Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

Mi sem bizonyítja ezt jobban annál, hogy egészen gyakori keresésnek számít a “mekkora gázkazán kell” kérdés. Ha te is végeztél már ilyen keresést és biztosra szeretnél menni a megfelelő kazán kiválasztásakor, érdemes tovább olvasnod.

1. kép: kazán számítási kisokos

Kazán vásárlása előtt az egyik legfontosabb dolgunk kideríteni, milyen teljesítményű berendezésre lesz szükségünk. Nem egyértelmű azonban ennek a kérdésnek a megválaszolása, több szempontot is figyelembe kell venni az ideális készülék kiválasztásához.

A méret a lényeg

Talán kézenfekvőnek tűnik, mégis sokan figyelmen kívül hagyják az egyik legfontosabb szempontot, avagy az otthon méretét. Kisebb ingatlanokba nem szükséges nagy teljesítményű kazánt választani, hiszen az nem javítja olyan mértékben a közérzetünket, mint amennyi (felesleges) energiatöbblettel bír.

Szigetelj okosan!

A ház mérete és szigetelése mellett a nyílászárók szigetelését is érdemes szemügyre venni. Amennyiben úgy találjuk, hogy javítani lehetséges ezeken a pontokon, mindenképp tegyük meg új kazánunk beszerzése előtt. Ha nem szökik el a hő feleslegesen, könnyen lehet, hogy egy kisebb méretű kazán is elegendő lehet otthonunk kényelmének megteremtéséhez. Fontos pont ez, hiszen ha megfelelően szigetelt házban élünk, köbméterenként akár 20 W-ot is spórolhatunk!

A vízzel is számolunk?

A megfelelő kazán kiválasztásához figyelembe kell vennünk azt is, hogy pontosan mire is szeretnénk használni azt. Amennyiben a fűtésen túl a melegvíz előállítására is használnánk, feltétlenül 20 kw vagy annál nagyobb teljesítményű kazánt kell választani annak érdekében, hogy a melegvíz használati szokásainkon (és igényünkön) ne kelljen változtatni.

Számoljunk

Ha az említett szempontokat megvizsgáltuk, és megtettük a szükséges lépéseket, elkezdhetjük kiszámolni, mekkora gázkazán kell nekünk valójában.

Ehhez először is tudnunk kell a légköbmétert, ugyanis ezt kell negyvennel szoroznunk. Az így kapott érték a kazán teljesítményének mutatója.

Ugyan ezeket a szempontokat át tudjuk gondolni és a számításokat magunk is el tudjuk végezni, mégis a biztosan jó döntés érdekében mérnök szakember segítségét célszerű kérni. Egy ház kialakítása során ugyanis nem kizárólag annak mérete és szigetelése befolyásolhatja a kazán méretét, egyéb szempontokkal is kalkulálni kell. Egy jó mérnök figyelembe veszi a ház tájolását, az esetleges hőhidakat, és egyéb olyan szempontokra hívhatja fel figyelmünket, amikkel átlagemberként nem számolunk.

Számolni tehát könnyű, mégis, ha tehetjük, számoljuk szakember bevonásával, hiszen a kazán nem rövidtávú befektetés, ezért fontos, hogy a leginkább megfelelőt válasszuk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 12. 14:43, kedd | Helyi

Miben Mások A Mai Vidojátékok & Milyen Pozitív Hatásaik Vannak?

A konzol és PC játékok egyre nagyobb figyelmet kapnak a közéletben és a médiában is. Bizonyos szempontokból pedig a mai modern videójátékok nagyobb bevételekkel és magasabb elvárásokkal érkeznek, mint egyes mozifilmek. Egy-egy játék ped

2021. Október 07. 10:19, csütörtök | Helyi

Menő Munkahely Győrben!

A pápai központú ANDL Kft. győri üzletébe Kisgép SZERVIZES, és Kisgép ÉRTÉKESÍTŐ Álláslehetőséget hirdet!

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Október 18. 18:14, hétfő | Külföld

Több mint 1 milliárd adag oltóanyagot exportált világszerte az EU

Az Európai Unió több mint 1 milliárd adag koronavírus elleni vakcinát exportált világszerte az elmúlt tíz hónapban - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn.