Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.

Ha lakást keresünk, érdemes megelőzni az őszi dömpinget.

A nyári nyugalom időszaka

A július és az augusztus a munka világában a legtöbb helyen a szabadság és a nyári pihenés időszaka. Az első félév végeztével mindenki igyekszik kiheverni a fáradalmakat, hogy újult erővel vágjon neki a következő etapnak. Sok helyütt teljes leállásokkal tudják le ezt az időszakot, ilyenkor a gazdaság is kicsit belassul és beköszönt egy kisebbfajta uborkaszezon.

Általánosítani persze ebben az esetben sem érdemes, hiszen van, ahol ugyanakkora, vagy akár még nagyobb pörgést tapasztalhatunk a nyári hónapokban is. Ide tartozik az ingatlanpiac és a kiadó albérletek világa is, mely egy folyamatosan lendületben lévő, komoly kereslettel rendelkező gazdasági ág, mely nem törődik semmiféle uborkaszezonnal, hanem halad tovább a maga útján. És ez nem is véletlen, hiszen sokan szeretnék beelőzni az őszi lakáskeresési dömpinget.

Őszi hajsza az ingatlanpiacon

Bár a kiadó albérletek iránti kereslet folyamatos, még ezen belül is kiemelhetők bizonyos időszakok, amikor még komolyabb mozgolódás érzékelhető a piacon. Ide tartozik például a nyár vége és az ősz eleje. Ennek a rohamnak az okozói elsődlegesen az egyetemisták, akik a július végi ponthatár kihirdetések után megtudják, hogy felvételt nyertek-e valamelyik felsőoktatási intézményben. Az egyetemvárosok albérletei ezután nagyon gyorsan gazdára találnak, hiszen a ponthatárok meghúzása után minden sikeres pályázó lakhatás után néz.

Ha szeretnénk elkerülni a túlzott versenyt az egyes albérletekért, jobban tesszük, ha már ezt a hetet megelőzően kinézzük a számunkra megfelelő ingatlanokat, esetleg személyesen is meglátogatjuk azokat, hogy a dömping idejére már sikeresen dönthessünk és akár a bérlési folyamatot is elindíthassuk. Erre pedig kiváló lehetőség kínálkozik ezekben a hetekben, hiszen a nyári leállás sokakat érint, az ingatlanpiac azonban ugyanúgy számos lehetőséget tartogat.

Keresés a megfelelő helyen

A kiadó albérletek hirdetései gyakorlatilag elárasztják az online teret, így meglehetősen komoly vállalás azokat tüzetesen átvizsgálni. Igaz ez akkor is, ha már előzetesen pontos elképzeléseink vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen bérleménybe szeretnénk költözni, vonatkozzon ez akár a méretre, helyre, állapotra stb. Épp ezért érdemes lehet az olyan portálokat keresnünk, ahol biztosak lehetünk benne, hogy a választásunkkal elégedettek leszünk.

A különböző ingatlancégek oldalai sok esetben hosszú évtizedek tapasztalatát hasznosítják az általuk meghirdetett lakásokkal kapcsolatban. Korszerű modellnek számít például az, hogy az egyes cégek a saját tulajdonukban lévő ingatlanokat kínálják bérbeadásra, melyet szakemberek egész csapata alakított olyanná, mely mindenki számára megelégedéssel szolgálhat. Kezdjük tehát időben és megfelelő helyen a lakáskeresést.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Szeptember 22. 18:03, szerda | Életmód

A fülbemászó zenék úgy terjednek, mint egy vírus

A fülbemászó dallamok úgy terjednek, mint egy vírus - állapította meg egy brit tanulmány, amely szerint egyes zenék egyenesen fertőzők, és a kórokozókhoz hasonlóan ugrálnak egyik gazdatestről a másikra.