Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Hírek

2020. Augusztus 22. 10:00, szombat | Kék hírek
Forrás: police.hu

LAKOSSÁGI SEGÍTSÉGGEL FOGTÁK EL A RABLÓT A BUDAPESTI RENDŐRÖK

LAKOSSÁGI SEGÍTSÉGGEL FOGTÁK EL A RABLÓT A BUDAPESTI RENDŐRÖK

A támadó egy 75 éves idős nő nyakából tépte ki az aranyláncot, akit az elkövetés után több járókelő is „szemmel tartott”.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2020. augusztus 18-án 16 óra 26 perckor egy nő tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, hogy Budapest V. kerületében, egy Váci utcai lakóépület lépcsőházában egy idős nő segítségért kiabál; kirabolták. A bejelentő azt is elmondta, hogy az idős nő a lépcsőn fekszik és mellőle egy ismeretlen férfi sietősen távozott.
A házból menekülő férfit többen is látták, akik azonnal utánamentek. Többször próbálták a feltételezett elkövetőt visszatartani, de mivel nem jártak sikerrel, telefonon folyamatosan tájékoztatták a rendőrséget a támadó férfi útvonaláról. A belvárosi járőrök a kapott információk alapján H. Tiborra a Magyar utcában egy kocsi alatt megbújva találtak rá. A 34 éves budapesti férfit a rendőrök a helyszínen elfogták, ruházatát átvizsgálták, azonban a nő nyaklánca már nem volt nála.
H. Tibor a menekülés közben a nyakláncot egy virágtartóba dobta, míg a nála lévő bicskát egy parkoló autó tetejére tette. A szemtanúk segítségével a rendőrök az aranyláncot és a bicskát is megtalálták.
A járőrök a férfit elfogását követően a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A nyakláncot a rendőrök az idős sértettnek visszaadták.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 31. 15:00, szombat | Kék hírek

Elítéltek egy brazil drogfutár nőt Budapesten

Első fokon 1 év 9 hónap börtönbüntetésre ítéltek és 4 évre kiutasítottak Magyarország területéről egy brazil drogfutár nőt - közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

2020. Október 30. 08:34, péntek | Kék hírek

Elítélték a Nógrádban drogot áruló hollandokat

Kábítószer-kereskedelem miatt első fokon nyolc és fél év fegyházbüntetésre ítélte és tíz évre kiutasította Magyarországról a Balassagyarmati Törvényszék azt a két holland férfit,

2020. Október 29. 16:14, csütörtök | Kék hírek

Börtönbüntetésre ítéltek egy mentőápolót bántalmazó férfit

Nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélte a Kisvárdai Járásbíróság szerdán azt a férfit, aki 2018-ban bántalmazta az őt ellátó mentőápolót. A vádlottat emellett lopás vétsége miatt is elmarasztalta a bíróság.

2020. Október 29. 10:07, csütörtök | Kék hírek

Zebrán gázoltak halálra egy gyalogost Ózdon

Zebrán gázoltak halálra egy gyalogost szerda este Ózdon - közölte a rendőrség a honlapján.