Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Február 11. 18:41, hétfő | PR

Kezdjük könnyedén az évet pénzügyileg

Kezdjük könnyedén az évet pénzügyileg

Az ünnepekhez kapcsolódó, sokrétű költekezés után az esetek többségében pár hétig, hónapig üresebb a családi kassza a megszokottnál. Hogyan kezeljük okosan a karácsony utáni anyagilag apályosabb időszakot?

A legjobb trükk a megelőzés
Bár már csak tizenegy hónap múlva lehet legközelebb ezzel a megoldással élni, de a szűkös év elejét azzal lehet a legjobban elkerülni, ha az anyagi kereteinket belül maradva költünk az ünnepekkor.

Az év végi hajtás eredményeként eleve kevésbé szoktunk odafigyelni a részletekre, de emellett még az, hogy körülöttünk mindenki vásárolja az ajándékokat, illetve hogy olyan hívogatóan fel vannak díszítve a plázák, azt eredményezi, hogy valójában többet vásárolunk, mint szeretnénk.

Az igazán okos megoldás, ha például jó előre megveszünk mindent az ünnepekre - ajándékokat, kiegészítőket -, és azokon a bizonyos decemberi hétvégeken nagy ívben elkerüljük az üzleteket. Próbáljuk ki ezt egyszer, és meg fogunk lepődni!
A webshopból való rendelés szintén segít kivédeni azt, hogy elvegyüljünk a tömegben, és elkapjon minket a meggondolatlan pénzköltés kényszere.




A másik meggondolandó dolog a karácsonnyal kapcsolatban az egyre többek által és egyre gyakrabban hangoztatott vélemény, hogy az ünnep nem az ajándékról szól, sokkal inkább az együttlétről. Egyre több családban, baráti körben ahelyett, hogy felesleges tárgyakat cserélgetnének ilyenkor egymással, összedobják a pénzt egy közös programra, vagy éppen eladományozzák az ajándékok árát. Mínusz egy rénszarvasos pulóver, plusz egy év végi csodás közös élmény - megéri?

Tartsuk szem előtt a kiadásainkat

Nem sikerült pénzügyi kilengések nélkül végigcsinálni az ünnepeket? Akkor ideje megrendszabályoznunk a költéseinket. Üljünk le, és egy excelbe vagy egy kockás papírra írjuk le, milyen nagyobb kihagyhatatlan kiadások várnak ránk. Először is ezekre tegyük félre a pénzt. Mindez nem újdonság a számunkra, ha egyébként is vezetünk háztartási naplót.

A kötelező kifizetendőket elrendezhetjük úgy is, hogy a következő bevételünkig mennyit kell mindenképpen kiviteleznünk, például ha vállalkozóként dolgozunk, és havonta többször is pénzhez jutunk. Természetesen ebben az ‘anyagilag korlátosabb’ időszakban ne vásároljunk csak azért, mert éppen megtetszik valami. Ezt hagyjuk meg akkorra, amikor lazábban költekezhetünk.

Amennyiben mindenképpen meg kell vennünk valamit, amire épp nincs keretünk - erre a téli szezon végi árleszállítások is okot adhatnak, de egy orvosi beavatkozás is szükségessé válhat bármikor - , akkor felvehetünk személyi kölcsönt is. Keressünk fix törlesztőrészletű változatot, hogy minimalizáljuk a kockázatot. Ezzel a megoldással később rendezhetjük a fizetést, de máris pénzhez jutunk, bonyodalmak és hosszas ügyintézés nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt