Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Február 11. 18:41, hétfő | PR

Kezdjük könnyedén az évet pénzügyileg

Kezdjük könnyedén az évet pénzügyileg

Az ünnepekhez kapcsolódó, sokrétű költekezés után az esetek többségében pár hétig, hónapig üresebb a családi kassza a megszokottnál. Hogyan kezeljük okosan a karácsony utáni anyagilag apályosabb időszakot?

A legjobb trükk a megelőzés
Bár már csak tizenegy hónap múlva lehet legközelebb ezzel a megoldással élni, de a szűkös év elejét azzal lehet a legjobban elkerülni, ha az anyagi kereteinket belül maradva költünk az ünnepekkor.

Az év végi hajtás eredményeként eleve kevésbé szoktunk odafigyelni a részletekre, de emellett még az, hogy körülöttünk mindenki vásárolja az ajándékokat, illetve hogy olyan hívogatóan fel vannak díszítve a plázák, azt eredményezi, hogy valójában többet vásárolunk, mint szeretnénk.

Az igazán okos megoldás, ha például jó előre megveszünk mindent az ünnepekre - ajándékokat, kiegészítőket -, és azokon a bizonyos decemberi hétvégeken nagy ívben elkerüljük az üzleteket. Próbáljuk ki ezt egyszer, és meg fogunk lepődni!
A webshopból való rendelés szintén segít kivédeni azt, hogy elvegyüljünk a tömegben, és elkapjon minket a meggondolatlan pénzköltés kényszere.
A másik meggondolandó dolog a karácsonnyal kapcsolatban az egyre többek által és egyre gyakrabban hangoztatott vélemény, hogy az ünnep nem az ajándékról szól, sokkal inkább az együttlétről. Egyre több családban, baráti körben ahelyett, hogy felesleges tárgyakat cserélgetnének ilyenkor egymással, összedobják a pénzt egy közös programra, vagy éppen eladományozzák az ajándékok árát. Mínusz egy rénszarvasos pulóver, plusz egy év végi csodás közös élmény - megéri?

Tartsuk szem előtt a kiadásainkat

Nem sikerült pénzügyi kilengések nélkül végigcsinálni az ünnepeket? Akkor ideje megrendszabályoznunk a költéseinket. Üljünk le, és egy excelbe vagy egy kockás papírra írjuk le, milyen nagyobb kihagyhatatlan kiadások várnak ránk. Először is ezekre tegyük félre a pénzt. Mindez nem újdonság a számunkra, ha egyébként is vezetünk háztartási naplót.

A kötelező kifizetendőket elrendezhetjük úgy is, hogy a következő bevételünkig mennyit kell mindenképpen kiviteleznünk, például ha vállalkozóként dolgozunk, és havonta többször is pénzhez jutunk. Természetesen ebben az ‘anyagilag korlátosabb’ időszakban ne vásároljunk csak azért, mert éppen megtetszik valami. Ezt hagyjuk meg akkorra, amikor lazábban költekezhetünk.

Amennyiben mindenképpen meg kell vennünk valamit, amire épp nincs keretünk - erre a téli szezon végi árleszállítások is okot adhatnak, de egy orvosi beavatkozás is szükségessé válhat bármikor - , akkor felvehetünk személyi kölcsönt is. Keressünk fix törlesztőrészletű változatot, hogy minimalizáljuk a kockázatot. Ezzel a megoldással később rendezhetjük a fizetést, de máris pénzhez jutunk, bonyodalmak és hosszas ügyintézés nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 18:58, csütörtök | PR

Fűnyírási kisokos - avagy így válasszunk fűnyírót a kertünkbe

A fűnyírás szezonja már elkezdődött, a nagyobb esőzések után megállíthatatlanul nő a gyep. Ennyi idő alatt kiderülhetett már, hogy szükségünk van-e egy új fűnyíróra, vagy elég szervizelni a régit.

2019. Június 06. 18:57, csütörtök | PR

Milyen notebookot vegyünk otthonra?

Mindegy, hogy laptopnak vagy notebooknak hívjuk, mindkettő ugyanúgy a hordozható számítógépet jelenti. A kérdés az, hogy tudjuk-e, hogy milyen típusúra van szükségünk otthoni használat esetén.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.