Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Október 31. 13:08, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

Megmozdult az egész ország az Európai Sporthéten! - VIDEÓ

Megmozdult az egész ország az Európai Sporthéten! - VIDEÓ

Közel 350 ezren vettek részt a legnagyobb szabadidősport rendezvénysorozaton

A járványhelyzet ellenére is közel 350 ezren vettek részt a megfelelő egészségvédelmi előírások betartásával az idei Európai Sporthéten. A kezdeményezéshez országszerte több mint 400 nyilvános esemény csatlakozott. A legaktívabbak a budapestiek voltak 83 rendezvénnyel. A fővárost három megyeszékhely, Székesfehérvár 25, Békéscsaba és Pécs pedig 19–19 sportprogrammal követte. A kihívásokkal teli hét nap ezúttal rendhagyó keretek között zajlott: a tömegrendezvények helyett inkább kisebb létszámú szabadtéri események várták az egészséges életmód és a mozgás szerelmeseit.
A partnereseménnyekkel együtt országszerte közel 350 ezer sportolni vágyó gyerek és felnőtt részvételével zárult az idei Európai Sporthét, amely az Európai Bizottság eddig közel 8 millió főt megmozgató kezdeményezéseként, illetve a hozzá kapcsolt nemzetközi #BeActive kampány részeként zajlott szeptember 23. és 30. között.
A „Mozogni öröm, ráadásul egészséges is!” hívószóval idén már a hatodik alkalommal rendezték meg az évek óta közkedvelt European Week of Sport (EWoS), azaz Európai Sporthét rendezvényt. A programsorozat célja, hogy az egész kontinensen népszerűsítse a sportot, és arra ösztönözze az európaiakat, hogy ezen a hét napon minél többet mozogjanak és ennek hatására az év többi részében is aktívak maradjanak.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) koordinálásával zajló ingyenes programsorozathoz hazánk minden megyéjéből csatlakoztak civil és sportszervezetek, továbbá számos iskolai esemény is kapcsolódott a Diáksport Napja jóvoltából. A Sporthét két nagykövete az ismert műsorvezető-fitneszedző, KISÓ és a saját testsúlyos tréningek hazai guruja, Radányi Norbert volt.
„Idén 404 esemény kapcsolódott az Európai Sporthéthez, amelyeket többségében sportegyesületek szerveztek, de fitneszklubok, iskolai-egyetemi és munkahelyi kezdeményezések is csatlakoztak az ősz legmozgalmasabb rendezvénysorozatához. Több százezer ember sportolt ezen a héten a #BeActive mottó jegyében annak a 134 eseményszervezőnek is köszönhetően, akik regisztrálták az europaisporthet.hu platformon a saját, döntő többségében szintén nonprofit sporteseményüket. Az érdeklődők ezen a honlapon tudták kiválasztani a számukra leginkább vonzó sportolási lehetőségeket” – árulta el Czene Attila, a MASPORT elnöke, aki hozzátette: a jelenlegi járványhelyzet miatt még fontosabb, hogy minden alkalmat megragadjunk a mozgásra, ezzel is erősítve az immunrendszerünket és a mentális egészségünket.

Idén az elővigyázatosságot szem előtt tartva a tömegrendezvények helyett inkább kisebb létszámú, lokális, elsősorban szabadtéri programok szerveződtek. A MASPORT felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy ügyeljenek a távolságtartásra, a maszkviselésre és a fertőtlenítésre. Mindezek betartásával biztonságos körülmények között zajlott le az egész országot megmozgató programsorozat. A legaktívabb Budapest volt, ahol 83 eseményt tartottak. Vidéken a legtöbben a megyeszékhelyeken csatlakoztak: Székesfehérvár 25, Békéscsaba és Pécs pedig 19–19 eseménnyel végzett az élen. Az ország északkeleti nagyvárosai, Salgótarján és Nyíregyháza is az élbolyban végeztek 16 és 15 saját szervezésű sportprogrammal. A rendezvénysorozat koordinátorai remélik, hogy ahogy idén, jövőre is az Európai Sporthét lesz az ősz legmozgalmasabb 10 ezer perce és megrendezhetik a járványhelyzet miatt most elhalasztott nagyszabású #BeActive Night rendezvényt is, amelynek keretében a hazai nagyközönség számára kevésbé elérhető, különleges mozgásformákat is kipróbálhatnak majd az érdeklődők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.