Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Július 22. 14:53, csütörtök | Bulvár
Forrás: HírTV

Kivirágzott a sivatag, csúszik a forgatás

Kivirágzott a sivatag, csúszik a forgatás

Januárra halasztották a Mad Max 4 című film forgatását Ausztráliában, miután a forgatási helyszínnek kinézett sivatagos terület kivirágzott a szokatlan esőzések miatt. Az Új Dél-Wales államban található bányászváros környékén a

A Mad Max 4 készítői még az előző év végén nézték ki a Broken Hills nevű bányászvárost és környékét forgatási helyszínnek, de az év elején történt szokatlanul erős esőzések hatására a sivatagos terület teljesen kivirágzott. A Sydney Morning Herald című ausztrál lap cikke szerint a forgatócsoport nagyjából kétszáz tagja már megkezdte a helyszínen a forgatás előkészületeit, amikor úgy döntöttek, hogy januárra halasztják a forgatást.


A filmet készítő cég kedden megnyugtatta a forgatást váró helyieket, hogy nem helyezik át másik helyszínre a forgatást, miután pletykák kezdtek terjedni a városban, hogy a filmesek máshol forgatnának. A forgatás idejére nagyjából négyszáz ember fog érkezni a városba, ami komoly bevételt jelent a helyi szállóknak.

Broken Hill városában havonta átlagosan 24 milliméternyi eső szokott esni. Ehhez képes februárban 110 milliméternyi esőt látott a terület, és márciusban csak egy nap alatt a havi csapadékmennyiség majdnem négyszerese esett a településre. Az eső hatására dús növénytakaró jelent meg a sivatagban, miközben a filmeseknek éppen száraz és poros táj kellett volna a posztapokaliptikus film hátterének.

Az első Mad Max filmet 1979-ben forgatták, az akkor még ismeretlennek számító Mel Gibson főszereplésével. Gibson a következő két részben is játszott, a sorozat negyedik epizódjában azonban már nem ő, hanem a 32 éves brit színész, Tom Hardy személyesíti meg a Mad Maxet.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.