Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. December 03. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Már két forintért is útnak indulnak a benzinturisták

Már két forintért is útnak indulnak a benzinturisták

A nyugat-dunántúli megyékből ismét megindult a benzinturizmus Ausztria felé. A legutóbbi, szerdai drágulás után ugyanis 20 forintot is spórolhat literenként az, aki a határ túloldalán tankolja meg kocsiját.

Sok magyar tankol Nickelsdorfnál, honfitársaink nemcsak az autót, de egy kannát is teletöltenek. Régóta tankolnak Ausztriában, mert ott a hazainál tíz forinttal olcsóbb benzin, a minősége pedig megfelel a hazai töltőállomásokon szuperbenzinként árult üzemanyagénak.

Az osztrák töltőállomás vezetője elégedett. A magyarországi benzináremelés az ő forgalmát mindig fellendíti.

- Március óta hetven százalékkal nőtt a forgalmunk, és ezt a magyar vásárlóinknak köszönhetjük. Most ismét emelkedett a benzin ára odaát, így biztos még többen fognak jönni hozzánk - mondta a nickelsdorfi benzinkút tulajdonosa.

„Ez nem az Orbán-kormányon múlik”

Győrben is érzékelhető volt az áremelés. A legolcsóbb kútnál is már 343 forint a benzin. A hírTV-nek nyilatkozó Csikós Sándor szerint nem tudni meddig lehet ezt bírni. „Úgy néz ki, hogy ez nem az Orbán-kormányon múlik, sajnos ezeket külsőleg befolyásolják” - tette hozzá a férfi.

Keresik a kedvezményeket

- A járművezetők keresik a kedvezményeket, azt mondják két-három forint is számít. Próbálják kihasználni, hogy minél olcsóbbat vásároljanak - mondta az egyik győri kútkezelő.

Az autósok egyébként akár 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről