Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2010. December 03. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Már két forintért is útnak indulnak a benzinturisták

Már két forintért is útnak indulnak a benzinturisták

A nyugat-dunántúli megyékből ismét megindult a benzinturizmus Ausztria felé. A legutóbbi, szerdai drágulás után ugyanis 20 forintot is spórolhat literenként az, aki a határ túloldalán tankolja meg kocsiját.

Sok magyar tankol Nickelsdorfnál, honfitársaink nemcsak az autót, de egy kannát is teletöltenek. Régóta tankolnak Ausztriában, mert ott a hazainál tíz forinttal olcsóbb benzin, a minősége pedig megfelel a hazai töltőállomásokon szuperbenzinként árult üzemanyagénak.

Az osztrák töltőállomás vezetője elégedett. A magyarországi benzináremelés az ő forgalmát mindig fellendíti.

- Március óta hetven százalékkal nőtt a forgalmunk, és ezt a magyar vásárlóinknak köszönhetjük. Most ismét emelkedett a benzin ára odaát, így biztos még többen fognak jönni hozzánk - mondta a nickelsdorfi benzinkút tulajdonosa.

„Ez nem az Orbán-kormányon múlik”

Győrben is érzékelhető volt az áremelés. A legolcsóbb kútnál is már 343 forint a benzin. A hírTV-nek nyilatkozó Csikós Sándor szerint nem tudni meddig lehet ezt bírni. „Úgy néz ki, hogy ez nem az Orbán-kormányon múlik, sajnos ezeket külsőleg befolyásolják” - tette hozzá a férfi.

Keresik a kedvezményeket

- A járművezetők keresik a kedvezményeket, azt mondják két-három forint is számít. Próbálják kihasználni, hogy minél olcsóbbat vásároljanak - mondta az egyik győri kútkezelő.

Az autósok egyébként akár 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 17:01, szerda | Belföld

Bomba a Puskás Arénánál

Egy 10 centiméter átmérőjű, cseh repeszromboló gránátra bukkantak Budapesten, a Puskás Aréna építkezési területén.

2020. Február 19. 16:10, szerda | Belföld

Egészségre káros terméket hívott vissza az egyik áruházlánc

Visszavont a forgalomból egy kakaókészítményt a Tesco, mivel abban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) határérték felett mért egészségre káros anyagokat.

2020. Február 19. 15:00, szerda | Belföld

Több mint 1300 teherautót és autóbuszt vizsgáltak, sok szegett szabályt

Több mint 1300 teherautót és autóbuszt vizsgált meg a közlekedési hatóság múlt heti akciójában - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az MTI-vel.

2020. Február 19. 14:03, szerda | Belföld

Ájulásig fojtogatta, majd megverte és megalázta élettársát egy férfi

Ájulásig fojtogatta, bántalmazta és megalázta volt élettársát egy férfi, akit a rendőrség emiatt aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsít, az ügyészség pedig indítványozta letartóztatását