Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Január 22. 06:10, szerda | Sport

Különleges eseménnyel készül Budapest 100 nappal a Giro d'Italia rajtja előtt

Különleges eseménnyel készül Budapest 100 nappal a Giro d'Italia rajtja előtt

Jövő csütörtökön, száz nappal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi "nagy rajtja" (Grande Partenza) előtt rózsaszín díszkivilágítást kapnak a rajt- és célvárosok.

Nagy Zsigmond ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta, az olasz körverseny színébe borul majd például a Lánchíd, míg a Városligeti Műjégpályán olimpiai bajnokok és olimpikon sportolók - mások mellett Kovács Ágnes, Kiss Gergely, Szávay Ágnes és Kovács István - vesznek részt a Rózsaszín fények éjszakájának központi programján. Egyben hangsúlyozta: ekkor jelentik be a Nemzeti Sportügynökség önkéntes programjának indulását is, amely elsőként a Girót, hosszabb távon pedig a kiemelt magyarországi világeseményeket fogja kiszolgálni.

"Szeretnénk ezen keresztül elérni a magyar fiatalságot és a családokat, mobilizálni a kerékpársportot és a sportot szerető magyar embereket, hogy legyenek velünk, és ünnepeljük meg együtt a Girót" - fejtette ki. Hozzátette: a professzionális, felkészült szakemberek vezette önkéntes programban nagy hangsúlyt kap a nemzetközi részvétel is, számos külföldi jelentkezőre számítanak.

Mint mondta, a riói olimpián mintegy 60 ezer önkéntes dolgozott, az idei tokiói ötkarikás játékokon pedig százezres részvétel várható. A Giro három magyarországi szakaszára tízezres létszámmal kalkulálnak.
"Szeretnénk, ha a május 9-i budapesti időfutamot a fővárosiak sajátjuknak éreznék, és minél többen kilátogatnának rá" - fogalmazott Nagy Zsigmond.

A 103. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9-11-én, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette.

Forrás: origo.hu

Főkép: GIRO Hungary 2020- Facebook

Kép: Giro d'Italia - Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.