Városlista
2020. február 29, szombat -

Hírek

2020. Január 22. 06:10, szerda | Sport

Különleges eseménnyel készül Budapest 100 nappal a Giro d'Italia rajtja előtt

Különleges eseménnyel készül Budapest 100 nappal a Giro d'Italia rajtja előtt

Jövő csütörtökön, száz nappal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi "nagy rajtja" (Grande Partenza) előtt rózsaszín díszkivilágítást kapnak a rajt- és célvárosok.

Nagy Zsigmond ügyvezető igazgató az MTI-nek elmondta, az olasz körverseny színébe borul majd például a Lánchíd, míg a Városligeti Műjégpályán olimpiai bajnokok és olimpikon sportolók - mások mellett Kovács Ágnes, Kiss Gergely, Szávay Ágnes és Kovács István - vesznek részt a Rózsaszín fények éjszakájának központi programján. Egyben hangsúlyozta: ekkor jelentik be a Nemzeti Sportügynökség önkéntes programjának indulását is, amely elsőként a Girót, hosszabb távon pedig a kiemelt magyarországi világeseményeket fogja kiszolgálni.

"Szeretnénk ezen keresztül elérni a magyar fiatalságot és a családokat, mobilizálni a kerékpársportot és a sportot szerető magyar embereket, hogy legyenek velünk, és ünnepeljük meg együtt a Girót" - fejtette ki. Hozzátette: a professzionális, felkészült szakemberek vezette önkéntes programban nagy hangsúlyt kap a nemzetközi részvétel is, számos külföldi jelentkezőre számítanak.

Mint mondta, a riói olimpián mintegy 60 ezer önkéntes dolgozott, az idei tokiói ötkarikás játékokon pedig százezres részvétel várható. A Giro három magyarországi szakaszára tízezres létszámmal kalkulálnak.
"Szeretnénk, ha a május 9-i budapesti időfutamot a fővárosiak sajátjuknak éreznék, és minél többen kilátogatnának rá" - fogalmazott Nagy Zsigmond.

A 103. Giro d'Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon május 9-11-én, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny. Az első etap egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszra kerül sor. Magyarországot korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette.

Forrás: origo.hu

Főkép: GIRO Hungary 2020- Facebook

Kép: Giro d'Italia - Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 28. 12:42, péntek | Sport

Motorbalesetben életét vesztette a fiatal olimpiai bajnok sportoló

Motorbalesetben meghalt az argentinok ifjúsági olimpiai bajnok gerelyhajítója, Braian Toledo – írja a Blikk a A NY City Post információira hivatkozva.

2020. Február 27. 07:29, csütörtök | Sport

Szabó Krisztián: Rengeteg a teendő, ami kifizetődni látszik

Elkezdődött a kemény munka, érkeznek a jó hírek, alakul a háromszoros bajnok Csomós Miklós- Nagy Attila páros éve. Csapatvezetőjükkel, Szabó Krisztiánnal beszélgettünk.

2020. Február 27. 07:04, csütörtök | Sport

Visszavonult Marija Sarapova volt világelső teniszező

Visszavonult Marija Sarapova ötszörös Grand Slam-tornagyőztes, korábbi világelső teniszező.

2020. Február 25. 11:57, kedd | Sport

Elmarad Sopron Euroliga meccse a koronavírus miatt!

Az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt a semleges helyszínre, Ljubljanába sem utazik el a Sopron Basket női kosárlabdacsapata az olasz Schio elleni Euroliga-mérkőzésre.