Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Október 16. 00:10, szerda | PR

Melyek a legjobb zsírégető sportok?

Melyek a legjobb zsírégető sportok?

A mai trendek már nemcsak a divatos frizurákról és ruhákról szólnak. A társadalom egyre nagyobb szerepet tulajdonít az egészséges táplálkozásnak és a mindennapos testmozgásnak.

Válaszd ki a számodra tökéletes mozgási formát!
Talán általánosságban is kijelenthetjük, hogy egy bizonyos mértékben minden ember örök elégedetlen önmagával szemben. A fejlődéshez kapcsolódó vágyaknak elsősorban szinte mindig a testképhez van közük, ezért ilyenkor mindenki keresi a számára tökéletes mozgási formát.

Egy rosszul kiválasztott edzéstípus viszont nem hogy nem segít, de még el is mélyíti a mozgás szeretete és a köztünk lévő szakadékot. Ilyenkor kényszerként és monotonitásként éljük meg a mindennapos edzést, ami ebből kifolyólag eredménytelenséggel jár. Ilyen esetben mi jelenti a megoldást? Nem több mint egy kis önismeret! Mielőtt bármilyen sport mellett döntenél, mindenképp gondold végig, hogy
● milyen célból kezdesz edzeni,
● egy nap mennyi időt tudsz szakítani a mozgásra,
● mennyire bírod jól a mono ton munkavégzést,
● egyedül vagy csapatmunkában érzed magad erősebbnek?

Lépd át a konditerem falait, maximalizáld a zsírégetést!

1. Az örök klasszikus: futás

Hiába trendi edzőterembe járni, léteznek sokkal költségkímélőbb és könnyebben kivitelezhető mozgási formák is, mint például a futás. Annyira evidens, hogy szinte azonnal elutasítjuk, mert egyrészről úgy gondoljuk, hogy nem vagyunk képesek minimum 20 percen keresztül folyamatos mozgásban maradni, másrészről – éppen a hitetlenség miatt – nehezen is vesszük rá magunkat.
Hidd el, érdemes megszokni a gondolatot – na meg a futást is –, ugyanis amint elkezded, a sok pozitív hatása miatt le se tudsz majd állni vele.
Előnyök:
● Az egyik leghatékonyabb fogyási és alakformáló edzésforma, ugyanis egyensúlyba hozza az anyagcserét és kialakítja a megfelelő koleszterinszintet.
● Az egész testet átmozgatja – és mivel folyamatosan erősíti a combizmokat –, az utálatos narancsbőr mértékét is redukálja.
● Futás közben óránként 600 kalória ég el, ezért bármelyik kardiógyakorlattal felveszi a versenyt.

2. A ciklikus mozgásformák: kerékpár és aerobik

A kerékpározás és az aerobik ugyan teljesen más mozgási forma, azonban a lényeg mindkettő esetében ugyanaz. Egy gyors, dinamikus és ciklikus mozdulatsor segítségével mindkét edzéstípus megemeli a légzésszámot, így a vérkeringés felélénkítésével a szervezet sejtjei sokkal több oxigénhez képesek hozzájutni. Ennek köszönhetően a sikeres alakformálás mellett, a szív– és érrendszeri megbetegedések kialakulásának megelőzésében is jelentős szerepet játszanak.
A ciklikus mozgásformáknak számtalan előnye felsorolható, azonban ha a kettő között vacillálsz, akkor az életviteled fogja meghatározni a végső döntést. A biciklizés pénztárcakímélőbb, és akár munkába menet is kivitelezhető, míg az aerobik hatékonyságához általában szükség van egy szakemberre és egy bérletre is. Egy biztos, bármelyiket választod, nem fogsz mellélőni!
Előnyök:
● A ciklikus mozgásformák jelentős mértékben növelik az állóképességet és a terhelhetőséget.
● A mozdulatsorok ismétléséből és a folytonosságból kialakuló vérbőségnek köszönhetően sokkal szebb és szálkásabb izomtónusok alakulnak ki.
● Az intenzívebb vérkeringésnek és a megnövekedett oxigénfelvételnek köszönhetően a ciklikus mozgásformák a testhőszabályozást is javítják.

3. A játékos edzés: fitnesz trambulin

A trambulin szó hallatán minden kisgyermek csillogó szemekkel rohan a szülőhöz egy kis ugrálás reményében, azonban ma már a felnőtteknek is lehetőségük van becsatlakozni a szórakoztató mozgási formába.
A trambulin játékossága már önmagában csábító, azonban emellett annyi pozitív hatással is rendelkezik, hogy ma már fitnesz trambulin néven edzési kellékként is megtalálható. Az eredetileg asztronauták számára megalkotott eszköz mára teljesen új köntösbe öltözött, gyógyító hatással rendelkezik. Az ortopéd szakorvosok egyaránt alkalmazzák a sportolók rehabilitációja során, a megfelelő testtartás kialakításában és a mozgáskoordináció fejlesztésében.
Előnyök:
● Orvosi megfigyelések alapján trambulinozással a nyirokkeringés és a méregtelenítés átlagos mértéke akár a háromszorosára és tizennégyszeresére is megnövekedhet.
● Könnyedén képes kiszakítani a mozgásszegény életmódból – a napi trambulinozásból 2-3 perc is elegendő, otthon is elvégezhető.
● Mindennapos használatával a zsírégető hatása mellett az ízületek és kötőszövetek egészségét is megőrzi.

A test és lélek kapcsolata
A test és a lélek kapcsolata már az ókori Görögországban is két elszakíthatatlan entitásként volt jelen. Napjainkban már számtalan tanulmány, vizsgálat és felmérés igazolja, hogy a rendszeres testmozgásnak lélekfiatalító hatása van – felszabadítja a boldogságért felelős hormonokat, megnöveli az önbizalmat és segít a kitartó feladatvégzés sikereinek megtapasztalásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt