Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2010. December 03. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Már két forintért is útnak indulnak a benzinturisták

Már két forintért is útnak indulnak a benzinturisták

A nyugat-dunántúli megyékből ismét megindult a benzinturizmus Ausztria felé. A legutóbbi, szerdai drágulás után ugyanis 20 forintot is spórolhat literenként az, aki a határ túloldalán tankolja meg kocsiját.

Sok magyar tankol Nickelsdorfnál, honfitársaink nemcsak az autót, de egy kannát is teletöltenek. Régóta tankolnak Ausztriában, mert ott a hazainál tíz forinttal olcsóbb benzin, a minősége pedig megfelel a hazai töltőállomásokon szuperbenzinként árult üzemanyagénak.

Az osztrák töltőállomás vezetője elégedett. A magyarországi benzináremelés az ő forgalmát mindig fellendíti.

- Március óta hetven százalékkal nőtt a forgalmunk, és ezt a magyar vásárlóinknak köszönhetjük. Most ismét emelkedett a benzin ára odaát, így biztos még többen fognak jönni hozzánk - mondta a nickelsdorfi benzinkút tulajdonosa.

„Ez nem az Orbán-kormányon múlik”

Győrben is érzékelhető volt az áremelés. A legolcsóbb kútnál is már 343 forint a benzin. A hírTV-nek nyilatkozó Csikós Sándor szerint nem tudni meddig lehet ezt bírni. „Úgy néz ki, hogy ez nem az Orbán-kormányon múlik, sajnos ezeket külsőleg befolyásolják” - tette hozzá a férfi.

Keresik a kedvezményeket

- A járművezetők keresik a kedvezményeket, azt mondják két-három forint is számít. Próbálják kihasználni, hogy minél olcsóbbat vásároljanak - mondta az egyik győri kútkezelő.

Az autósok egyébként akár 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 17:54, kedd | Belföld

Országos tisztifőorvos: kedvezően változott a járvány dinamikája

Kedvezően változott a járvány dinamikája, lassul a betegszám emelkedése - mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2020. Szeptember 29. 17:00, kedd | Belföld

Magyar tudósok kutatják az élet eredetét

Magyar kutatók munkájáról jelent meg cikk a világ egyik legrangosabb tudományos folyóiratában, a Nature Review Chemistryben, amelyben a tudósok arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként keletkezett az élet.

2020. Szeptember 29. 09:01, kedd | Belföld

Az agráriumnak fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása

Az agráriumnak végtelenül fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása - mondta az agrárminiszter Borsod-Abaúj-Zemplén megyei körútját követően hétfőn az MTI-nek.

2020. Szeptember 29. 07:01, kedd | Belföld

Repülőtéri alkalmazottak árultak drogot – Lecsapott rájuk a TEK - VIDEÓ

A gyanú szerint négy férfi több száz alkalommal értékesített kábítószert. Két másikat kábítószer birtoklással gyanúsítottak meg a rendőrök.