Pedig az új-zélandi zöldkagyló olyan értékes ásványi anyagokat, nyomelemeket és legfőképpen glükozamint tartalmaz, melynek szervezetbe való visszapótlása elengedhetetlen.

Természetesen egyéb szintetikus forrásból is pótolhatnánk az ízületeink és a porcok megfelelő működéséhez szükséges anyagokat, de miért tennénk, ha tisztán természetes úton, mesterséges adalékanyagok és mellékhatások nélkül megtehetjük?

Kagylóból készült táplálékkiegészítők

A Mannavita webshopjában több zöldkagyló alapú terméket is találunk, melyek már 35 éve kereskedelmi forgalomban vannak. Létjogosultságuk abban rejlik, hogy bizonyítottan hatásosak az inak, porcok, szalagok és valamelyest a csontok szöveteinek visszaépítésében is.

A zöldkagylóban található glükozamin serkenti az úgynevezett ízületi nedv termelését, élénkíti a mozgást és javítja a kötőszövetek rugalmasságát.

A Mannavita által forgalmazott zöldkagyló kapszula leginkább a sportolók körében ismert, de szerencsére egyre többen fedezik fel jótékony hatásait.

Vannak kifejezetten a sportolóknak kifejlesztett étrend-kiegészítők is, melyek olyan aminosavakat - például glicin, prolin - is tartalmaznak, melyek a sportsérülésekből való gyorsabb felépülést szolgálják.

A kreatint és spirulinát is tartalmazó termékek a jobb teljesítmény eléréséhez is hozzájárulnak. Amellett, hogy védik az izmokat és ízületeket a sérülésektől, a kreatint felpörgeti az izomműködést, míg a spirulina az izmok savasodását csökkenti, ami az izomlázért felelős. Összességében jobb állóképességet érhetünk el vele, kisebb az esélye egy sérülésnek, de ha már megtörtént a baj, a rehabilitáció során is alkalmazhatjuk.

A csontok egészségéért

A fájdalommentes szabad mozgáshoz nemcsak ízületeink, izmaink, hanem a csontjaink egészsége is nélkülözhetetlen. Ehhez a csontok legfontosabb összetevője a kalcium, melynek pótlása a legfontosabb. Erre a legtermészetesebb módon - bizarr hangzása ellenére - a szarvasmarha csontjából fagyasztásos, majd szárításos eljárással kinyert csontpor a legalkalmasabb. Az emberi csont minden alkotóelemét tartalmazza, mégpedig tökéletes arányban.

A növekedési fájdalom kezelése

Gyermekeknél nagyon gyakori az ú.n. növekedési fájdalom, mely általában a végtagokban jelentkezik. Felismerhető, ha a fájdalom nem terhelés hatására, hanem nyugalmi állapotban jelentkezik, leginkább az esti órákban, és nem társul mellé egyéb tünet, mint például a rossz közérzet, fej- vagy hasfájás.

Fontos, hogy 4 éves kor felett jelentkezhet először, majd 6-7 éves korban a leggyakoribb. Ilyenkor a szintetikus fájdalomcsillapítók helyett érdemes egy komplex zöldkagyló tartalmú természetes étrend-kiegészítőt alkalmazni, mely segít a hirtelen növekedésnek induló csontok, izmok és ízületek fájdalmait csökkenteni, és a benne található tápanyagok révén biztosítja az egészséges növekedésüket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.

2020. Június 15. 14:56, hétfő | Helyi

Neked mi a sztorid? Meséljen helyetted a Pandorád!

A Pandora roppant különleges színfolt az ékszerek világában. Tudtad, hogy ékszerrendszereivel anélkül mondhatod el a történeted, hogy akárcsak egy szót is szólnál? Mutatjuk, hogyan!

2020. Június 07. 13:30, vasárnap | Helyi

Vessünk magokat gyorsan és pontosan

Tavasszal a mezőgazdaság egyik legnagyobb feladata a szélesebb sortávolságú, nagyobb területeken termesztett növények – mint pl. a kukorica – vetése.

2020. Június 02. 09:08, kedd | Helyi

Ennyibe kerül a szemműtét