Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2010. December 26. 07:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Meleg ételt és csomagot kaptak a rászorulók

Meleg ételt és csomagot kaptak a rászorulók

Naponta 1200 adag ételt osztanak ki a Krisna-tudatú aktivisták Budapesten. A Blaha Lujza téren valóban igen nagy sor áll még ebben a zord időben is. A meleg étel mellett csomagot is kapnak a rászorulók, amelyben tartós élelmiszer, gyümölcs

Hiába a rossz idő, a rászorulókat ez sem tántorítja el attól, hogy sorban álljanak az ételadományokért. Budapesten a Blaha Lujza téren, az egykori Corvin áruház előtti parkolóban állították fel ételosztó sátraikat az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány munkatárasai. A Krisna-tudatú aktivisták három napon keresztül lesznek kint a „terepen”, az ételosztás vasárnap este fejeződik be. Lesz munkájuk bőven, legalábbis ezt tapasztalta az MNO helyszíni tudósítója.

Naponta mintegy 1200 adag ételt osztunk ki – mondta lapunknak Novotny Péter szombaton. A kuratóriumi tag szerint nagyon vegyes a sorban állók képe. Jönnek nyugdíjasok, munkanélküliek, alacsony keresetűek és családok is. Ugyanakkor megjegyezte azt is, a hajléktalanok száma igen elenyésző. Novotny Péter szólt az élelmiszercsomagról is, amelyben a joghurt, gyümölcs, konzervek mellett szappan is található. Minden rendben zajlik – tette hozzá –, csupán néha veszíti el egy-egy ember a türelmét. De szerinte ez ilyen rossz időben és ilyen helyzetben érthető is.

Az ételosztás területére a kirendelt „rendezők” kis csoportokban engedik be az embereket, ahol a meleg étel mellett ajándékokat is kapnak a rászorultak. A szombati menü lencsefőzelék kenyérrel, pénteken székelykáposzta várta az embereket, vasárnap pedig babgulyást kapnak majd. Ottjártunkkor 80-100 ember állt a sorban a zord időben. A meleg ételt helyben is el lehet fogyasztani, ugyanis több erre a célra felállított asztal is van a parkolóban. A viharos szél többször is belekapaszkodott a sátortetőkbe.

Az MNO-nak többen is munkanélküliségükkel, alacsony nyugdíjukkal indokolták, hogy igénybe veszik az ingyenes ételosztást. Idős emberek, középkorúak, s meglepő módon nem is feltétlenül rosszul öltözött, húszas éveik elején járó fiatalok növelték a sor hosszát. Tudósítónk három családot is látott kint, egyikben még karon ülő gyerekkel. (da)

MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.