Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2010. Július 22. 14:53, csütörtök | Bulvár
Forrás: HírTV

Kivirágzott a sivatag, csúszik a forgatás

Kivirágzott a sivatag, csúszik a forgatás

Januárra halasztották a Mad Max 4 című film forgatását Ausztráliában, miután a forgatási helyszínnek kinézett sivatagos terület kivirágzott a szokatlan esőzések miatt. Az Új Dél-Wales államban található bányászváros környékén a

A Mad Max 4 készítői még az előző év végén nézték ki a Broken Hills nevű bányászvárost és környékét forgatási helyszínnek, de az év elején történt szokatlanul erős esőzések hatására a sivatagos terület teljesen kivirágzott. A Sydney Morning Herald című ausztrál lap cikke szerint a forgatócsoport nagyjából kétszáz tagja már megkezdte a helyszínen a forgatás előkészületeit, amikor úgy döntöttek, hogy januárra halasztják a forgatást.


A filmet készítő cég kedden megnyugtatta a forgatást váró helyieket, hogy nem helyezik át másik helyszínre a forgatást, miután pletykák kezdtek terjedni a városban, hogy a filmesek máshol forgatnának. A forgatás idejére nagyjából négyszáz ember fog érkezni a városba, ami komoly bevételt jelent a helyi szállóknak.

Broken Hill városában havonta átlagosan 24 milliméternyi eső szokott esni. Ehhez képes februárban 110 milliméternyi esőt látott a terület, és márciusban csak egy nap alatt a havi csapadékmennyiség majdnem négyszerese esett a településre. Az eső hatására dús növénytakaró jelent meg a sivatagban, miközben a filmeseknek éppen száraz és poros táj kellett volna a posztapokaliptikus film hátterének.

Az első Mad Max filmet 1979-ben forgatták, az akkor még ismeretlennek számító Mel Gibson főszereplésével. Gibson a következő két részben is játszott, a sorozat negyedik epizódjában azonban már nem ő, hanem a 32 éves brit színész, Tom Hardy személyesíti meg a Mad Maxet.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 13:38, szombat | Bulvár

Óriási bírságot kapott egy angol labdarúgó

Oli McBurnie, az angol élvonalban szereplő Sheffield United labdarúgócsapatának játékosa ittas vezetésért 28 500 fontos (11,2 milliós forintos) bírságot kapott.

2020. Július 11. 09:08, szombat | Bulvár

Nőtt a világ dollármilliomosainak összesített vagyona tavaly

A világ dollármilliomosainak összesített vagyona tavaly 8,6 százalékkal 74 ezer milliárd dollárra nőtt a Capgemini pénzügyi tanácsadó cég éves jelentése szerint.

2020. Július 10. 14:07, péntek | Bulvár

Vízbe fulladt a hatóságok szerint a Glee - Sztárok leszünk! eltűnt színésze

A hatóságok szerint vízbe fulladhatott Naya Rivera, a Glee - Sztárok leszünk! című tévésorozat 33 éves színésze, aki szerdán tűnt el a Los Angelestől északnyugatra fekvő Piru-tavon, ahol kisfiával csónakázott.

2020. Július 08. 15:02, szerda | Bulvár

Jude Law játssza Hook kapitányt az új Pán Péter-filmben

Jude Law játssza Hook kapitányt a Disney új Pán Péter-filmjében - számolt be róla a The Hollywood Reporter.