Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2010. December 03. 14:25, péntek | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Kelet Luxemburgja leszünk?

Kelet Luxemburgja leszünk?

Kelet-Európa pénzügyi szolgáltató központjává alakítaná Magyarországot a kormány - derül ki egy, a Világgazdasághoz eljuttatott háttéranyagból. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által összeállított dokumentum szerint a kormány

A tárca a hazai befektetők által tulajdonolt, nyílt ingatlanbefektetési társaságok (REIT) létrehozásában látja az egyik komoly lehetőséget a "Kelet-Európa Luxemburgja" státus eléréséhez vezető úton. A REIT-ek tőzsdére bevezetett, nyilvános részvénytársaságok lennének, amelyeket hazai kis- és intézményi befektetők tulajdonolnának, a cégek által elért profit 90 százalékát pedig a részvényesek kapnák meg osztalék formájában.

Az új társasági forma célja az ingatlanfejlesztő és -bérbeadó piac élénkítése, úgy, hogy ebből hazai tulajdonosok profitáljanak. A lépéssel - mutat rá a dokumentum - élénkülhet a bérlakás-piac is, és ez hozzájárulhat a munkavállalói mobilitás növeléséhez.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 17. 17:17, hétfő | Belföld

Kézigránátot dobtak a jegyző házára Szentesen

Az ügyészség 2017 decemberén gyilkossági kísérlet miatt emelt vádat egy szentesi férfi ellen, mert 2006. augusztus 21-én kézigránátot dobott a szentesi önkormányzat jegyzőjének lakására.

2020. Február 17. 16:01, hétfő | Belföld

Elfogtak négy bűnözőt, egyikük a körözési toplistán szerepelt

Elfogott a rendőrség a napokban négy férfit, egyikük ellen tizenegy, két másik ellen hat-hat körözés volt érvényben, a negyedik pedig már a körözési toplistán szerepelt

2020. Február 17. 15:04, hétfő | Belföld

Még egy hónapig akár SMS-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet postázása

Akinek még nincs ügyfélkapuja, és nem is szeretne nyitni, az idén is kérheti az szja-bevallási tervezet postázását - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.

2020. Február 17. 14:05, hétfő | Belföld

Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete

Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete, melyek Afrikából visszatérve várhatóan napokon belül elfoglalják az ártéri erdőben bekamerázott fészküket.